Naar boven

Hegel H390

Art.nr: Hegel H390
De Hegel H390 is door de Eisa uitgeroepen als beste stereo versterker 2019/20. Buiten dat deze versterker bijna iedere speaker probleemloos aanstuurt, bezit hij ook een zeer hoogwaardige DAC. Via diverse digitale ingangen kunt u die gebruiken om bv het geluid uit PC of streamer te verbeteren. De H390 kunt u inzetten als netwerkspeler, hij bezit een netwerk aansluiting en wordt ondersteund Apple Airplay, Roon, Spotify Connect.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

De HEGEL H390EISA AWARD 2019/2020 VOOR DE BESTE HIGH-END VERSTERKER

De Hegel H390 geïntegreerde versterker is rebels en grensverleggend door tegen een substantieel lagere prijs veel van de prestaties van Hegel’s referentieproducten aan te bieden. Een rebel die in één geïntegreerd product hetzelfde biedt als concurrenten in twee of drie producten. Een rebel die het geluid van de topklasse biedt, verbluffend vermogen van 250 watt per kanaal en boordevol handige services. De H390 is het antwoord op de gevestigde orde. Omdat de H390 een buitengewone resolutie en muzikale kwaliteit biedt, meestal alleen te vinden in de meest esoterische producten, maar dan tegen een zeer concurrerende prijs. De H390 bevindt zich aan de top in het streven van Hegel om mainstream-bronnen het beste te laten klinken. Dit betekent dat de H390 niet alleen voor de audiofiel is. Het is een versterker waar het hele gezin en alle muziekliefhebbers van kunnen genieten.

SOUNDENGINE2
De kern van de H390 is het door Hegel gepatenteerde SoundEngine 2-versterkergedeelte. De SoundEngine 2 werkt in veel opzichten als een ruisonderdrukkende hoofdtelefoon. Een computer binnenin de H390 neemt een monster van wat er in de versterker komt en vergelijkt dit met wat er uit komt. De computer trekt het verschil (vervorming) af en voegt dit toe aan de muziek, maar in omgekeerde fase. Het resultaat is dat de SoundEngine zonder enige vertraging vrijwel alle fouten en vervormingen van de versterker opheft. Je achterlatend met het meest muzikale en natuurlijke geluid dat je ooit hebt meegemaakt. Dan is er digitaal. Als je geen draaitafel gebruikt, gebruik je waarschijnlijk digitale verbindingen. Hegel ontwerpt zowel de analoge als digitale secties van de grond af en in eigen huis. Het digitale gedeelte van de H390 is uniek doordat het muzieksignaal ongeacht de signaalsoort of ingang ongewijzigd en onveranderd blijft in de H390. Hegel noemt dit een “bit perfect” D/A-converter. Dit is digitaal in zijn puurste vorm. Het resultaat is een veel natuurlijker en ‘analoog’ geluid, evenals een ongelooflijke soundstage en realisme.

CONNECTIVITEIT
Laten we tot slot het hebben over connectiviteit. De H390 heeft Apple Airplay en DLNA UPnP-streaming. De H390 biedt mogelijkheid tot gebruikmaking van services zoals Spotify Connect, IP Control en Roon. Het ondersteunt de meeste audioformaten zoals DSD en MQA. Alle ingangen zijn configureerbaar voor volume-bypass, zodat je kunt integreren in een home cinema of met een audio streamer van Bluesound of Sonos. Bij elke stap van het ontwerp van de H390 is grote zorg besteed. Van het zorgvuldig selecteren en matchen van componenten tot het gebruik van de beste meetapparatuur ter wereld, in combinatie met de eigen oren. Echte mensen gaven de input over hoe ze een stereosysteem zouden willen gebruiken. Je kunt vrijwel alles aansluiten wat u maar wilt. De H390 haalt de kracht uit Hegel’s referentieproducten en biedt een fantastische geïntegreerde versterker/dac/streamer tegen een gunstige prijs.

Nog maar net op de markt heeft de Hegel H390 al van de internationale vakpers de hoogste Europeesche onderscheiding gekregen, de EISA AWARD 2019 voor de beste geïntegreerde versterker!

Specificaties

• Uitgangsvermogen: 2 x 250 Watt  8 Ohm
• Ingangen digital: 1 x BNC input, 1 x Coax, 3 x Toslink, 1 x USB
• Ethernet: RJ/45
• Analoge ingangen: 1 x XLR, 2 x RCA
• Digitale uitgang: 1 x BNC
• Ondersteuning voor MQA, tot DSD256 via USB, tot DSD64 via andere digitale inputs
• UPnP/DNLA, Spotify Connect, Apple Legacy AirPlay
• Display: OLED
• Frequentiebereik: 5Hz-180kHz
• Signaal/ruisverhouding: >100dB
• Overspraak: <-100dB
• Vervorming: <0.005% @ 50W 8 Ohms 1kHz
• Intermodulatievervorming: <0.01% (19kHz + 20kHz)
• Dempingsfactor: >4000
• Overig: IP control, HT en software is op te waarderen
• Afmetingen: 430 x 410 x 145 mm
• Gewicht: 20kg