Naar boven

Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC Canon

Art.nr: Tamron 18-200mm VC Canon
De Tamron 18-200mm VC is de lichtste megazoom lens in zijn klasse.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Nooit meer een objectief verwisselen. Fotografeer van groothoek tot tele met één objectief.

Een zoombereik van 18 tot 200mm betekent dat er nooit meer van objectief verwisseld hoeft te worden. Dit objectief is ideaal voor eigenlijk alles zoals groepfoto’s, portretten, landschappen, dieren en zelfs voor close-up zoals bijvoorbeeld bloemen en vlinders. 

 

Met zijn gewicht van slechts 400gram de lichtste megazoom in zijn klasse

De nieuwe Tamron 18 tot 200mm is voorzien van Tamron's unieke en krachtige VC (Vibration Compensation) en weegt slechts 400 gram. Tamron ontwierp de 18-200mm VC om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, door de nadruk te leggen op het bedieningsgemak en de hanteerbaarheid.

 

Tamron’s VC en AF bieden een waardevolle hulp voor beginnende fotografen

Cameratrillingen worden uitvergroot in de telestand en ook bij weinig licht en langere  sluitertijden. Hierdoor is voor het maken van een scherpe foto, onder die omstandigheden, extra fotografische kennis nodig. Dankzij Tamron's veelgeprezen VC beeldstabilisatie kunnen zelfs beginnende en hobbyfotografen prachtige foto's maken op grotere afstanden, 's nachts, en binnenshuis. Door het door Tamron nieuw ontwikkelde autofocussysteem is de autofocus niet alleen sneller, maar ook nog eens stiller dan zijn voorganger. Dit heeft grote voordelen bij het fotograferen en filmen van de meest uiteenlopende onderwerpen..

 

Verbeterde beeldkwaliteit in een lichtgewicht objectief

De nieuwe Tamron 18-200mm VC heeft 16 elementen in 14 groepen en maakt gebruik van een LD (Low Dispersion) lenselement om chromatische aberratie te verminderen. Hoewel licht en compact én met VC, levert deze Tamron zoom geweldige optische prestaties voor een alles-in-één objectief. De 7 diafragmabladen zijn ontworpen om een bijna ronde diafragma-opening te creëren. Hierdoor heeft de Tamron 18-200mm VC een prachtige bokeh en een mooie stervorm rond lichtbronnen.

 

Dit objectief is ideaal voor dagelijks gebruik.

Om het objectief zo robuust en duurzaam mogelijk te maken is dit objectief een waterwerende O-ring rond de bayonet net als bij de Tamron SP serie. Op deze manier is het objectief beschermt tegen onverwachte blootstelling aan vocht van buitenaf. Ook is het objectief voorzien van een Zoom Lock waardoor de zoom niet kan uitschuiven bij het dragen van de camera met het objectief naar beneden wijzend.

 

Specificaties

Brandpuntsafstand:
18-200mm
Maximaal diafragma:
F/3.5-6.3
Beeldhoek (diagonaal)
75-8 graden
Optisch ontwerp:
16 elementen in 14 groepen
Minimale scherpstelafstand:
0,49m. (18-180mm) 0,50m. bij 200mm
Maximale afbeeldingsmaatsaf:
1:4 bij 200mm en 0,50m.
Filterdraad:
62mm
Maximale diameter:
75mm
Lengte:
Voor Canon 96.6mm

Voor Nikon 94.1mm
Gewicht:
400 gram
Aantal diafragmabladen:
7 afgeronde bladen (tot 2 stops gediafragmeerd geeft dit een bijna ronde diafragma-opening).
Kleinste diafragma:
F22-F40
Standaard meegeleverd:
Bloemvormige zonnekap en lensdoppen