Naar boven

Velbon VS-443D met QHD-53D balhoofd

Art.nr: Velbon 443D + QHD53D
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Velbon VS-443D met QHD-53D balhoofd

Het Velbon VS-443D statief is een afwijkend statief met een unieke constructie van de middenzuil. Het is voorzien van het Velbon QHD-53D balhoofd. Met een simpele draaibeweging aan de stelschroef kan dit stabiele balhoofd onder iedere hoek worden ingesteld. Hij kan draaien en eventueel 90° kantelen voor verticale opnamen. De ruim overbemeten cameraplaat heeft een Velbon QB-62 snelkoppeling met anti-slip rubber en een standaard statiefmoer. De waterpas makt zorgvuldig afstellen van je camerapositie mogelijk.

Unieke middenzuil

De centrale statiefkolom van het Velbon VS-443D statief kan traploos 360° draaien en maar liefst 90° kantelen naar beide zijden. De constructie met een kantelpunt op het hart van de driepoot maakt het mogelijk om eenvoudig je camera naar iedere gewenste positie te schuiven en kantelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij video-opnamen de camera vloeiend 20 centimeter dichter naar het onderwerp te bewegen door middel van de draaihendel op de middenkolom. Omdat de middenkolom vrij kan draaien rondom het centrale punt is de VS-443 ook bruikbaar voor macrofotografie, want je kunt de kolom recht naar beneden richten.

Ronde aluminium statiefpoten

De ronde aluminium statiefpoten van de VS-443D bestaan uit vier soepel uitschuifbare secties waardoor het statief zeer stabiel staat. De pootdiameter van maximaal 23mm zorgt voor een hoge stijfheid van het statief. De werkhoogte is maximaal 160,5 centimeter en minimaal 23,5 centimeter. De poten zijn door middel van clips nog te verlengen. Door de constructie in vier secties is de Velbon VS-443D ingeklapt toch slechts 57,5 centimeter lang. De statiefpoten hebben rubber voetjes voor een stabiele grip. Uiteraard zijn de poten te vergrendelen in iedere gewenste hoogte met de degelijke kunststof clipsluitingen.

Gewicht 1.840 gram en belastbaar tot maximaal 3,5 kilo

De Velbon Sherpa VS-443D weegt 1.840 gram. Je kunt het statief belasten tot maximaal 3,5 kilo. Professionele dslr camera's met forsere objectieven kun je dus uitstekend gebruiken op deze Velbon, maar het is ook bruikbaar voor videodoeleinden. Het statief wordt geleverd met een handige opbergtas.

Specificaties

Gewicht Totaal 1.8500
Materiaal Aluminium
Snelkoppelingsplaat QB-62
Draagvermogen 5 kg
Maximale Werkhoogte 161 cm
Minimale Werkhoogte 24 cm
Opgevouwen Hoogte 58 cm
Diameter Statiefpoot 23 mm