Naar boven

Velbon Sherpa 5430D met QHD-53D Statiefkop

Art.nr: Velbon 5430D + QHD-53D
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Velbon Sherpa 5430D met QHD-53D Statiefkop

Velbon Sherpa statieven zijn bedoeld voor gevorderde fotografen die een allround statief zoeken voor regelmatig gebruik. De Velbon Sherpa statieven danken hun naam aan de Nepalese Sherpa hoogtedragers, die al decennialang betrouwbare partners zijn van bergbeklimmers die in de Himalaya de hoogste toppen bedwingen. Net als deze hoogtedragers biedt een Sherpa statief betrouwbare ondersteuning onder alle omstandigheden.

Stabiel balhoofd

Het Velbon Sherpa 5430D statief is een degelijk, standaard statief dat geschikt is voor grotere dslr camera's. Het is voorzien van het Velbon QHD-53D balhoofd. Met een simpele draaibeweging aan de stelschroef kan dit stabiele balhoofd onder iedere hoek worden ingesteld. Hij kan draaien en eventueel 90° kantelen voor verticale opnamen. De ruim overbemeten cameraplaat heeft een Velbon QB-62 snelkoppeling met anti-slip rubber en een standaard statiefmoer.

Uitneembare middenzuil in twee delen

Sherpa statieven hebben robuuste statiefpoten en een uitneembare middenzuil in twee delen. De middenzuil met klemvergrendeling schuif je eenvoudig uit naar de gewenste hoogte. Als het onderste deel van de middenzuil wordt afgenomen kunnen de statiefpoten van een Sherpa statief volledig gespreid worden voor fotografie vanuit een laag standpunt. De losse delen zijn uitgerust met een grote statiefmoer voor de bevestiging van een balhoofd of statiefkop naar wens.

Ronde aluminium statiefpoten

De ronde aluminium statiefpoten van de Sherpa 5430D bestaan uit vier soepel uitschuifbare secties waardoor het statief zeer stabiel staat. De pootdiameter van maximaal 26mm zorgt voor een hoge stijfheid van het statief. De werkhoogte is maximaal 157 centimeter en minimaal 24,9 centimeter. De Velbon Sherpa 5430D is ingeklapt 51 centimeter lang. De statiefpoten hebben rubber voetjes voor een stabiele grip. Uiteraard zijn de poten te vergrendelen in iedere gewenste hoogte met de degelijke kunststof clipsluitingen.

Een gewicht van slechts 1.633 gram

De Velbon Sherpa 5430D weegt slechts 1.633 gram, wat betekent dat het zeer geschikt is voor op reis. Je kunt het statief belasten tot maximaal 4 kilo. Grotere dslr camera's en zwaardere objectieven vinden dus ook een prima plaats op deze Velbon. Het statief wordt geleverd met een handige opbergtas

Specificaties

Gewicht Totaal 1.6330
Materiaal Aluminium
Snelkoppelingsplaat QB-62
Draagvermogen 4 kg
Maximale Werkhoogte 157 cm
Minimale Werkhoogte 24.9 cm
Opgevouwen Hoogte 51 cm
Diameter Statiefpoot 26 mm