Naar boven

Rode VideoMic Rycote

Art.nr: Rode VideoMic Rycote
Een shotgun microfoon die gemakkelijk kan worden gemonteerd op een DSLR camera. Het supercardioide patroon dempt geluiden van de zijkant.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Algemeen

De alom bekende VideoMic van Rode heeft een update gekregen. Met de microfoon zelf is niets mis, daarom is deze ongewijzigd gebleven. U profiteert dan ook nog steeds van de geluidskwaliteit en het gemak dat Rode u biedt. De ophanging is echter wel veranderd, hier is een sierlijk rode Rycote ophanging voor in de plaats gekomen. Minder vibraties, minder bijgeluiden en zodoende een betere geluidskwaliteit. Ideaal!

Verbeterde ophanging van de VideoMic Rycote

De Rode VideoMic MKII bevat Rycote's unieke ophanging, die direct met schroeven aan de microfoon gemonteerd is. Er wordt niet meer gewerkt met kwetsbare elastiekjes, maar met een bijzondere kunststof-constructie met hoornlussen om schokken op te kunnen vangen. Een stuk duurzamer en robuuster dus! Net als bij de oude VideoMic wordt er wederom een hotshoe meegeleverd, zodat deze videomicrofoon eenvoudig op een camera te positioneren is.

Technische details van de Rode VideoMic Rycote

De VideoMic Rycote is een condensatormicrofoon. Dat betekent dus dat hij fantoomvoeding heeft en hiermee extra gevoelig is. Desalniettemin kan hij tegen harde geluiden en met het geïntegreerde windscreen wordt windgeruis onderdrukt. De ingebouwde 80 Hz low-cut filter maakt het mogelijk om ruisgevoelige lage tonen te onderdrukken. Zo profiteert u keer op keer van een perfecte opname.

Specificaties

- Patroon: supercardioide
- Frequentiebereik: 40Hz-20kHz
- High-Pass filter: @ 80Hz, 12dB / octaaf, selecteerbaar
- Dynamisch bereik (typisch): 114dB (per IEC651, IEC268-15)
- Signaal-ruisverhouding: 74 dB (1 kHz bij 1 Pa; per IEC651, IEC268-15)
- Maximaal ingangsniveau geluidsniveau: 134dB (@ 1% THD in 1 Kilo Ohm)
- Voeding: 9V batterij
- Uitgangsimpedantie: 200 Ohm
- Connector: 3.5mm stereo mini-plug, male
- Pad: -10 en -20 dB
- Afmetingen (ØxHxL): 65x102x250 mm
- Gewicht: 176 gram