Naar boven
179900
Prijs per stuk
Alleen per paar te bestellen
In winkelwagen
Aanbevolen
Norstone B400 Speakerkabel Norstone B400 Speakerkabel 4 mm2 Witte speakerkabel voor het aansluiten van vloerstaande en, boekenplank speakers 695
Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 GRIJS Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 GRIJS De Audioquest Speakerkabel X2 is een perfecte kabel voor het aansluiten van speakers rondom uw huis. Door dit verlengstuk worden afstanden voor de ... 995
Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 WIT Audioquest Speakerkabel X2 / 2x2.08mm2 WIT De Audioquest Speakerkabel X2 is een perfecte kabel voor het aansluiten van speakers rondom uw huis. Door dit verlengstuk worden afstanden voor de ... 995
Audioquest Rocket 11 Luidsprekerkabel Zwart Audioquest Rocket 11 Luidsprekerkabel Zwart AudioQuest Rocket 11 luidsprekerkabel garandeert een perfecte distributie van het geluid naar de speakers, zonder de geluidsweergave negatief te be... 1995
Audioquest Rocket 11 Luidsprekerkabel Wit Audioquest Rocket 11 Luidsprekerkabel Wit AudioQuest Rocket 11 luidsprekerkabel garandeert een perfecte distributie van het geluid naar de speakers, zonder de geluidsweergave negatief te be... 1995
Audioquest Rocket 22 Luidsprekerkabel Zwart Audioquest Rocket 22 Luidsprekerkabel Zwart AudioQuest Rocket 22 luidsprekerkabel Zwart biedt perfecte distributie van geluid naar uw luidsprekers, hierbij wordt de weergave niet beïnvloed. V... 5000

Dali Opticon 8 MK2 Tobacco Oak (per stuk)

Art.nr: Opticon 8 MK2 Tobacco Oak (prijs per stuk)
Dankzij de grootte en de echte driewegopbouw biedt de Dali Opticon 8 MK2 het beste van wat de Opticon serie kan bieden. Het enorme lage frequentiebereik, de potentie in volumeniveau en de dynamische nauwkeurigheid zorgen voor een strakke bassweergave. De buitengewone details en helderheid komen voor uit het gebruik van een speciale midrange driver. Hoge frequenties van de hybride tweeter zijn zeer gedetaileerd maar tegelijkertijd vloeiend en eindeloos te beluisteren.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

De grootste staande speaker uit de Opticon MK2 serie is de Dali Opticon 8 MK2. Deze krachtpatser combineert twee 8 ”houtvezelconussen met een 6½” midrange driver welke allemaal gebruik maken van het gepatenteerde SMC magneetsysteem.

Dankzij de grootte en de echte driewegopbouw biedt de Dali Opticon 8 MK2 het beste van wat de Opticon serie kan bieden. Het enorme lage frequentiebereik, de potentie in volumeniveau en de dynamische nauwkeurigheid zorgen voor een strakke bassweergave. De buitengewone details en helderheid komen voor uit het gebruik van een speciale midrange driver. Hoge frequenties van de hybride tweeter zijn zeer gedetaileerd maar tegelijkertijd vloeiend en eindeloos te beluisteren.

De Opticon 8 MK2 biedt dankzij zijn grote formaat de mogelijkheid om in kleine tot aan hele grote ruimtes voor een kamervullend geluid te zorgen.
De Opticon MK2 serie is volledig Deens. De Opticon MK2 serie wordt gebouwd in Dali’s fabriek in Denemarken met componenten die in eigen huis worden geproduceerd of afkomstig zijn van gespecialiseerde fabrikanten.

De Dali Opticon 8 MK2 is verkrijgbaar in de afwerkingen Satin Black en Tobacco Oak.

HYBRIDE TWEETER

ZACHTE KOEPEL
De nieuwe unieke lichtgewicht 29 mm soft dome tweeter is afgeleid van CALLISTO C en biedt aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van de tweeters die worden gebruikt in de MK1-serie. De relatief kleine toename in diameter ten opzichte van de vorige tweeter van 28 mm resulteert in een aanzienlijke toename van het stralingsgebied van de koepel. Dit betekent minder vervorming, hogere belastbaarheid en de mogelijkheid om op lagere frequenties te werken.

Het gebruik van dezelfde 29 mm soft dome-tweeter in alle zes OPTICON MK2-modellen resulteert in een consistent tonaal karakter en zorgt voor consistentie in de dispersiekarakteristieken. De MK2 soft dome tweeter maakt het mogelijk om crossover-frequenties zo laag als 2 kHz veilig te gebruiken zonder risico op vervorming of beperkingen op het gebied van belastbaarheid.

HYBRIDE TWEETER
De OPTICON 8 MK2 maakt gebruik van een nieuw hybride tweeterontwerp dat de 29 mm soft dome tweeter combineert met een aangepast lint van 17 x 45 mm. Beiden gemonteerd op een gegoten aluminium frontplaat, die details over de dispersiecontrole bevat.

Het lintelement begint bij te dragen vanaf 10 kHz; net zoals de reactie van het zachte koepelelement langzaam weg begint te vallen en meer richtinggevoelig wordt. Het lintelement breidt zowel de frequentierespons van het systeem uit tot 30 kHz als draagt ​​bij aan het breder houden van de horizontale spreiding van de hoge frequentie dan anders het geval zou zijn.De nieuwe hybride tweeter biedt het beste van twee werelden: de helderheid, snelheid en dynamiek van een dome-tweeter, met het zeer hoge frequentiedetail en de soepele finesse van een ribbon-tweeter. De plaatsing van de hybride tweeter-drivers tussen de twee ver uit elkaar geplaatste basdrivers wordt allereerst gedaan om de hoogfrequente drivers in de buurt van typische zittende oorhoogte te positioneren. Ten tweede om te profiteren van de vloeiendere laagfrequente kamerrespons die het resultaat is van gespreide basdrivers.

SMC-TECHNOLOGIE
De SMC die wordt gebruikt in het magneetmotorsysteem van OPTICON MK2 heeft een zeer hoge magnetische permeabiliteit en een zeer lage elektrische geleidbaarheid. Het werkt voornamelijk door wervelstromen in het poolstuk van het magneetsysteem te minimaliseren. Dit verbetert de fluxlineariteit, waardoor de magnetische hysterese wordt verminderd. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van elektro-akoestische vervorming.

REFLEX POORTEN
Als een reflexgeladen luidspreker gebruikt de OPTICON 8 MK2 de anders ongebruikte akoestische output van de achterkant van de basdriver om de bandbreedte van de lage frequenties uit te breiden en het vermogen van de lage frequentie te verhogen. We hebben de poortafstemming opnieuw bekeken om ervoor te zorgen dat de subjectieve basprestaties absoluut geoptimaliseerd waren voor de waarschijnlijke installatietoepassing.

Met de Dual Flare-techniek brengt MK2 poortontwerp naar het rijk van de aerodynamica met uit- en ingaande fakkels die zorgvuldig zijn ontworpen om turbulentie te minimaliseren bij de luchtstroomsnelheid die wordt verwacht van de poortdiameter en afstemfrequentie.

Dual Flare zorgt ervoor dat de reflexpoorten laminair blijven en effectief werken om de lage frequentieprestaties te versterken tot een aanzienlijk hoger volumeniveau dan anders het geval zou zijn.

IN PAAR GEMONTEERD
Luidsprekers die in paren worden gebruikt en genoten, moeten ook als paren worden gebouwd! Ons fabricageproces is ontworpen om ervoor te zorgen dat stereoparen luidsprekers opeenvolgend worden gebouwd en getest door een enkele fabricagetechnicus, met behulp van componenten die in dezelfde volgorde uit dezelfde batch zijn genomen. Het is een proces dat zorgt voor een ultieme visuele en akoestische match.

WOOFER
De twee houtvezel 6½ ”-drivers in de OPTICON 6 MK2 verwerken de lage frequenties en de middentonen - beide gebouwd rond het gepatenteerde SMC-magneetmotorsysteem van DALI.
Elk onderdeel van de stuurprogramma's is zorgvuldig ontworpen voor zijn positieve bijdrage aan ideale prestaties. De diafragma's zijn gemaakt van een mix van papier en houtvezels die zorgen voor minimale breukresonantie en die de diafragma's hun kenmerkende DALI-kleur geven. Ze worden afgesloten door rubberen randen die zijn gekozen vanwege hun zachte en zeer flexibele mechanische eigenschappen die vrije beweging mogelijk maken met minimale demping van lage frequenties.

Het driverchassis voor elke driver is vervaardigd uit gegoten aluminium dat een extreem hoge stijfheid en lage resonantie biedt, samen met minimale externe invloed op het interne magneetsysteem. Het mechanische ontwerp van het chassis is speciaal ontworpen om een ​​minimale impedantie van de luchtstroom te bieden en tegelijkertijd een extreem strakke mechanische verbinding met de luidsprekerbehuizingen mogelijk te maken.

De drivers zijn ontworpen met een consistente focus op de DALI-audioprincipes van weinig verlies, lage vervorming en lage kleuring. De ideale driver speelt alleen wat de versterker nodig heeft, niets toegevoegd en niets afgetrokken, en bij DALI streven we ernaar om drivers te ontwerpen en te vervaardigen die het ideaal zo dicht mogelijk benaderen.

KABINET
De behuizing van de OPTICON 8 MK2 is ontworpen om de stijfheid te optimaliseren en paneelresonantie te minimaliseren. De 25 mm dikke voorplaat biedt een enorm stijve basis voor de chauffeurs. De vloerstaande luidspreker maakt gebruik van extra interne versteviging om de stijfheid te garanderen en paneelresonantie praktisch te elimineren.

De OPTICON 8 MK2 wordt geleverd met gegoten aluminium voetcomponenten die kunnen worden uitgerust met zwart verchroomde vloerspikes of, bij installatie op gevoelige vloeroppervlakken, trillingsdempende pads. Gereedschap voor het bevestigen van de voetafgietsels en spikes wordt meegeleverd.

De productie van de OPTICON MK2-serie is stevig vastgehouden in de DALI-fabriek in Denemarken. Onze eigen houtbewerkingsfaciliteit verzorgt alles, van het zagen en frezen van de MDF-panelen tot de driver en crossover-installatie. De laatste test en kwaliteitsgoedkeuring van elke luidspreker wordt ook afgehandeld op onze eigen assemblagelijnen.

Specificaties

DALI OPTICON 8 MK2 SPECIFICATIES
Productreeks OPTICON MK2
Frequentiebereik (+/- 3 dB) [Hz] 38 - 30.000
Gevoeligheid (2,83 V / 1 m) [dB] 88,5
Nominale impedantie [ohm] 4
Maximale SPL [dB] 112
Aanbevolen versterkervermogen [W] 40 - 300
Crossover-frequentie [Hz] 380 / 2.200 / 14.000
Crossover-principe 3 + ½-weg
Hybride tweeter module, Super hoge freq. driver, Aantal 1 x 17 x 45 mm
Hybride tweeter module, Super hoge freq. driver, membraan type lint
Hybride tweeter module, Hoogfrequente driver, Aantal 1 x 29 mm
Hybride tweeter module, hoogfrequente driver Diafragma type Soft Textile Dome
Midrange driver, aantal 1 x 6 1/2 "
Midrange driver, diafragma type houtvezelconus
Lage frequentie driver, hoeveelheid 2 x 8 ''
Lage frequentie driver, diafragma type houtvezelconus
Behuizingstype Bass Reflex
Basreflex-afstemfrequentie [Hz] 29.5
Aansluiting ingang dubbele bedrading
Dubbele versterking (INT)
Magnetische afscherming nr
Aanbevolen plaatsing Vloer
Aanbevolen afstand tot muur [cm] 30 - 150
Afmetingen met voet (HxBxD) [mm] 1141 x 241 x 450
Accessoires inbegrepen handleiding
Rubberen voeten
Spikes M8
Montagegereedschap
Gewicht [kg] 34,0