Naar boven

Nikon Z fc + Nikkor Z 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Art.nr: Nikon Z fc + Nikkor Z 16-50mm f/3.5-6.3 VR
In de Z fc komen het klassieke Nikon cameraontwerp en de innovatieve technologie van de Z-serie samen voor een uitmuntende beeldkwaliteit en een pure, authentieke stijl. Waar en wat je ook vastlegt, van foto's tot video's tot vlogs. Geef je creativiteit in de toekomst een boost met de lichte DX-formaat systeemcamera waarmee je iconische momenten kunt vastleggen
Merk:
Levertijd:
Bel voor levertijd!!

Productinformatie

In de Z fc komen het klassieke Nikon cameraontwerp en de innovatieve technologie van de Z-serie samen voor een uitmuntende beeldkwaliteit en een pure, authentieke stijl. Waar en wat je ook vastlegt, van foto's tot video's tot vlogs. Geef je creativiteit in de toekomst een boost met de lichte DX-formaat systeemcamera waarmee je iconische momenten kunt vastleggen.

Iconisch: van oudsher
De camerabody met een zwarte textuur. De subtiele korrel in het zilveren metaal van het frame. De Z fc-systeemcamera vertoont even veel karakter als de SLR-filmcamera's van Nikon van vroeger. En de bijbehorende speciale editie van het NIKKOR Z-objectief past daar ook perfect bij. Het draait allemaal om de originele ontwerpdetails van vroeger. En de werkelijke creatieve kracht van vandaag.

Speciale editie van de NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE
Vast-brandpunt-objectief uit de Z-serie in een speciale editie. Het ontwerp is gebaseerd op de oorspronkelijke Nikkor AI-objectieven die werden gebruikt met de Nikon FM2. Zelfs de lettertypen die voor de objectiefnaam zijn gebruikt, zijn dezelfde als de originele lettertypen.

Zilveren NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR
Zilveren editie van het DX-formaat groothoekzoomobjectief van 16-50 mm. Het zilver van dit ultracompacte objectief komt overeen met het zilver op de Z fc-camera voor een uiterlijk dat nergens misstaat.

Bediening als die van een Nikon-filmcamera
De plaats van de instelknoppen is dezelfde als op de Nikon FM2 en elke knop is gemaakt van solide aluminium. De mechanismen kunnen met een ongekende precisie worden bediend: je voelt de klik. Als je al eerder een SLR-camera van Nikon hebt gebruikt, zal je geheugen direct de juiste spieren activeren. En zo niet, dan zullen de fysieke aspecten van de knoppen je toch zeker bevallen.

Fysieke instelknoppen
Via afzonderlijke knoppen kun je de sluitertijd, belichtingscorrectie en ISO-gevoeligheid regelen zonder in het cameramenu te hoeven zoeken. Je kunt de camera ook zo instellen dat je de instelschijven voor de sluitertijd of belichtingscorrectie kunt gebruiken.

Scherm bovenop
Ga je voor portretten met een kleine scherptediepte of voor uitgebreide straattaferelen die scherp zijn van voor tot achter? Op het kleine scherm kun je in een oogopslag het diafragma controleren doordat het de f-stopwaarde laat zien waarmee je fotografeert.

Ronde elektronische zoeker
De zoeker met een hoge resolutie van de Z fc-camera is elektronisch, maar het ontwerp is rond, net als dat van de optische zoeker op de Nikon FM2. Je ziet alles duidelijk en de zoeker wordt geactiveerd wanneer je de camera voor je oog houdt.

Gebouwd voor vandaag
De Z fc ziet er weliswaar uit alsof deze zo uit de jaren 80 komt, maar het robuuste frame van een magnesiumlegering zorgt ervoor dat deze systeemcamera gereed is voor vandaag. De camerabody is in elk opzicht stevig, maar ook licht en gemakkelijk om mee te nemen. Draag de camera hangend aan je schouder en bereid je voor op bewonderende blikken van voorbijgangers.

Je voelt de kwaliteit
Het frame van de Z fc is gemaakt van een magnesiumlegering, hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt bij de professionele camera's van Nikon. Deze camera biedt een optimale balans tussen duurzaamheid en een licht gewicht en is ontworpen om hem overal mee naar toe te nemen waar je inspiratie je brengt.

Prestaties waar je versteld van zult staan
De Z fc-systeemcamera is ontworpen rondom de revolutionaire Z-vatting van Nikon en kan je iconische momenten vastleggen in verbluffende kwaliteit. Dankzij de Z-vatting legt de grote DX-formaat sensor van 20,9 MP meer licht vast. En meer licht betekent dat alles beter is: scherpte, contrast, scherpstelsnelheid en prestaties bij weinig licht.

Iconische momenten in natuurgetrouwe details
De Z fc heeft niet alleen een iconisch uiterlijk. Dankzij de hogeresolutiesensor en het grote automatische lichtgevoeligheidsbereik van ISO 100-51.200 biedt deze camera je dag én nacht een uitmuntende scherpte en helderheid en schitterende details. Met het vloeiende, snelle autofocussysteem kun je opnamen maken met maximaal 11 bps. Je opname lukt altijd, hoe vluchtig de actie ook is.

De juiste opname bij elk licht
Iconische momenten wachten niet op het perfecte licht en de Z fc doet dat ook niet. Dankzij het grote ISO-bereik en de AF bij weinig licht kun je opnamen blijven maken bij zonsondergang.

Filters en effecten
Er zijn 20 ingebouwde Creatieve Picture Controls voor foto's en video's die allemaal tijdens de opname in real-time zichtbaar zijn. Pas eenvoudig de intensiteit aan op je visie.

Specificaties

Type
Systeemcamera
Objectiefvatting
Z-vatting van Nikon
Beeldsensor
DX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm
Totaal aantal pixels
21,51 miljoen
Stofverwijderingssysteem
Referentiegegevens voor stofverwijdering (programma NX Studio vereist)
Effectieve pixels
20,9 miljoen
Beeldformaat (pixels)
[DX (24x16)] geselecteerd als beeldveld: (L) 5568 x 3712 (20,7 miljoen), (M) 4176 x 2784 (11,6 miljoen), (S) 2784 x 1856 (5,2 miljoen); [1:1 (16x16)] geselecteerd als beeldveld: (L) 3712 x 3712 (13,8 miljoen), (M) 2784 x 2784 (7,8 miljoen), (S) 1856 x 1856 (3,4 miljoen); [16:9 (24x14)] geselecteerd als beeldveld: (L) 5568 x 3128 (17,4 miljoen), (M) 4176 x 2344 (9,8 miljoen), (S) 2784 x 1560 (4,3 miljoen); foto's gemaakt tijdens video-opnamen met een beeldformaat van 3840 x 2160: 3840 x 2160; foto's gemaakt tijdens video-opnamen met andere beeldformaten: 1920 x 1080
Opslag - Bestandsindeling
NEF (RAW): 12 of 14 bits, JPEG: JPEG baseline-compatibel, compressie met de beeldkwaliteit Fijn (circa 1:4), Normaal (circa 1:8) of Basis (circa 1:16), NEF (RAW)+JPEG: de foto wordt opgeslagen in zowel de NEF (RAW)-indeling als de JPEG-indeling
Picture Control-systeem
Automatisch, Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap, Gelijkmatig. Creatieve Picture Controls (Droom, Ochtend, Pop, Zondag, Somber, Dramatisch, Stilte, Verbleekt, Melancholisch, Puur, Denim, Speelgoed, Sepia, Blauw, Rood, Roze, Houtskool, Grafiet, Binair, Koolstof); geselecteerde Picture Control kan worden gewijzigd; opslagmogelijkheid voor eigen Picture Controls
Opslag - Media
SD, SDHC (UHS-I-compatibel), SDXC (UHS-I-compatibel)
Kaartsleuf
1 SD-kaart (Secure Digital)
Bestandssysteem
DCF 2.0, Exif 2.31
Zoeker
Elektronische zoeker met OLED-scherm van 1,0 cm/0,39 inch en circa 2.360.000 beeldpunten (XGA) met kleurbalansregeling en automatische en handmatige helderheidsinstelling met 7 niveaus
Beelddekking
Circa 100% horizontaal en 100% verticaal
Vergroting
Circa 1,02x (50mm-objectief op oneindig, -1,0 m-¹)
Oogafstand
19,5 mm (-1,0 m-¹; vanaf de achterzijde van de lens van het zoekeroculair)
Dioptrieregeling
-3 - +3 m-¹
Oogsensor
Schakelt automatisch tussen monitor en zoekerweergaven
Compatibele objectieven
NIKKOR-objectieven met Z-vatting, NIKKOR-objectieven met F-vatting (vattingadapter vereist; er kunnen beperkingen gelden)
Type Sluiter
Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende, mechanische sluiter; elektronische eerste-gordijnsluiter, elektronische sluiter
Sluitertijd
Met de sluitertijdknop: 1/4000 tot 4 sec. (1 stap), Bulb, Tijd x (flitssynchronisatie); met de hoofdinstelschijf: 1/4000 tot 30 sec. (1/3 stap, kan worden uitgebreid tot 900 sec. in stand M), Bulb, Tijd x (flitssynchronisatie)
Flitssynchronisatiesnelheid
X=1/200 sec.; synchroniseert bij sluitertijden van 1/200 sec. of langer; automatische snelle FP-synchronisatie wordt ondersteund
Ontspanstand
S (enkel beeld), CL (continu lage snelheid), CH (continu hoge snelheid), Continu H (vergroot), zelfontspanner
Beeldsnelheid1
Tot 11 bps, Continu L: circa 1 tot 4 bps, Continu H: circa 5 bps, Continu H (vergroot): circa 11 bps
Zelfontspanner
2, 5, 10 of 20 sec.; 1 tot 9 belichtingen met een interval van 0,5, 1, 2 of 3 sec.
Lichtmeetstand
DDL-lichtmeting met beeldsensor van camera
Lichtmeetmethode
Matrixmeting, centrumgerichte meting: meting wordt voor 75% bepaald door een cirkel van 8 mm in het midden van het beeld; meting kan in plaats daarvan worden gebaseerd op het gemiddelde van het hele beeld. Spotmeting: meet een cirkel van 3,5 mm (circa 2,5% van het beeld) in het midden van het geselecteerde scherpstelpunt. Op hoge lichten gerichte lichtmeting
Meetbereik2
-4 tot +17 LW
Stand
Automatisch, P: automatisch programma met flexibel programma, S: sluitertijdvoorkeuze, A: diafragmavoorkeuze, M: handmatig
Belichtingscorrectie
Bereik: -3 tot +3 LW (-5 tot +5 LW als de knop voor belichtingscorrectie is ingesteld op [c]), Stapgrootte: 1/3 stap
Belichtingsvergrendeling
Gemeten lichtwaarde kan worden vergrendeld
ISO-gevoeligheid
ISO 100 tot 51.200, in stappen van 1/3 LW, kan ook worden ingesteld op circa 1 LW boven ISO 51.200 (equivalent met ISO 102.400) of op circa 2 LW boven ISO 51.200 (equivalent met ISO 204.800); automatische instelling van de ISO-gevoeligheid beschikbaar (aanbevolen belichtingsindex)
Actieve D - Lighting
Automatisch, Extra hoog, Hoog, Normaal, Laag en Uit
Meervoudige belichting
Toevoegen, Gemiddelde, Lichter, Donkerder
Overige opties
HDR (hoog dynamisch bereik), reductie van flikkering in fotostand
Autofocus
Hybride fasedetectie/contrast-AF met AF-hulplicht
Detectiebereik
-4,5 tot +19 LW 3, zonder AF bij weinig licht: -3 tot +19 LW
Objectiefscherpstelling
Enkelvoudige servo-AF (AF-S), continue servo-AF (AF-C), automatisch schakelen tussen AF-standen (AF-A, alleen beschikbaar in de fotostand), fulltime-AF (AF-F, alleen beschikbaar in de videostand), anticiperende scherpstelling, handmatige scherpstelling (M): elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt
Scherpstelpunten4
209
AF-veldstand
Superfijn-AF (alleen fotostand), enkelpunts AF, dynamisch veld-AF (alleen fotostand), breedveld-AF (klein), breedveld-AF (groot), breedveld-AF (groot-mensen), breedveld-AF (groot-dieren), automatisch veld-AF, automatisch veld-AF (mensen), automatisch veld-AF (dieren)
Scherpstelvergrendeling
Druk de AE-L/AF-L-knop in of druk de ontspanknop half in (enkelvoudige servo-AF/AS-S)
Flitssturing
DDL: i-DDL-flitssturing; i-DDL-uitgebalanceerde invulflits wordt gebruikt bij matrixmeting, centrumgerichte meting en op hoge lichten gerichte lichtmeting, standaard i-DDL-invulflits bij spotmeting
Flitsstand
Synchronisatie op het eerste gordijn, synchronisatie met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn, rode-ogenreductie, rode-ogenreductie met lange sluitertijd, uit
Flitscorrectie
-3 tot +1 LW in stappen van 1/3 LW, beschikbaar in de standen P, S, A en M
Flitsgereedaanduiding
Brandt wanneer een optionele flitser volledig is opgeladen; knippert als onderbelichtingswaarschuwing nadat de flitser op volle sterkte heeft geflitst
Accessoireschoen
ISO 518-flitsschoen met synchronisatie- en gegevenscontacten en vergrendeling
Nikon Creatief Verlichtingssysteem
i-DDL-flitssturing, optische geavanceerde draadloze flitssturing, flitswaardevergrendeling, doorgave van flitskleurinformatie, automatische snelle FP-synchronisatie
Witbalans
Automatisch (3 typen), automatisch daglicht, direct zonlicht, bewolkt, schaduw, gloeilamplicht, tl-licht (3 typen), flitslicht, kies kleurtemperatuur (2500 K tot 10.000 K), handmatige voorinstelling (waarbij 6 waarden kunnen worden opgeslagen), alle met fijnafstelling, behalve kies kleurtemperatuur
Soorten bracketing
Belichting en/of flits, witbalans, ADL
Film - Lichtmeting
DDL-lichtmeting met hoofdbeeldsensor, DDL-lichtmeting met beeldsensor van camera
Film - Meetmethode
Matrixmeting, centrumgerichte meting of op hoge lichten gerichte lichtmeting
Film - Beeldformaat (pixels) en beeldsnelheid5
3840 x 2160 (4K UHD): 30p (progressief)/25p/24p; 1920 x 1080: 120p/100p/60p/50p/30p/25p/24p; 1920 x 1080 slow motion: 30p (x4)/25p (x4)/24p (x5)
Film - Bestandsindeling
MOV, MP4
Film - Videocompressie
H.264/MPEG-4 geavanceerde videocodering
Film - Audio-opname-indeling
Lineaire PCM (voor video's die zijn opgenomen in de MOV-indeling), AAC (voor video's die zijn opgenomen in de MP4-indeling)
Film - Audio-opname -apparaat
Ingebouwde stereomicrofoon of externe microfoon met dempingsoptie; instelbare gevoeligheid
Film - ISO-gevoeligheid
M: handmatige selectie (ISO 100 tot 25.600; stapgrootte 1/3 LW), automatische instelling van de ISO-gevoeligheid (ISO 100 tot 25.600) beschikbaar met selecteerbare bovengrens. P, S, A: automatische instelling van de ISO-gevoeligheid (ISO 100 tot 25.600) met selecteerbare bovengrens. AUTO: automatische instelling van de ISO-gevoeligheid (ISO 100 tot 25.600) (aanbevolen belichtingsindex)
Film - actieve D-Lighting
Zelfde als foto-instellingen, Extra hoog, Hoog, Normaal, Laag en Uit
Film - overige opties
Time-lapse-video-opnamen, elektronische vibratiereductie, tijdcodes
Scherm
Kantelbaar TFT-lcd-touchscreen met een diagonaal van 7,5 cm (3,0 inch), circa 1.040.000 beeldpunten, een kijkhoek van 170°, een beelddekking van circa 100%, kleurbalans en handmatige helderheidsinstelling met 11 niveaus
Weergave
Schermvullende weergave en miniatuurweergave (4, 9 of 72 beelden of kalender) met zoomweergave, uitsnijden tijdens zoomweergave, videoweergave, diashows met foto's en/of video's, histogramweergave, hoge lichten, foto-informatie, weergave van locatiegegevens, automatische beeldrotatie en fotoscore
USB
Type C USB-aansluiting (SuperSpeed USB); aansluiting op de ingebouwde USB-poort wordt aanbevolen
HDMI-uitgang
Type D HDMI-aansluiting
Audio-ingang
Stereo-mini-jack (diameter van 3,5 mm; voeding via ingang ondersteund)
Wi-Fi (draadloos LAN) - normen
IEEE 802.11b/g/n
Wi-Fi (draadloos LAN) - frequentie
2412 tot 2462 MHz (kanaal 11)
Wi-Fi (draadloos LAN) maximaal uitgangsvermogen
2,4 GHz-band: 8,1 dBm
Wi-Fi (draadloos LAN) - beveiliging
Open systeem, WPA2-PSK
Bluetooth-standaards
Bluetooth-specificatie versie 4.2, Bluetooth: 2402 tot 2480 MHz, Bluetooth Low Energy: 2402 tot 2480 MHz, Bluetooth: 2,6 dBm; Bluetooth Low Energy: 1,1 dBm
Accu
Eén EN-EL25 oplaadbare Li-ionaccu
Lichtnetadapter
EH-7P lichtnetlaadadapter (apart verkrijgbaar)
Statiefaansluiting
0,635 cm (1/4 inch, ISO 1222)
Afmetingen (B x H x D )
Circa 134,5 x 93,5 x 43,5 mm
Gewicht
Circa 445 gram met accu en geheugenkaart, maar zonder bodydop; circa 390 gram (alleen camerabody)
Gebruiksomstandigheden - Temperatuur
0 °C tot 40 °C
Gebruiksomstandigheden - Luchtvochtigheid
85% of minder (geen condensvorming)
Meegeleverde accessoires
BF-N1 bodydop, DK-32 zoekeroculair (bevindt zich op de camera), EN-EL25 oplaadbare Li-ionaccu, MH-32 acculader (stekkeradapter meegeleverd in landen of regio's waar deze vereist is; vorm hangt af van land van aankoop), AN-DC23 riem
 

¹ Maximale beeldsnelheid zoals gemeten tijdens interne tests.
² Alle getallen hebben betrekking op ISO 100 en een f/2.0-objectief bij 20 °C.
³ Gemeten in de fotostand bij ISO 100 en een temperatuur van 20 °C met enkelvoudige servo-AF (AF-S) en een objectief met een maximaal diafragma van f/1.8.
⁴ Het aantal scherpstelpunten dat beschikbaar is in de fotostand wanneer enkelpunts AF is geselecteerd voor de AF-veldstand en DX is geselecteerd voor het beeldveld.
⁵ De werkelijke beeldsnelheden voor 120p, 100p, 60p, 50p, 30p, 25p en 24p zijn respectievelijk 119,88, 100, 59,94, 50, 29,97, 25 en 23,976 bps. Selectie van de kwaliteit (normaal/hoog) is beschikbaar bij alle formaten behalve bij 3840 x 2160, 1920 x 1080 120p/100p en 1920 x 1080 slow motion, wanneer de kwaliteit is vastgezet op hoog.
⁶ USB-kabel van type C naar type C vereist.


Tenzij anders vermeld, zijn alle metingen uitgevoerd conform de normen of richtlijnen van de Camera and Imaging Products Association (CIPA).
Alle getallen hebben betrekking op een camera met een volledig opgeladen accu.
De voorbeeldafbeeldingen die op de camera worden weergegeven en de afbeeldingen en illustraties in dit document dienen uitsluitend ter verduidelijking.
Nikon behoudt zich het recht voor om het uiterlijk en de specificaties van de hier beschreven hardware en software op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Nikon kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit eventuele fouten in deze specificaties.
Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie.
Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.
Alle Nikon-handelsmerken zijn handelsmerken van Nikon Corporation.

 

Materiaalcode
Z fc - VOA090AE
Z fc + 28 SE-kit - VOA090K001
Z fc + 16-50 VR (zilveren editie)-kit - VOA090K002
Z fc + 16-50 VR + 50-250 VR-kit - VOA090K003
Z fc-vlogkit - VOA090K005