Naar boven
Aanbevolen
Jupio EN-EL 14 Nikon accu Jupio EN-EL 14 Nikon accu Jupio is het merk voor vervangende accu’s van uw foto- of videocamera. Een Jupio accu is technisch vergelijkbaar met de originele accu maar Jupio i... 4995
Sandisk SDHC 32GB Ultra 80MB/s Sandisk SDHC 32GB Ultra 80MB/s De Sandisk Ultra serie is de allround geheugen kaart. Deze kan in alle compact, systeem en reflex camera`s gebruikt worden. Geschikt voor Full-HD 2495

Nikon D3500 + 18-140mm f/3.5-5.6 Zwart

Art.nr: D3500 + 18-140mm f/3.5-5.6 Zwart
Kit met allround zoomobjectief waarmee u met gemak zowel groothoek- als teleopnamen kunt maken. De kit bestaat uit de D3500-camera en het veelzijdige AF-S DX NIKKOR 18-140mm VR-objectief met een zoombereik van 7,8x. Het grote zoombereik is perfect voor allerlei soorten opnamen, van portretten tot landschappen. Dankzij Nikon's indrukwekkende vibratiereductie zijn beelden altijd scherp, zelfs bij weinig licht.
Merk:
Levertijd:
Bel voor levertijd!!

Productinformatie

Deze mooie D3500 Kit bestaat uit een allround zoomobjectief waarmee u met gemak zowel groothoek- als teleopnamen kunt maken. De kit bestaat uit de D3500-camera en het veelzijdige AF-S DX NIKKOR 18-140mm VR-objectief met een zoombereik van 7,8x. Het grote zoombereik is perfect voor allerlei soorten opnamen, van portretten tot landschappen. Dankzij Nikon's indrukwekkende vibratiereductie zijn beelden altijd scherp, zelfs bij weinig licht.

Geniet van de schoonheid. D-SLR-beeldkwaliteit.
De grote DX-formaat sensor van 24,2 MP van de D3500 legt detailrijke foto's en Full HD-films vast, zelfs als u opnamen maakt bij weinig licht. En wanneer daar de beeldreproductiekracht van uw NIKKOR-objectief bij komt, kunt u artistieke portretten met een vloeiende onscherpe achtergrond gaan maken. Met gemak.

VAN HET EERSTE DAGLICHT TOT DE LAATSTE DANS
Leg het allemaal vast. Van de magie van middernacht tot de kleuren van de nieuwe dag.  Met een ISO-lichtgevoeligheidsbereik van 100 tot 25.600 maakt u schitterende foto's en video's bij elk soort licht.

MEER GENIETEN
Het haarscherpe autofocussysteem van de camera houdt onderwerpen perfect scherp en dankzij de continue snelheid van 5 bps kunt u elke seconde vijf prachtige beelden vastleggen. Of u nu inzoomt op een tedere blik of een groothoekopname maakt van spelende kinderen, u kunt altijd het juiste moment vastleggen.

Verdiep u in films
Perfecte foto's maken is slechts de helft van de pret. Met de D3500 in handen kunt u vloeiende Full HD-films met subtiele details opnemen met een beeldsnelheid tot 60p. Door het grote ISO-lichtgevoeligheidsbereik van de camera kunt u gemakkelijk bij een bewolkte hemel of 's nachts filmen.

Ontworpen om van te genieten
De met precisie ontworpen, sterke metalen objectiefvatting betekent dat u het objectief keer op keer kunt verwisselen zonder bang te hoeven zijn voor slijtage. Van telezoomobjectieven tot groothoekobjectieven met vaste brandpuntsafstand, als u de verschillende NIKKOR-objectieven en hun prachtige beelden eenmaal begint te verkennen, zult u niet meer willen ophouden.

Gebouwd om vast te houden
De diepe grip van de D3500 vraagt erom om vastgehouden te worden. Deze camera voelt direct comfortabel in uw hand, zodat u stabiel de compositie van opnamen kunt samenstellen. Doordat knoppen ruim naast elkaar zijn geplaatst, zijn ze gemakkelijk te bedienen. Dankzij de lange gebruiksduur van de accu kunt u van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat blijven fotograferen. En daarna.

Altijd uw beste opname
Gebruik meer mogelijkheden. Gebruik de automatische stand om perfecte beelden van D-SLR-kwaliteit te maken. Of ga een stap verder met de Hulpstand. De Hulpstand biedt de ultieme assistentie en laat u precies zien hoe u de instellingen van de camera kunt aanpassen om schitterende foto's en films te maken op de manier die u wilt.

MAAK UW OPNAMEN SPECIAAL
Voor momenten die iets extra's verdienen, kunt u voordat u de opname maakt een reeks ingebouwde creatieve effecten op foto's en films toepassen. U kunt het uiterlijk van uw foto's ook na de opname bijstellen. Op de grote lcd-monitor met een hoge resolutie van 921.000 beeldpunten kunt u de compositie van foto's samenstellen en uw opnamen op het zeer heldere scherm bekijken.

TE FRAAI OM NIET TE DELEN
Waarom zou u wachten? De app SnapBridge voor iOS en Android maakt een altijd beschikbare verbinding tussen uw camera en uw smartphone of tablet mogelijk. Maak indruk met uw beelden van D-SLR-kwaliteit die u op het moment zelf deelt.

Het avontuur begint hier
Uw D-SLR van Nikon maakt deel uit van een eindeloos uit te breiden fotografiesysteem dat met u meegroeit. Ontdek nieuwe manieren om met vermaarde NIKKOR-objectieven de compositie van prachtige opnamen samen te stellen. Speedlight-flitsers van Nikon helpen u de creatieve mogelijkheden van licht te verkennen.

Belangrijkste kenmerken van de Nikon D3500 body:
 • Compacte instap spiegelrelfexcamera
 • 24.2 megapixel DX-formaat sensor
 • ISO-bereik van 100-25.600
 • Full HD video met tot 60fps
 • Haarscherpe autofocus
 • Snelle continuopnamen met 5bps
 • 3" LCD-display
 • SnapBridge voor iOS en Android
 • Afmetingen (BxHxD): circa 124 x 97 x 69,5mm
 • Gewicht: 365 gram (alleen body)

Kenmerken van de Nikon AF-S 18-140mm F/3.5-5.6 G VR ED DX
 • Brandpuntsafstand: 18-140mm
 • Maximaal diafragma: f/3.5-5.6
 • Minimaal diafragma: f/22-38
 • Beeldhoek: 76° - 11°30′
 • Objectiefconstructie: 17 elementen in 12 groepen (waaronder 1 lenselement van ED-glas en 1 asferisch lenselement)
 • Scherpstelling: Nikon-systeem voor interne scherpstelling (IF) met autofocus gestuurd door de Silent Wave Motor en een afzonderlijke scherpstelring voor handmatige scherpstelling
 • Kortste scherpstelafstand: 45 cm
 • Maximale reproductieverhouding: 0,23x
 • Aantal diafragmalamellen: 7 (ronde diafragma-opening)
 • Diafragma: Volledig automatisch

Specificaties

Type
Digitale spiegelreflexcamera
Objectiefvatting
Nikon F-vatting (met AF-contacten)
Effectieve beeldhoek
Nikon DX-formaat; brandpuntsafstand equivalent met circa 1,5x de brandpuntsafstand van objectieven met een FX-formaat beeldhoek
Beeldsensor
DX, CMOS-sensor, 23,5 mm x 15,6 mm
Totaal aantal pixels
24,78 miljoen
Stofverwijderingssysteem
Referentiegegevens voor stofverwijdering (programma Capture NX-D vereist)
Effectieve pixels
24,2 miljoen
Beeldformaat (pixels)
(L) 6000 x 4000 (24,0 miljoen), (M) 4496 x 3000 (13,5 miljoen), (S) 2992 x 2000 (6,0 miljoen)
Opslag - Bestandsindeling
NEF (RAW): 12-bits, gecomprimeerd; JPEG: JPEG Baseline-compatibel met de compressie Fijn (circa 1 : 4), Normaal (circa 1 : 8) of Basis (circa 1 : 16); NEF (RAW)+JPEG: de foto wordt opgeslagen in zowel de NEF (RAW)-indeling als de JPEG-indeling
Picture Control-systeem
Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap, Gelijkmatig; geselecteerde Picture Control kan worden gewijzigd
Opslag - Media
SD, SDHC (UHS-I-compatibel), SDXC (UHS-I-compatibel)
Kaartsleuf
1 SD-kaart (Secure Digital)
Bestandssysteem
DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge
Zoeker
Spiegelreflexzoeker met pentaspiegel op ooghoogte
Beelddekking
Circa 95% horizontaal en 95% verticaal
Vergroting
Circa 0,85x (f/1.4-objectief van 50 mm op oneindig, -1,0 m-¹)
Oogafstand
18 mm (-1,0 m-¹; vanaf het midden van de lens van het zoekeroculair)
Dioptrieregeling
-1,7 tot +0,5 m-¹
Scherpstelscherm
B-type BriteView Clear Matte Mark VII-matglas
Reflexspiegel
Snel terugkerend
Diagrama
Direct terugkerend, elektronisch gestuurd
Type Sluiter
Elektronisch gestuurde verticaal aflopende spleetsluiter
Sluitertijd
1/4000 tot 30 sec., in stappen van 1/3 LW, Bulb, Tijd
Flitssynchronisatiesnelheid
X=1/200 seconde; synchroniseert bij sluitertijden van 1/200 seconde of langer
Ontspanstand
S (enkel beeld), Continu, Qc-ontspanning (continu stil ontspannen), Zelfontspanner
Beeldsnelheid
Tot 5 bps. Opmerking: beeldsnelheden zijn gebaseerd op handmatige scherpstelling, handmatige belichting of sluitertijdvoorkeuze, een sluitertijd van 1/250 sec. of korter en standaardwaarden voor andere instellingen.
Zelfontspanner
2 sec., 5 sec., 10 sec., 20 sec.; 1 tot 9 belichtingen
Lichtmeetstand
DDL-lichtmeting met RGB-sensor met 420 pixels
Lichtmeetmethode
Matrixmeting: 3D-kleurenmatrixmeting II; centrumgerichte meting: meting wordt voor 75% bepaald door een cirkel van 8 mm in het midden van het beeld; spotmeting: meet een cirkel van 3,5 mm (circa 2,5% van het beeld) in het midden van het geselecteerde scherpstelpunt
Meetbereik ( ISO 100 , f/1.4 lens , 20 ° C/68 ° F )
Matrixmeting of centrumgerichte meting: 0 tot 20 LW, spotmeting: 2 tot 20 LW
Lichtmeterkoppeling
Processor
Stand
Automatische standen (automatisch, automatisch (flitser uit)); automatisch programma met flexibel programma (P), sluitertijdvoorkeuze (S), diafragmavoorkeuze (A), handmatig (M); onderwerpstand (Portret, Sport, Close-up, Nachtportret); stand speciale effecten (Nachtzicht, Superlevendig, Pop, Foto-illustratie, Speelgoedcamera-effect, Miniatuureffect, Selectieve kleur, Silhouet, High-key, Low-key)
Belichtingscorrectie
Kan worden aangepast met -5 tot +5 LW in stappen van 1/3 LW in de standen P, S, A, M, onderwerpstanden en Nachtzicht
Belichtingsvergrendeling
Gemeten lichtwaarde kan worden vergrendeld met de AE-L/AF-L-knop
ISO-gevoeligheid
ISO 100 tot 25.600, in stappen van 1 LW; automatische instelling van de ISO-gevoeligheid is beschikbaar
Actieve D - Lighting
Aan, uit
Autofocus
Nikon Multi-CAM 1000-autofocussensormodule met DDL-fasedetectie, 11 scherpstelpunten (waaronder één kruissensor) en AF-hulpverlichting (bereik van circa 0,5 tot 3 m
Detectiebereik
-1 tot +19 LW (ISO 100, 20 °C)
Objectiefscherpstelling
Enkelvoudige servo-AF (AF-S), continue servo-AF (AF-C), automatische AF-S/AF-C-selectie (AF-A); anticiperende scherpstelling wordt automatisch geactiveerd op basis van de status van het onderwerp; handmatige scherpstelling (MF): elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt
Scherpstelpunten
Keuze uit 11 scherpstelpunten
AF-veldstand
Enkelpunts AF, dynamisch veld-AF, automatisch veld-AF, 3D-tracking (11 punten)
Scherpstelvergrendeling
Scherpstelling kan worden vergrendeld door de ontspanknop half in te drukken (enkelvoudige servo-AF) of door op de AE-L/AF-L-knop te drukken
Ingebouwde flitser
Automatisch, Portret, Close-up, Nachtportret, Superlevendig, Pop, Foto-illustratie, Speelgoedcamera-effect: automatisch flitsen met automatisch opklappen; P, S, A, M: handmatig opklappen via drukknop
Richtgetal
Circa 7, 8 bij handmatig flitsen (m, ISO 100, 20 °C)
Flitssturing
DDL: i-DDL-flitssturing met RGB-sensor met 420 pixels is beschikbaar bij de ingebouwde flitser; i-DDL-uitgebalanceerde invulflits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt met matrixmeting en centrumgerichte meting, standaard i-DDL-flits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt met spotmeting
Flitsstand
Automatisch, automatisch met rode-ogenreductie, automatisch met lange sluitertijd, automatisch met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, invulflits, rode-ogenreductie, synchronisatie met lange sluitertijd, synchronisatie met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, synchronisatie op het tweede gordijn met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn, uit
Flitscorrectie
Kan worden aangepast met -3 tot +1 LW in stappen van 1/3 LW in de standen P, S, A, M en onderwerpstanden
Flitsgereedaanduiding
Brandt wanneer de ingebouwde flitser of een optionele flitser volledig is opgeladen; knippert nadat de flitser op volle sterkte heeft geflitst
Accessoireschoen
ISO 518-flitsschoen met synchronisatie- en gegevenscontacten en vergrendeling
Nikon Creatief Verlichtingssysteem
i-DDL-flitssturing, doorgave van flitskleurinformatie, AF-hulp voor meervelds-AF
Synchronisatieaansluiting
AS-15 synchronisatieflitsadapter (apart verkrijgbaar)
Witbalans
Automatisch, gloeilamplicht, tl-licht (7 soorten), direct zonlicht, flitslicht, bewolkt, schaduw, handmatige voorinstelling; alle met fijnafstelling, behalve handmatige voorinstelling
Livebeeld - Objectiefscherpstelling
Autofocus (AF): enkelvoudige servo-AF (AF-S), fulltime-servo-AF (AF-F), handmatige scherpstelling (MF)
Livebeeld - AF-stand
Gezichtprioriteit-AF, Breedveld-AF, Normaal veld-AF, AF met meevolgende scherpstelling
Livebeeld - Autofocus
Contrastdetectie-AF overal in het beeld (camera selecteert automatisch het scherpstelpunt als gezichtprioriteit-AF of AF met meevolgende scherpstelling is geselecteerd)
Livebeeld - Automatische onderwerpselectie
Beschikbaar in de standen Automatisch en Automatisch, flitser uit
Film - Lichtmeting
DDL-lichtmeting met hoofdbeeldsensor
Film - Meetmethode
Matrix
Film - Beeldformaat (pixels) en beeldsnelheid
1920 x 1080: 60p (progressief), 50p, 30p, 25p, 24p; 1280 x 720: 60p, 50p; werkelijke beeldsnelheden voor 60p, 50p, 30p, 25p en 24p zijn respectievelijk 59,94, 50, 29,97, 25 en 23,976 bps; opties ondersteunen zowel hoge als normale beeldkwaliteit
Film - Bestandsindeling
MOV
Film - Videocompressie
H.264/MPEG-4 geavanceerde videocodering
Film - Audio-opname-indeling
Lineaire PCM
Film - Audio-opname -apparaat
Ingebouwde monomicrofoon; instelbare gevoeligheid
Film - ISO-gevoeligheid
ISO 100 tot 25.600
Scherm
TFT-lcd-monitor met een diagonaal van 7,5 cm (3 inch), een kijkhoek van 170˚, een beelddekking van circa 100% en instelbare helderheid; circa 921.000 beeldpunten (VGA)
Weergave
Schermvullende weergave en miniatuurweergave (4, 9 of 72 beelden of kalender) met zoomweergave, uitsnijden tijdens zoomweergave, inzoomen op gezichten tijdens weergave, filmweergave, diashows met foto's en/of films, histogramweergave, hoge lichten, foto-informatie, weergave van locatiegegevens, automatische beeldrotatie, fotoscore en beeldcommentaar (maximaal 36 tekens)
USB
Hi-Speed USB met Micro-USB-aansluiting; aansluiting op de ingebouwde USB-poort wordt aanbevolen
HDMI-uitgang
C-type HDMI-aansluiting
Bluetooth-standaards
Bluetooth-specificatie versie 4.1; Bluetooth: 2402 tot 2480 MHz; Bluetooth low energy: 2402 tot 2480 MHz; 1,2 dBm (EIRP); circa 10 m zonder interferentie; het bereik hangt af van de signaalsterkte en de aan- of afwezigheid van obstakels
Accu
Eén EN-EL14a oplaadbare Li-ionaccu
Lichtnetadapter
EH-5c/EH-5b lichtnetadapter; vereist EP-5A stroomaansluiting (apart verkrijgbaar)
Statiefaansluiting
1/4-inch (ISO 1222)
Afmetingen (B x H x D )
Circa 124 x 97 x 69,5 mm
Gewicht
Circa 415 gram met accu en geheugenkaart, maar zonder bodydop; circa 365 gram (alleen camerabody)
Gebruiksomstandigheden - Temperatuur
0 °C tot 40 °C
Gebruiksomstandigheden - Luchtvochtigheid
85% of minder (geen condensvorming)
Meegeleverde accessoires
AN-DC3 riem, DK-25 rubberen oogschelp (bevindt zich op de camera), BF-1B bodydop, EN-EL14a oplaadbare Li-ionaccu (met afdekkapje), MH-24 acculader (stekkeradapter meegeleverd in landen of regio's waar deze vereist is; vorm hangt af van land van aankoop)