Naar boven
Aanbevolen
Norstone B400 Speakerkabel Norstone B400 Speakerkabel 4 mm2 Witte speakerkabel voor het aansluiten van vloerstaande en, boekenplank speakers 695
Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 GRIJS Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 GRIJS De Audioquest Speakerkabel X2 is een perfecte kabel voor het aansluiten van speakers rondom uw huis. Door dit verlengstuk worden afstanden voor de ... 995
Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 WIT Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 WIT De Audioquest Speakerkabel X2 is een perfecte kabel voor het aansluiten van speakers rondom uw huis. Door dit verlengstuk worden afstanden voor de ... 995
Audioquest Rocket 11 Luidsprekerkabel Wit Audioquest Rocket 11 Luidsprekerkabel Wit AudioQuest Rocket 11 luidsprekerkabel garandeert een perfecte distributie van het geluid naar de speakers, zonder de geluidsweergave negatief te be... 1995
Audioquest Rocket 22 Luidsprekerkabel Zwart Audioquest Rocket 22 Luidsprekerkabel Zwart AudioQuest Rocket 22 luidsprekerkabel Zwart biedt perfecte distributie van geluid naar uw luidsprekers, hierbij wordt de weergave niet beïnvloed. V... 5000

Dali Opticon 6 MK2 Black Ash (prijs per stuk)

Art.nr: Opticon 6 MK2 Black Ash (prijs per stuk)
De slanke Opticon 6 MK2 is het summum van de Opticon serie. Het enorme lage frequentiebereik, de potentie in volumeniveau en de dynamische nauwkeurigheid zorgen voor een strakke bassweergave. De buitengewone details en helderheid komen voor uit het gebruik van een speciale midrange driver. Hoge frequenties van de hybride tweeter zijn zeer gedetaileerd maar tegelijkertijd vloeiend en eindeloos te beluisteren.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

De slankste uitvoering van de staande speakerserie van de Opticon MK2 serie. 

De Dali Opticon 6 MK2 biedt het beste van wat de Opticon serie kan bieden. Het enorme lage frequentiebereik, de potentie in volumeniveau en de dynamische nauwkeurigheid zorgen voor een strakke bassweergave. De buitengewone details en helderheid komen voor uit het gebruik van een speciale midrange driver. Hoge frequenties van de hybride tweeter zijn zeer gedetaileerd maar tegelijkertijd vloeiend en eindeloos te beluisteren.

De Opticon 6 MK2 biedt de mogelijkheid om in kleine tot aan hele grote ruimtes voor een kamervullend geluid te zorgen.

De Opticon MK2 serie blijft volledig Deens, net als bij de MK1 serie. De Opticon MK2 serie wordt gebouwd in Dali’s fabriek in Denemarken met componenten die in eigen huis worden geproduceerd of afkomstig zijn van gespecialiseerde fabrikanten, lokaal of verderweg.

De Dali Opticon 6 MK2 is verkrijgbaar in de afwerkingen Satin Black, Tobacco Oak en Satin White. Oak.

HYBRIDE TWEETER
De nieuwe OPTICON MK2 hybride tweeter combineert de CALLISTO-afgeleide 29 mm soft dome met een op maat gemaakt lint van 17 x 45 mm - gemonteerd op een gegoten aluminium frontplaat met details over de dispersiecontrole. Deze combinatie biedt de helderheid, snelheid en dynamiek van een dome-tweeter, met het zeer hoge frequentiedetail en de soepele finesse van een ribbon-tweeter.

SMC-TECHNOLOGIE
De SMC die wordt gebruikt in het magneetmotorsysteem van OPTICON MK2 heeft een zeer hoge magnetische permeabiliteit en een zeer lage elektrische geleidbaarheid. Het werkt voornamelijk door wervelstromen in het poolstuk van het magneetsysteem te minimaliseren. Dit verbetert de fluxlineariteit, waardoor de magnetische hysterese wordt verminderd. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van elektro-akoestische vervorming.

REFLEX POORTEN
De nieuw geïntroduceerde OPTICON MK2 Dual Flare-techniek brengt poortontwerp naar het rijk van de aerodynamica - met uit- en ingangsfakkels die zorgvuldig zijn ontworpen om turbulentie te minimaliseren. Dual Flare zorgt ervoor dat OPTICON MK2-reflexpoorten laminair blijven en effectief werken om lage frequentieprestaties te versterken tot een aanzienlijk hoger volumeniveau dan anders mogelijk zou zijn.

IN PAAR GEMONTEERD
Luidsprekers die in paren worden gebruikt en genoten, moeten ook als paren worden gebouwd! Ons fabricageproces is ontworpen om ervoor te zorgen dat stereoparen luidsprekers opeenvolgend worden gebouwd en getest door een enkele fabricagetechnicus, met behulp van componenten die in dezelfde volgorde uit dezelfde batch zijn genomen. Het is een proces dat zorgt voor een ultieme visuele en akoestische match.

WOOFER
De twee houtvezel 6½ ”-drivers in de OPTICON 6 MK2 verwerken de lage frequenties en de middentonen - beide gebouwd rond het gepatenteerde SMC-magneetmotorsysteem van DALI.
Elk onderdeel van de stuurprogramma's is zorgvuldig ontworpen voor zijn positieve bijdrage aan ideale prestaties. De diafragma's zijn gemaakt van een mix van papier en houtvezels die zorgen voor minimale breukresonantie en die de diafragma's hun kenmerkende DALI-kleur geven. Ze worden afgesloten door rubberen randen die zijn gekozen vanwege hun zachte en zeer flexibele mechanische eigenschappen die vrije beweging mogelijk maken met minimale demping van lage frequenties.

Het driverchassis voor elke driver is vervaardigd uit gegoten aluminium dat een extreem hoge stijfheid en lage resonantie biedt, samen met minimale externe invloed op het interne magneetsysteem. Het mechanische ontwerp van het chassis is speciaal ontworpen om een ​​minimale impedantie van de luchtstroom te bieden en tegelijkertijd een extreem strakke mechanische verbinding met de luidsprekerbehuizingen mogelijk te maken.

De drivers zijn ontworpen met een consistente focus op de DALI-audioprincipes van weinig verlies, lage vervorming en lage kleuring. De ideale driver speelt alleen wat de versterker nodig heeft, niets toegevoegd en niets afgetrokken, en bij DALI streven we ernaar om drivers te ontwerpen en te vervaardigen die het ideaal zo dicht mogelijk benaderen.

Specificaties

OPTICON MK2
Frequentiebereik (+/- 3 dB) [Hz] 49 - 30.000
Gevoeligheid (2,83 V / 1 m) [dB] 88,0
Nominale impedantie [ohm] 4
Maximale SPL [dB] 110
Aanbevolen versterkervermogen [W] 25 - 200
Crossover-frequentie [Hz] 800 / 2.200 / 14.000
Crossover-principe 2½ + ½-weg
Hybride tweeter module, Super hoge freq. driver, Aantal 1 x 17 x 45 mm
Hybride tweeter module, Super hoge freq. driver, membraan type lint
Hybride tweeter module, Hoogfrequente driver, Aantal 1 x 29 mm
Hybride tweeter module, hoogfrequente driver Diafragma type Soft Textile Dome
Midrange driver, aantal 2 x 6 1/2 "
Midrange driver, diafragma type houtvezelconus
Behuizingstype Bass Reflex
Basreflex-afstemfrequentie [Hz] 43.5
Aansluiting ingang dubbele bedrading
Dubbele versterking (INT)
Magnetische afscherming nr
Aanbevolen plaatsing Vloer
Aanbevolen afstand tot muur [cm] 20 - 100
Afmetingen met voet (HxBxD) [mm] 1001 x 195 x 330
Accessoires inbegrepen montagegereedschap
Handleiding
Rubberen bumpers
Spikes M8
Gewicht [kg] 19,3