Naar boven
Aanbevolen
Norstone B250 Speakerkabel Norstone B250 Speakerkabel 2.5 mm2 zwarte speakerkabel voor het aansluiten van kleine vloerstaande, boekenplank en surround luidsprekers 495
Norstone B150 speakerkabel Norstone B150 speakerkabel 1,5 mm2 zwarte speakerkabel voor het aansluiten van kleine boekenplank en surround luidsprekers 295
Norstone W250 Norstone W250 2,5 mm2 witte speakerkabel voor het aansluiten van boekenplank en kleine zuilspeakers 495
Norstone W150 Norstone W150 1,5 mm2 witte speakerkabel voor het aansluiten van kleine boekenplank en surround luidsprekers 295

Ook voor uw KEF R8A Surround Luidspreker Zwart bent u bij Apollo aan het juiste adres

Art.nr: KEF R8A Surround Luidspreker Zwart Hoogglans
KEF R8A, Center luidspreker, met dezelfde Uni-Q en uitgerust met een 125mm (5 in.) midrange en 25mm (1 in.) aluminium dome tweeter, geeft de R2c elke nuance weer, en doet hij qua tonen zeker niet onder van de rest van de R Serie. .
Merk:
KEF
Levertijd:
Levering verwacht binnen 5 dagen

Productinformatie

KEF R8A Zwart

Surround / Dolby Atmos Luidspreker


KEF R8A, BELEEF DE FILM THUIS

De R8a is een flexibele oplossing voor iedereen die een unieke filmervaring thuis wil beleven. Met de geïntegreerde muurbevestiging, kan R8a fungeren als surround- of als achterluidspreker. 

De R8a kan ook bovenop een andere luidspreker worden geplaatst. Zo gaat het geluid via het plafond de gehele ruimte door, en heeft u thuis Dolby Atmos zonder een op maat gemaakte installatie te hoeven aanschaffen. 

Uitgerust met een 130mm (5,25in.) Uni-Q array met een 25mm (1 in.) tweeter, wordt elk detail beschreven en verspreid door de luisterruimte zoals de regisseur het heeft bedoeld.

Uni-Q

Door de tweeter in het akoestisch middelpunt van de midrange conus te plaatsen, komt het akoestische ideaal van een single point source een stuk dichterbij. De nieuwe R Series beschikt over een nieuwe twaalfde-generatie versie van de met KEF’s in-house simulatie- en analysetools ontworpen Uni-Q. KEF’s engineers zijn erin geslaagd om kleuringen drastisch te verminderen door de resonantie in de minutieuze ruimtes tussen de afzonderlijke elementen van de Uni-Q te reduceren. Het resulterende geluid is puurder, nauwkeuriger en zorgt voor een veel geloofwaardiger stereobeeld.

SHADOW FLARE

Afkomstig van de Reference Series; de Shadow Flare is een innovatieve manier om schadelijke diffractie van de behuizing voor delicate hoge frequenties te verminderen. Shadow Flare is een zorgvuldig geprofileerd overgangsoppervlak waardoor het waveguide-effect van Uni-Q wordt verruimt. De tweeter wordt niet langer gehinderd door de zichtlijn van de kastranden, wat zorgt voor een ‘schaduwgebied’ waar de kans op diffractie het hoogst is. Het resultaat is aanzienlijk betere en fijnere details, vooral in de subtiele nuances van getokkelde snaren en andere percussiegeluiden.

LOW FREQUENCY DRIVERS

De bas legt de basis voor muziek; alles is hierop gebouwd en een optimale laagweergave is een essentiële bouwsteen voor zuiver geluid. De bas drivers van de R Series bestaan uit een tweedelige structuur, waarbij een shallow oppervlakkige laag van aluminium bovenop een papieren conus rust. Deze enorme stijfheid, gecombineerd met de unieke geometrie van de conus, zorgt voor een pure, pompende beweging voor zowel punch en tempo. Voor een nauwkeurige afstemming van deze krachtige driver heeft KEF ook het magneetsysteem geheel opnieuw ontworpen voor een gelijkmatiger magnetisch veld. Het uiteindelijke resultaat is nóg indrukwekkender en daadkrachtiger.

CABINET BRACING

Een stevige basis is onmisbaar voor een goede klank. De nieuwe R Series is uitgerust met constrained layer damping. Dit systeem maakt gebruik van inwendige beugels met een ‘lossy’ interface, en is uiterst effectief in het wegnemen van ongewenste trillingen die anders het geluid en de muziek op kunstmatige wijze zouden veranderen.

FLEXIBLE PORT TECHNOLOGY

Het poortontwerp is van groot belang voor het produceren van een diep, helder laag. De poorten in de R Series beschikken over innovatieve, flexibele wanden. Met computational fluid dynamics worden de flare en het profiel van elke poort berekend om turbulentie tegen te gaan. De flexibele poort wanden voorkomen dat lengte resonanties het middengebied kleuren.

OVER KEF

Het bedrijf werd in 1961 opgericht door Raymond Cooke OBE. Het hoofdkantoor was eerst gevestigd in een nissenhut op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan) – een metaalverwerkend bedrijf aan de oevers van de Medway rivier, nabij Maidstone in Kent.

Cooke, een voormalig BBC Electrical Engineer, wilde graag met nieuwe materialen en technologieën experimenteren voor het creëren van producten met superieure akoestische kwaliteit, die opnamen even natuurlijk kon weergeven als de oorspronkelijke uitvoering.

Vanaf het begin was de baanbrekende creativiteit van KEF luidsprekers onbetwistbaar, en audiofielen wereldwijd hebben al enige decennia bewondering voor KEF’s innovatieve en hoogwaardige luidsprekers.

UW PERSOONLIJKE DEAL BIJ APOLLO?

Wenst u een bepaalde combinatie van producten of wilt u bijvoorbeeld iets inruilen? Lees direct verder over uw persoonlijke deal en klik hier.

APOLLO, AL MEER DAN 30 JAAR HET VERTROUWDE ADRES VOOR HIFI

Ook voor uw KEF luidspreker bent u bij Apollo aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres voor Foto, Film, Hifi, pasfoto’s, witgoed, TV en meer. U bestelt LEF luidsprekers bij ons 24 uur per dag veilig online maar u kunt vanzelfsprekend ook altijd bij ons langskomen in het gezellige centrum van Almere-stad aan de Korte Promenade 5.

Specificaties

MODEL R8a
ONTWERP Twee-weg gesloten behuizing
DRIVE-UNITS
Uni-Q Driver Array:
HF: 25mm (1in.) geventileerde aluminium dome
MF/LF: 130mm (5.25in.) aluminium conus
SCHEIDINGSFILTERFREQUENTIES 2kHz
FREQUENTIEBEREIK 96Hz-19.5kHz (-6dB)
FREQUENTIEBEREIK 105Hz-18.5kHz (±3dB)
HARMONISCHE VERVORMING <0.3% 200Hz-20kHz (90dB, 1m)
MAXIMALE GELUIDSDRUK 106dB
VERSTERKERVERMOGEN 25-150W (aanbevolen)
NOMINALE IMPEDANTIE 8Ohms (min.4.2Ohms)
GEVOELIGHEID 86dB (2.83V/1m)
GEWICHT * 4.45 kg (9.8 lbs.)
AFMETINGEN (H X B X D) 173.8 x 174.6 x 259 mm (6.8 x 6.9 x 10.2 in.) incl terminal *
AFMETINGEN (H X B X D) 173.8 x 174.6 x 255 Alleen behuizing
AFWERKINGEN Black Gloss / White Gloss
OPMERKINGEN * Afmetingen per luidspreker

Kijk ook eens naar

Video