Naar boven

Nikon SB-500 Speedlight Flitser

Art.nr: Nikon SB500
De eerste Nikon Speedlight-flitser met ingebouwde LED-lamp
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Handzame, gebruiksvriendelijke Speedlight-flitser die niet alleen compatibel is met Nikon D-SLR's, maar ook met bepaalde COOLPIX-camera's en met het Nikon Creatief Verlichtingssysteem. Voorzien van een ingebouwde LED-lamp met hoge intensiteit die ideaal is voor filmopnamen.

Dankzij de compacte, lichte constructie kunt u met deze flitser moeiteloos de kwaliteit en richting van het licht bepalen. Dit is de eerste Nikon-flitser met een LED-lamp van hoge intensiteit in het voorste deel die ideaal is voor het maken van filmopnamen of close-upfoto's. De SB-500 is compatibel met het Nikon Creatief Verlichtingssysteem en biedt tevens de mogelijkheid meerdere flitsers op afstand aan te sturen.

Compacte i-DDL-flitser: compatibel met FX- en DX-formaat D-SLR's, COOLPIX-camera's met een flitsschoen en het Nikon Creatief Verlichtingssysteem.

Ingebouwde LED-lamp: LED-lamp met hoge intensiteit (100 lx) op de voorzijde van de flitser die ideaal is voor filmopnamen. De LED-lamp dekt de beeldhoek van een 24-mm objectief (FX-formaat) en biedt een uitstekende kleurreproductie.

Eenvoudige bediening: de superieure ergonomie gaat vergezeld van overzichtelijke knoppen op de achterzijde. Aanvullende functies en de flitsstand kunnen worden ingesteld via een cameramenu dat automatisch wordt geactiveerd wanneer de SB-500 op de camera is bevestigd.

Richtgetal: 24 (m bij ISO 100) dekt een beeldhoek van 24 mm (FX-formaat).

Handzaam: compact, licht ontwerp dat wordt gevoed door twee AA-batterijen.

Veelzijdig / richt het licht: de flitskop kan tot 90° omhoog worden gekanteld en horizontaal 180° worden gedraaid. Richt het licht precies zoals u het wilt om creatieve opnamen te maken of meer uitgebalanceerde beelden te krijgen in moeilijke lichtomstandigheden.

Compatibel met Nikon Creatief Verlichtingssysteem: de SB-500 kan fungeren als hoofdflitser in een configuratie met meerdere externe flitsers bij gebruik van camera's met een commanderstand voor de ingebouwde flitser.

Specificaties

Elektronische samenstelling Automatische IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor) en serieschakelingen
Richtgetal 24 (ISO 100, m, 23°C)
Effectieve flitsafstanden (bij i-DDL-flitssturing) 0,6 m tot 20 m; afhankelijk van de ISO-gevoeligheid en het diafragma
Flitsstand i-DDL-flitssturing, handmatige flitserregeling
Fotograferen met meerdere flitsers Geavanceerde draadloze flitssturing (commanderstand/secundaire flitserstand)
Compatibele camera's Digitale SLR-camera's van Nikon (FX-/DX-formaat) (behalve D1-serie en D100), analoge SLR-camera's van Nikon, F6, COOLPIX-camera's die compatibel zijn met CVS (A, P7800, P7700, P7100, P7000, P6000), COOLPIX-camera's die compatibel zijn met i-DDL-flitssturing (P5100, P5000, E8800, E8700 en E8400)
Verlichtingshoek Dekt de beeldhoek van een objectief van 24 mm (FX-formaat) of 16 mm (DX-formaat)
Mogelijkheden voor indirect flitsen Flitskop kan van 0° tot 90° omlaag worden gekanteld met klikstops bij 0°, 60°, 75° en 90°. Flitskop kan horizontaal 180° naar links en naar rechts worden gedraaid met klikstops op 0°, 30°, 60°, 75°, 90°, 120°, 150° en 180°
Voeding Gebruik twee AA-batterijen van hetzelfde merk van een van de volgende typen: LR6-alkalinebatterijen (AA) van 1,5 V, oplaadbare Ni-MH-batterijen (HR6/AA) van 1,2 V.
Flitsgereedaanduiding Volledig opgeladen: brandt. Waarschuwingsaanduiding: knippert langzaam
Duur van flits (circa) 1/1100 sec. op volle sterkte
Andere functies Thermische onderbreker, firmware-update
Vergrendelingshendeltje van bevestigingsvoet Zorgt dat de SB-500 stevig wordt bevestigd op de accessoireschoen van de camera met behulp van een vergrendelingsplaatje en een vergrendelingspin die voorkomen dat de flitser onbedoeld wordt verwijderd
Afmetingen (B x H x D ) Circa 67 x 114,5 x 70,8 mm
Gewicht Circa 273 gram, inclusief 2 AA-alkalinebatterijen; circa 226 gram, alleen behuizing
Meegeleverde accessoires Speedlight-standaard AS-23, zachte tas SS-DC2