Naar boven
Aanbevolen
Hoya HD PL 72mm Hoya HD PL 72mm Het speciale polarisatie folie van het Hoya HD Circulair polarisatie filter laat maar liefst 25% meer licht door dan vergelijkbare polarisatiefilte... 13995
Hoya HD UV Filter 72mm Hoya HD UV Filter 72mm Dit zijn de meest gebruikte filters, deze filteren de UV-straling uit de lucht. Deze filter zorgt vaak voor betere kwaliteit foto's. Dat is overige... 9495

Nikon AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Art.nr: Nikon 58mm 1.4G
De Nikon AF-S 58mm f/1.4G is een buitengewoon FX-formaat objectief met een vaste brandpuntsafstand van 58 mm en een groot diafragma van f/1.4.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Dit objectief is zo ontworpen dat het optimaal presteert bij het maximale diafragma en biedt een grensverleggende beeldkwaliteit.

Dit objectief is een klasse apart en de brandpuntsafstand van 58 mm vormt een eerbetoon aan Nikon’s legendarische Noct-NIKKOR-objectief, terwijl de gloednieuwe optische constructie een verbluffende scherpte, een uitstekend contrast en een zeer hoge resolutie mogelijk maakt. 

De AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G is een uitzonderlijk objectief voor nachtelijke opnamen dat puntlichtbronnen, zoals stadsverlichting, reproduceert als mooie ronde punten, helemaal tot aan de rand van het beeld. De bokeh is prachtig zacht zonder harde randen waardoor dit objectief ook zeer geschikt is voor portretten.

Snel FX-formaat objectief met een maximaal diafragma van f/1.4 en een vaste brandpuntsafstand van 58 mm (87 mm bij gebruik met een DX-formaat SLR van Nikon). Levert uitzonderlijke prestaties als het diafragma helemaal openstaat. Ideaal voor nachtopnamen en portretten.

Werkelijk schitterende resultaten: dankzij een uitzonderlijk oplossend vermogen wordt elk onderdeel van een onderwerp natuurgetrouw gereproduceerd met een voortreffelijke hoge resolutie. Pijlvormige comalichtvlekken worden effectief tot een minimum beperkt, waardoor puntlichtbronnen als mooie ronde punten worden gereproduceerd, zelfs aan de rand van het beeld.

Verfijnde bokeh: de intensiteit van de bokeh verloopt vloeiend naarmate de afstand tot het punt waarop is scherpgesteld toeneemt, zodat geen harde randen ontstaan. Hierdoor zijn beelden met een hoge resolutie mogelijk die een versterkt gevoel van diepte geven.

Uitstekende prestaties bij een volledig geopend diafragma: onderwerpen worden scherp weergegeven wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/1.4. Verafgelegen onderwerpen of onderwerpen met weinig licht kunnen worden vastgelegd in beelden met een hoog contrast zonder dat u het diafragma hoeft te verkleinen.

Superieure prestaties van rand tot rand: lichtafname aan de randen wordt voorkomen, zodat de helderheid in het gehele beeld behouden blijft. Onderwerpen die zich aan de rand van het beeld bevinden, zijn scherp en hebben een hoge resolutie, zelfs wanneer u fotografeert met een maximaal diafragma waarbij is scherpgesteld op oneindig.

Vermaarde NIKKOR-kwaliteit: Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken effectief waardoor de helderheid en het contrast van beelden toenemen. De autofocus is soepel, stil en snel, dankzij Nikon’s SWM (Silent Wave Motor).

Afneembare zonnekap en zachte tas meegeleverd.

Specificaties

Brandpuntsafstand 58 mm    
Maximaal diafragma f/1.4    
Minimaal diafragma f/16    
Objectiefconstructie 9 elementen in 6 groepen (met 2 asferische lenselementen en lenselementen met een Nano Crystal Coat)    
Beeldhoek 40° 50′ (27° 20′ met Nikon DX-formaat)    
Kortste scherpstelafstand 0,58 m vanaf filmvlak    
Maximale reproductieverhouding 0,13x    
Aantal diafragmalamellen 9 (ronde diafragma-opening)    
Maat voor filters/voorzetlenzen 72 mm (P = 0,75 mm)    
Diameter x lengte (vanaf objectiefvatting) Maximale diameter van circa 85 mm x 70 mm (afstand vanaf objectiefbevestigingsvlak van camera)    
Gewicht Circa 385 gram    
Meegeleverde accessoires Opklikbare voorste objectiefdop van 72 mm LC-72, achterste objectiefdop LF-4, zonnekap met bajonetvatting HB-68, zachte objectieftas CL-1015