Naar boven

Hegel H95

Art.nr: Hegel H95
De Hegel H95 versterker is niet alleen een versterker, maar gelijk ook een complete streamingoplossing met zowel Apple AirPlay als UPnP-streaming. Volledig geschikt voor de moderne generatie digitale streaming. De H95 heeft een ingebouwde Spotify Connect voor onmiddellijke en ongelooflijk responsieve muziekweergave.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

De nieuwe Hegel H95 versterker biedt een ruim, dynamisch uitgangsvermogen van 60Watt per kanaal en combineert de versterker met tal van mogelijkheden als: muziekstreaming over een netwerk, Apple Airplay, Bluetooth en de nodige digitale en analoge ingangen.
Door het vastzetten van het volume voor diverse ingangen kan de Hegel H95 perfekt in een home cinema omgeving werken.
Een hoofdtelefoonaansluiting mocht niet ontbreken, net zo min als een informatieve OLED display en een afstandsbediening. De Hegel H95 is de logische opvolger van de H90, waarbij Hegel met een schuin oog heeft gekeken van de duurdere modellen en veel van die techniek in de H95 heeft gestopt.

Hegel is beroemd geworden met zijn SoundEngine technologie, nu in de tweede generatie, waardoor zelfs de kleinste details in de muziek behouden blijven. SoundEngine2 vermindert vervorming, houdt de basweergave strak en zorgt voor meer grip op de luidsprekers met een verhoogde dempingsfactor. Daarmee is de 2x60Watt voldoende, zelfs voor forse vloerstaande luidspreker modellen. SoundEngine2 combineert de efficiëntie van klasse AB versterker met de geluidkwaliteit van een klasse A versterker. Cross-over vervorming behoort tot een verleden, feedback is slechts lokaal toegepast en er is geen overall feedback in de versterker nodig.

Hegel audio versterkers maken intern gebruik van DualAmp technologie. De truc is het scheiden van de spanning- en de stroomversterker. De daadwerkelijke versterking vindt plaats in de spanningsversterker over de gehele linie en pas aan het eind wordt de stroomversterker aangesproken door de spanningsversterker en levert het echte vermogen. De enige taak van de stroomversterker. Het resultaat is dat voedingsspanning fluctuaties uitblijven in de versterker, kritisch voor het bewaren van dynamiek en het verlagen van vervorming. Tegenkoppeling vindt alleen plaats tussen de spanningsversterkers en niet in de stroomversterking. Een eigen Hegel ontwerp dat in al hun versterkers voorkomt. Daar aan vast hangt de DualPower voeding, een voeding die zo is ingericht dat het voorversterker gedeelte van de H95 geen last heeft van de zware belasting die de eindversterker op kan leveren. De voedingstransformator heeft daarvoor gescheiden wikkelingen en de voeding zelf is dubbel uitgevoerd met eigen circuits, gelijkrichters en condensatoren voor de twee versterkerdelen.

Hegel heeft veel onderzoek gedaan naar het op juiste wijze converteren van digitale informatie naar analoge signalen en heeft een synchroon conversie systeem ontwikkeld dat de digitale signalen upsampled naar een hogere bitwaarde en sampling rate. SynchroDAC werkt met een gebalanceerde signaaltechniek op printed circuit boards waar tijdens de ontwerpfase al rekening is gehouden met digitale ruis en korte signaalwegen. Hegel heeft voor de H95 gekeken naar de betere DAC chipsets van de hogere series. Een MasterClock zorgt voor lage jitterwaarden en draagt bij aan het verminderen van conversiefouten.

De Hegel H95 is inzetbaar voor een veelvoud aan bronnen, digitaal en analoog, waaronder een USB poort die geen drivers nodig heeft voor Linux of MacOS, het is eigenlijk een soundcard zoals u die aantreft in uw computer. Alle muziek kan via USB poort met de H95 gebruikt worden tot 24bit/96kHz, natuurlijk ook het geluid uit YouTube films of Skype chats. Muziek streamen vanaf internet gaat via de Ethernet poort en in de App van Hegel kunt u muziekdiensten kiezen als TIDAL. De Hegel H95 heeft verder twee analoge ingangen, een coax S/PDIF ingang, drie optische ingangen (de digitale ingangen accepteren PCM tot 24bit/192kHz) en een variabele analoge uitgang voor een extra versterker of een actieve subwoofer.

Specificaties

  • Uitgangsvermogen: 2 x 60W in 8 Ohms
  • Minimale luidspreker impedantie: 2 ohms
  • Frequentiebereik: 5Hz-100kHz
  • Signaal/ruis verhouding: > 100dB
  • Overspraak: <-100dB
  • Vervorming: <0.01% @ 25W 8 Ohms 1kHz
  • Intermodulatie vervorming: < 0.01% (19kHz + 20kHz)
  • Dempingsfactor: >2000
  • Afmetingen: 10cm x 43cm x 31cm (HxBxD)
  • Gewicht 10,6 Kg