Naar boven

Velbon Sherpa 803RD inclusief QHD-53D statiefkop

Art.nr: Velbon 803RD + QHD-53D
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Velbon Sherpa 803RD inclusief QHD-53D statiefkop

Velbon Sherpa statieven zijn bedoeld voor gevorderde fotografen die een allround statief zoeken voor regelmatig gebruik. De Velbon Sherpa statieven danken hun naam aan de Sherpa hoogtedragers uit Nepal, die al decennialang betrouwbare partners zijn van bergbeklimmers die in de Himalaya de hoogste toppen bedwingen. Net als deze hoogtedragers biedt een Sherpa statief betrouwbare ondersteuning onder alle omstandigheden.

Stabiel balhoofd QHD-53D

Het Velbon Sherpa 803RD statief is een alleskunner die geschikt is voor grotere dslr camera's. Het is voorzien van het hoogwaardige magnesium Velbon QHD-53D balhoofd. Met een simpele draaibeweging aan de ontgrendelknop kan dit stabiele balhoofd onder iedere hoek worden ingesteld. Hij kan draaien en eventueel 90° kantelen voor verticale opnamen. het balhoofd is uitgerust met twee waterpasjes om je camera exact horizontaal te kunnen zetten. De ruim cameraplaat heeft een Velbon QB-62 snelkoppeling met anti-slip rubber en een standaard statiefmoer.

Uitneembare middenzuil met tafelklem

Sherpa statieven hebben robuuste statiefpoten en een uitneembare middenzuil in twee delen. De uitneembare middenzuil met klemvergrendeling schuif je eenvoudig uit naar de gewenste hoogte. Als het onderste deel van de middenzuil wordt afgenomen kunnen de statiefpoten van een Sherpa statief volledig gespreid worden voor fotografie vanuit een laag standpunt. De losse delen zijn uitgerust met een grote statiefmoer voor de bevestiging van een balhoofd of statiefkop naar wens. Voor macrofotografie is de middenzuil omkeerbaar, waardoor je met de kamera zeer laag bij de grond kunt komen. Met de meegeleverde tafelklem kunnen losse delen van de middenzuil ook dienstdoen als tafelstatief. Handig in de studio.

Ronde aluminium statiefpoten

De ronde aluminium statiefpoten van de Sherpa 803RD bestaan uit drie soepel uitschuifbare secties waardoor het statief zeer stabiel staat. De pootdiameter van maximaal 26mm zorgt voor een hoge stijfheid van het statief. De werkhoogte is standaard 163,2 centimeter en sit is te verlengen tot 169 centimeter met behulp van de bekende Velbon pootklemmen. De minimumhoogte is 59 cm. Uiteraard zijn de poten te vergrendelen in iedere gewenste hoogte met de degelijke kunststof clipsluitingen. Om koude handen te voorkomen zijn de statiefpoten afgewerkt met foam bekleding.

Weegt 1.944 gram belastbaar tot maximaal 4 kilo

De Velbon Sherpa 803RD weegt 1.944 gram. Je kunt het statief belasten tot maximaal 4 kilo. Grotere dslr camera's en zwaardere objectieven vinden dus ook een prima plaats op deze Velbon. Het statief wordt geleverd met een handige opbergtas.

Specificaties

Gewicht Totaal 1.9500
Materiaal Aluminium
Snelkoppelingsplaat QB-62
Draagvermogen 4 kg
Maximale Werkhoogte 169 cm
Minimale Werkhoogte 58.5 cm
Opgevouwen Hoogte 61.5 cm
Diameter Statiefpoot 26 mm