Naar boven

Nikon 1 J5 + 10-30mm PD-Zoom Zwart Opruimmodel

Art.nr: Nikon 1 J5 + 10-30 Zwart Opruimodel
De Nikon 1 J5 is de perfecte camera om de wereld van de serieuze fotografie mee te betreden.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen
Zwart

Productinformatie

 Let op; Dit artikel betreft een Demo/Show model.
Voor meer informatie over onze opruim artikelen of het volledige aanbod, klik hier. 

 

Onderscheid u van de rest met de superhandzame Nikon 1 J5-systeemcamera. Maak schitterende opnamen van 20,8 megapixels en neem ultrascherpe 4K-video op. Dankzij hogere opnamesnelheden dan die van D-SLR-camera's mist u geen enkel moment.

Met zijn grote CMOS-sensor en verwisselbare 1 NIKKOR-objectieven laat de Nikon 1 J5 uw fotografische resultaten tot ongekende hoogten stijgen.

Geniet van de vrijheid om probleemloos opnamen te maken bij weinig licht. Met continue AF in de stand Sport legt u de actie met gemak scherp vast met een snelheid van 20 bps. Neem uitgebreide reisverslagen op met een resolutie van 4K of profiteer van de snelheid van de camera om dramatische filmopnamen in slow motion vast te leggen. Ga creatief aan de slag met het kantelbare touchscreen en de handmatige instellingen en deel elke fraaie opname gemakkelijk via uw smartapparaat.

Geavanceerde beeldkwaliteit

Laat smartphonekiekjes ver achter u met verbluffend fraaie beelden van 20,8 MP. Met zijn grote CMOS-sensor en 1 NIKKOR-objectieven brengt de Nikon 1 J5 uw creatieve ideeën optimaal tot uiting.

Sneller dan D-SLR-camera's

Dankzij de opnamesnelheid van 20 bps en continue autofocus kan de handzame Nikon 1 J5 opnamen maken van acties die een D-SLR wellicht zou missen. Leg alles scherp vast en mis geen enkel moment met de stand Sport.¹

Volledige controle

De standknop voor de PSAM-standen, de instelschijf en de Fn-knop bieden u dezelfde controle als bij een D-SLR-camera. Ontdek uw creatieve kant en leg geïnspireerde beelden levendig vast zoals u wilt.

Spannende 4K-films

Neem monumentale films op met een ultrascherpe 4K-resolutie.² Rek de tijd uit en verhoog het dramatisch effect met vloeiende intervalfilms en HD-films in slow motion. Leg tijdens het filmen buitengewone foto's vast.

Delen en indruk maken

Deel elke schitterende opname met gemak. Met de Wi-Fi- en NFC-functie van de Nikon 1 J5 kunt u foto's van hoge kwaliteit sneller dan ooit tevoren via uw smartapparaat uploaden.

Spectaculaire resultaten

Profiteer van een ongekend hoge beeldkwaliteit bij elk beeld, van beelden met zeer weinig licht tot beelden met een artistiek onscherp gemaakte achtergrond. Dankzij een CX-formaat sensor die vier maal groter is dan de sensor van de meeste compactcamera's blinkt de Nikon 1 J5 uit in elke opnamesituatie.³

Eigen stijl

Met zijn fraaie uiterlijk straalt de Nikon 1 J5 een echt gevoel voor stijlvol fotograferen uit. Doordat de knoppen perfect zijn geplaatst, kunt u opnamen maken zonder uw onderwerp uit het oog te hoeven verliezen. Grepen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat u de camera stevig kunt vasthouden.

Bediening via kantelbaar touchscreen

Maak met gemak intrigerende foto's en films. Tik op het gevoelige touchscreen om scherp te stellen, opnamen te maken en belangrijke instellingen aan te passen. Kantel de monitor omlaag of omhoog om opnamen vanuit ongebruikelijke hoeken te maken of om creatieve zelfportretten te maken.

Opmerkelijk fraaie beelden: ervaar de perfecte balans van snelheid, beeldkwaliteit en handzaamheid. Met een beeldsensor die vier maal groter is dan die van de meeste compactcamera's³ biedt de Nikon 1 J5 u de vrijheid om schitterende opnamen te maken. De grote CX-formaat sensor met belichting via de achterzijde vangt zoveel mogelijk licht op: elke pixel wordt perfect gereproduceerd, wat kleurrijke beelden met fijne details oplevert.

Schitterende opnamen bij weinig licht: met een ISO-bereik van 160-12.800 produceert de Nikon 1 J5 kristalheldere beelden bij elk soort licht. Voor totale vrijheid bij het fotograferen kunt u de ISO-gevoeligheid handmatig instellen of deze automatisch door de camera laten instellen voor perfecte resultaten. Geavanceerde ruisonderdrukking zorgt voor scherpere beelden met minder ruis bij een hoge ISO-gevoeligheid.

1 NIKKOR: de beste objectieven produceren de beste beelden en 1 NIKKOR-objectieven zijn van uitzonderlijke kwaliteit. U hebt de beschikking over een uitstekende selectie van lichtsterke objectieven met een vaste brandpuntsafstand, superteleobjectieven en extragroothoekobjectieven, zodat u elk soort onderwerp scherp en nauwkeurig kunt vastleggen. Elk objectief is geoptimaliseerd voor filmopnamen en elk objectief is zeer handzaam, waardoor het Nikon 1-systeem zich werkelijk onderscheidt van andere camerasystemen.

EXPEED 5A: produceer een spectaculaire scherpte met Nikon's beeldprocessor van de volgende generatie. EXPEED 5A vormt de basis voor de razendsnelle autofocus van de camera, de intelligente ruisonderdrukking en de kristalheldere beelden. De processor kan de vele creatieve standen van de camera en razendsnelle serieopnamen gemakkelijk met grote snelheid verwerken en de grote hoeveelheid gegevens van de 20,8-megapixel sensor transformeren tot fraaie foto's en 4K-films.²

Razendsnelle bps: dankzij nog snellere continu-opnamen dan die van een D-SLR-camera beweegt niets te snel voor de Nikon 1 J5. Maak met Continue AF opnamen met een wereldklasse snelheid van 20 bps of profiteer van een snelheid tot 60 bps als de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld. Door de standknop naar Sport te draaien, krijgt u eenvoudig toegang tot de standen voor serieopnamen van de camera. U kunt de gewenste opnamesnelheid selecteren en een reeks snelle actieopnamen direct weergeven als één groep opnamen.

Geavanceerde hybride AF: Het snelle hybride AF-systeem van Nikon gebruikt 171 autofocuspunten om snel scherp te stellen op het onderwerp. Het systeem schakelt direct tussen 105 AF-punten met fasedetectie en snelle contrastdetectie-AF. Fasedetectie-AF detecteert bewegingen razendsnel. Contrastdetectie-AF loopt door tot aan de rand van het beeld, zodat u zelfs bij weinig licht nauwkeurig kunt scherpstellen op onderwerpen aan de rand.

Schitterende films: neem films op in ultrascherpe 4K/15p of in Full HD met 1080/60p en maak indruk op uw publiek.² Beleef elk moment opnieuw in slow motion, waarbij een drie seconden durende HD-filmclip van 120 bps wordt teruggespeeld in 12 seconden. Met de optie Automatische beeldopname of bij handmatige instellingen kunt u tijdens het filmen foto's vastleggen. Actieve D-Lighting is onderwerpen met een hoog contrast de baas en produceert natuurlijk uitgebalanceerde licht- en schaduwpartijen in de hele opname. E-VR zorgt dat films scherp zijn, zelfs als u filmt met volledige zoom.⁴

Creatieve filmstanden: Versneld afspelen, Jump-cut en 4-secondenfilm halen de filmer in u naar boven. Verlevendig straatscènes met Versneld afspelen, creëer een stop-motion effect met Jump-cut of maak expressieve korte clips met 4-secondenfilms.

Intervalfilms: demonstreer het tijdverloop met schitterende Full HD-intervalfilmclips die bestaan uit maximaal 300 foto's. Plaats de Nikon 1 J5 op een statief om wonderen die zich langzaam voltrekken vast te leggen. Hang de camera om uw nek om unieke beelden te creëren van uw belevenissen in de stad. U kunt de camera zo instellen dat deze om de vijf, tien of dertig seconden een opname maakt.

Uitstekende ergonomie: bij de Nikon 1 J5 betekent compact niet krap. Het strakke, eenvoudige ontwerp van de camera en de perfecte tussenruimte tussen de knoppen zorgen ervoor dat de camera-instellingen gemakkelijk bereikbaar zijn zonder dat u uw onderwerp uit het oog hoeft te verliezen. Met de standknop kunt u gemakkelijk schakelen tussen de standen PSAM en Sport. Wijzig instellingen met de instelschijf en wijs veelgebruikte instellingen toe aan de Fn-knop (functieknop).

Kantelbare monitor met touchscreen: de bediening is eenvoudig op de gevoelige lcd-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) met 1.037.000 beeldpunten, zelfs als de monitor is gekanteld. Maak opnamen van extreme acties vanuit een laag standpunt of maak eenvoudig  opnamen vanuit een hoog standpunt dankzij het scherm dat 86 graden neerwaarts kan kantelen. Kantel de monitor 180 graden omhoog en gebruik de Zelfportretmodus om de huid te verzachten of stel de zelfontspanner in. Tik eenvoudig op de hogeresolutiemonitor om scherp te stellen en de opname te maken, pas de camera-instellingen intuïtief aan, bekijk een voorbeeld van creatieve functies of schakel het touchscreen uit.

NFC- & Wi-Fi-functie: indrukwekkende foto's van de Nikon 1-camera via een smartapparaat delen was nog nooit zo eenvoudig. U houdt een NFC-compatibel (Near Field Communication) smartapparaat eenvoudig tegen de Nikon 1 J5 aan en kunt het beeld overzetten dat op de lcd-monitor van de camera wordt weergegeven. Als u foto's via Wi-Fi naar uw smartapparaat wilt overzetten, drukt u eenvoudig op de speciale Wi-Fi-knop van de camera⁵. U kunt de Wi-Fi-functie ook gebruiken om de ontspanknop van de camera op afstand te bedienen of om opnamen vooraf op het scherm van een tablet of smartphone te bekijken om zo perfecte composities te creëren

Directe beeldaanpassing: verbeter foto's en films in allerlei standen snel en intuïtief voordat u ze maakt. Pas eenvoudig de instelbalken naast het beeld aan om helderheid, scherptediepte en contrast nauwkeurig in te stellen. Met Creatief palet kunt u artistieke filters toepassen door eenvoudig het wiel op het touchscreen te verschuiven totdat het gewenste uiterlijk is verkregen. U ziet de aanpassingen direct op de lcd-monitor: wat u ziet is precies wat u krijgt op het moment dat u op de ontspanknop drukt.

Stand Creatief: ga creatief aan de slag met veelgebruikte effecten voor foto's en films. Met Retro gaat u terug in de tijd, met het sfeervolle Hoogcontrast monochroom kunt u artistieke opnamen in zwart-wit maken, met Pop voegt u meer levendigheid toe en met Panorama past de hele scène in de opname. U kunt kiezen uit totaal 14 effecten en hebt toegang tot vijf onderwerpstanden die automatisch de optimale camera-instellingen selecteren voor portretten, landschappen en close-ups.

Beste moment vastleggen: met Slimme fotoselectie, Actieve selectie en Trage weergave kunt u de magie vastleggen die verborgen zit in een seconde. Gebruik de ingebouwde foto-expert van de Nikon 1 J5 om met Slimme fotoselectie de technisch beste beelden uit te kiezen. Kies met Actieve selectie uit maximaal 20 opnamen die binnen één seconde zijn gemaakt de foto's die u wilt bewaren. Kies in Trage weergave de allerbeste opname uit een reeks beelden in slow motion.

Bewegingssnapshot: haal meer uit een moment en maak met slechts één klik bewegende foto's. Bewegingssnapshot is ontworpen met het oog op het delen van beelden en maakt een 'levend beeld' dat begint als een slow motion-clip van 4 seconden en eindigt met een prachtige foto. Deel beelden direct of start Nikon’s gratis ViewNX-Movie Editor-software om uw beelden te bewerken en te combineren met andere foto's en filmclips.

 

 


 

Specificaties

Objectiefvatting 1-vatting voor Nikon 1
Effectieve beeldhoek Circa 2,7x brandpuntsafstand van het objectief (kleinbeeldequivalent)
Beeldsensor CX, CMOS, 13,2 mm x 8,8 mm
Totaal aantal pixels 23,01 miljoen
Effectieve pixels 20,8 miljoen
Beeldformaat (pixels) Foto’s die zijn gemaakt in de standen Automatisch, P, S, A, M, Sport, Beste moment vastleggen en alle creatieve standen behalve Eenvoudig panorama (beeldverhouding 3 : 2): (L) 5568 x 3712, (M) 4176 x 2784, (S) 2784 x 1856. Foto’s die zijn gemaakt in de stand Normaal panorama met horizontale camerapanning (beeldverhouding 120 : 23): (L) 4800 x 920. Foto’s die zijn gemaakt in de stand Normaal panorama met verticale camerapanning (beeldverhouding 8 : 25): (L) 1536 x 4800. Foto’s die zijn gemaakt in de stand Breed panorama met horizontale camerapanning (beeldverhouding 240 : 23): (L) 9600 x 920. Foto’s die zijn gemaakt in de stand Breed panorama met verticale camerapanning (beeldverhouding 4 : 25): (L) 1536 x 9600. Foto's die zijn gemaakt tijdens filmopname (beeldverhouding 3 : 2): (L) 5568 x 3712. Bewegingssnapshots (fotogedeelte, beeldverhouding 16 : 9): 5568 x 3136
Opslag - Bestandsindeling NEF (RAW): 12-bits compressie. JPEG: JPEG Baseline-compatibel met de compressie Fijn (circa 1 : 4), Normaal (circa 1 : 8). NEF (RAW) + JPEG: de foto wordt opgeslagen in zowel de NEF (RAW)-indeling als de JPEG-indeling
Picture Control-systeem Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap; geselecteerde Picture Control kan worden gewijzigd.
Opslag - Media microSD (micro Secure Digital), microSDHC, microSDXC
Bestandssysteem DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge
Opnamestanden Automatisch; Sport; Creatief met keus uit de volgende opties: Pop, Retro, Hoogcontrast monochroom, Nostalgisch sepia, HDR, Eenvoudig panorama, Zacht, Miniatuureffect, Selectieve kleur, Cross-process, Speelgoedcamera-effect, Ster, Fisheye, Huid verzachten, Nachtlandschap, Nachtportret, Landschap, Close-up en Portret; Automatisch programma met flexibel programma, Sluitertijdvoorkeuze, Diafragmavoorkeuze en Handmatig; Beste moment vastleggen (Actieve selectie, Trage weergave en Slimme fotoselectie); Geavanceerde film (HD-film, 4K-film, Intervalfilm, Slow motion, Jump-cut, Versneld afspelen en 4-secondenfilm); Bewegingssnapshot; Zelfportretmodus
Type Sluiter Elektronische sluiter
Sluitertijd 1/16.000 tot 30 sec. in stappen van 1/3 LW, Bulb. Opmerking: Bulb eindigt automatisch na circa 2 minuten
Flitssynchronisatiesnelheid Synchroniseert bij sluitertijden van X=1/60 sec. of langer
Ontspanstand S (Enkel beeld), Continu, Zelfontspanner, Intervalopnamen
Beeldsnelheid Circa 60 bps. Circa 5, 10, 20, 30 of 60 bps
Zelfontspanner 2 sec., 10 sec.
Lichtmeetstand DDL-lichtmeting met beeldsensor
Lichtmeetmethode Matrix. Centrumgericht: meet een cirkel van 4,5 mm in het midden van het beeld. Spotmeting: meet een cirkel van 2 mm in het midden van het geselecteerde scherpstelveld
Stand P: automatisch programma met flexibel programma, S: sluitertijdvoorkeuze, A: diafragmavoorkeuze, M: handmatig, automatische onderwerpselectie
Belichtingscorrectie -3 tot +3 LW in stappen van 1/3 LW
Belichtingsvergrendeling Gemeten lichtwaarde wordt vergrendeld wanneer u de ontspanknop half indrukt
ISO-gevoeligheid ISO 200 tot 12.800 in stappen van 1 LW. ISO 160; 6400 (NR); 12.800 (NR); automatische instelling van de ISO-gevoeligheid (ISO 160-6400, 160-3200, 160-800) beschikbaar (door de gebruiker ingesteld in de belichtingsstanden P, S, A en M)
Actieve D - Lighting Aan, uit
Autofocus Hybride autofocus (fasedetectie-/contrastdetectie-AF), AF-hulpverlichting
Objectiefscherpstelling Autofocus (AF): automatische AF-S/AF-C-selectie (AF-A), fulltime-AF (AF-F), enkelvoudige AF (AF-S), continue AF (AF-C). Handmatige scherpstelling (MF)
Scherpstelling Enkelpunts AF: 171 scherpstelvelden; de middelste 105 velden ondersteunen fasedetectie-AF. Automatisch veld-AF: 41 scherpstelvelden
AF-veldstand Enkelpunts, automatisch veld, onderwerp volgen
Scherpstelvergrendeling Scherpstelling kan worden vergrendeld door de ontspanknop half in te drukken (enkelvoudige AF)
Ingebouwde flitser Automatisch en alle creatieve standen behalve HDR, Eenvoudig panorama, Landschap en Nachtlandschap: de flitser klapt automatisch op en flitst zo nodig. P, S, A, M en Zelfportret: Handmatig
Richtgetal Circa 5 (m, ISO 100, 20°C; bij ISO 160 is het richtgetal circa 6,3)
Flitssturing i-DDL-flitssturing met beeldsensor
Flitsstand Automatisch, automatisch + rode-ogenreductie, invulflits, invulflits + synchronisatie met lange sluitertijd, rode-ogenreductie, rode-ogenreductie + synchronisatie met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn, synchronisatie op het tweede gordijn + lange sluitertijd, uit
Flitscorrectie -3 tot +1 LW in stappen van 1/3 LW
Flitsgereedaanduiding Brandt als ingebouwde flitser volledig is opgeladen
Witbalans Automatisch, gloeilamplicht, tl-licht, direct zonlicht, flitslicht, bewolkt, schaduw, handmatige voorinstelling; alle met fijnafstelling, behalve handmatige voorinstelling
Film - Lichtmeting DDL-lichtmeting met hoofdbeeldsensor
Film - Meetmethode Matrix. Centrumgericht: meet een cirkel van 4,5 mm in het midden van het beeld. Spotmeting: meet een cirkel van 2 mm in het midden van het geselecteerde scherpstelveld
Film - Beeldformaat (pixels) en beeldsnelheid HD-films (beeldverhouding 16 : 9): 1920 x 1080/60p (59,94 bps), 1920 x 1080/30p (29,97 bps), 1280 x 720/60p (59,94 bps), 1280 x 720/30p (29,97 bps). 4K-films (beeldverhouding 16 : 9): 3840 x 2160/15p (14,99 bps). Slow motion-films: 1280 x 720/120 bps (beeldverhouding 16 : 9; speelt af op 30p/29,97 bps), 800 x 296/400 bps (beeldverhouding 8 : 3; speelt af op 30p/29,97 bps), 400 x 144/1200 bps (beeldverhouding 8 : 3; speelt af op 30p/29,97 bps). Intervalfilm, Versneld afspelen, Jump-cut en 4-secondenfilms (beeldverhouding 16 : 9): 1920 x 1080/30p (29,97 bps). Bewegingssnapshots (filmgedeelte, beeldverhouding 16 : 9): 1920 x 1080/60p (59,94 bps) (speelt af op 24p/23,976 bps).
Film - Bestandsindeling MOV
Film - Videocompressie H.264/MPEG-4 geavanceerde videocodering
Film - Audio-opname-indeling PCM
Film - Audio-opname -apparaat Ingebouwde stereomicrofoon; instelbare gevoeligheid
Scherm Formaat: diagonaal van 7,5 cm (3 inch). Resolutie: circa 1.037.000 beeldpunten. Type: kantelbaar TFT-lcd-touchscreen met instelbare helderheid.
Weergave Schermvullend en miniatuurweergave (4, 9 of 16 beelden of kalender) met zoomweergave, serieopnamen worden weergegeven als hoofdbeelden of als opeenvolgende foto's, film- en panoramaweergave, diashow, histogramweergave en automatische beeldrotatie
USB Hi-Speed USB
HDMI-uitgang D-type HDMI-aansluiting
Wi-Fi (draadloos LAN) - normen IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
Wi-Fi (draadloos LAN) - frequentie 2412-2462 MHz (kanaal 1 tot 11)
Wi-Fi (draadloos LAN) - bereik (zichtlijn) Circa 10 m (uitgaand van geen interferentie; het bereik hangt af van de signaalsterkte en de aan- of afwezigheid van obstakels)
Wi-Fi (draadloos LAN) - gegevenssnelheden (werkelijk gemeten waarden) 54 Mbps. Maximale logische gegevenssnelheden volgens de IEEE-standaard. De werkelijke snelheden kunnen verschillen.
Wi-Fi (draadloos LAN) - beveiliging Verificatie: open systeem, WPA2-PSK
Wi-Fi (draadloos LAN) - toegangsprotocollen Infrastructuur
NFC - Norm NFC Forum Type 3-tag
Ondersteunde talen Arabisch, Bulgaars, Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Oekraïens, Perzisch, Pools, Portugees (Europees en Braziliaans), Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Zweeds
Accu Eén oplaadbare Li-ionaccu EN-EL24
Lichtnetadapter EH-5b lichtnetadapter; vereist EP-5F stroomaansluiting (apart verkrijgbaar)
Statiefaansluiting 1/4-inch (ISO 1222)
Afmetingen (B x H x D ) Circa 98,3 x 59,7 x 31,5 mm, zonder uitstekende delen
Gewicht Circa 265 gram met batterij en geheugenkaart, maar zonder bodydop; circa 231 gram (alleen camerabody)
Gebruiksomstandigheden - Temperatuur Temperatuur: 0°C tot 40°C
Gebruiksomstandigheden - Luchtvochtigheid Luchtvochtigheid: 85% of minder (geen condensvorming)

Wat zit er in de doos?

  • Bodydop BF-N1000,
  • Oplaadbare Li-ionaccu EN-EL24 (meegeleverd met afdekkapje),
  • Acculader MH-31 (meegeleverd; stekkeradapter meegeleverd in landen of regio's waar deze vereist is; vorm hangt af van land van aankoop),
  • Objectief (alleen meegeleverd als objectiefkit bij camera is gekocht),
  • Riem AN-N1000,
  • USB-kabel UC-E20,
  • ViewNX 2-software