Naar boven

Dynaudio Emit 50 Walnoot (per stuk)

Art.nr: Dynaudio Emit 50 Walnoot (per stuk)
De Dynaudio Emit 50 of u nu een krachtig stereosysteem wilt of uw multi channel films en muziek een boost wilt geven dan is de Emit 50 een echte aanrader. De technologie en afstemming van de audiofiele kwaliteit leveren kamer vullende hifi prestaties tegen een zeer gunstige prijs/kwaliteits verhouding.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen
Walnoot

Productinformatie

Grote vloerstaanders voor muziek en films. Of u nu een krachtig stereosysteem wilt bouwen of uw meerkanaals films en Blu-rays een boost wilt geven in een middelgrote tot grote ruimte, met Emit 50 zit u goed. Met een paar grote vloerstaande luidsprekers maak je een statement. Met de Emit 50 kunt u dat statement maken zonder uw bankmanager een hartaanval te bezorgen. De technologie en afstelling van audiofiele kwaliteit leveren kamervullende hifiprestaties voor een prijsniveau dat zelfs toegankelijk is voor mensen die voor het eerst kennismaken met high-end geluid.

Emit 50 levert een niveau van kracht en finesse waar u elders eerlijk gezegd het dubbele voor zou kunnen betalen. Maar waarom zou je? De dubbele woofers van 18 cm, de middentoner van 15 cm en de Cerotar-tweeter met zachte koepel van 28 mm zijn stuk voor stuk gericht op het produceren van de helderst mogelijke prestaties – op bioscoopvolume.

Krachtige woofers
Laten we er geen doekjes om winden: De woofers van Emit 50 gaan diep. De twee woofers van 18 cm (hetzelfde type als in de Emit 20) maken gebruik van de trickle-down technologie van onze high-end Evoke, Contour i en Confidence-families om verbluffende prestaties bij lage frequenties te leveren, ver boven de vorige Emit-reeks. Dit komt overeen met het gebruik van één enorme driver van 36 cm, maar stelt ons in staat de kast zo groot te houden dat hij nog steeds in uw huiskamer past.

De Dynaudio Emit 50 heeft conussen welke uit één stuk zijn gemaakt van hun eigen ontwikkelde MSP-materiaal (Magnesium Silicate Polymer), compleet met geïntegreerde stofkap. Door drivers uit één stuk materiaal te maken heeft het speelvlak een veel betere verbinding met de spreekspoel erachter, dat betekent een betere controle over hun beweging: minder ongewenste vervorming en resonantie, en meer fijne details – zelfs in de allerlaagste noten.

In tegenstelling tot de andere luidsprekers in de serie, gebruiken de woofers van de Emit 50 koperen spreekspoelen. Dat komt omdat ze niet zo veerkrachtig hoeven te zijn als wanneer ze ook het middenbereik voor hun rekening zouden nemen, daarom is er zwaarder koper gebruikt voor meer punch en deze wordt nog versterkt door het dubbel gestapelde magneetsysteem, dat is geoptimaliseerd om de energie rechtstreeks op de spreekspoel te richten.

Middentoner
De midrange driver voor de Emit 50 en is afgeleid van de versie die Dynaudio gebruikt in de Evoke-serie – die op zijn beurt rechtstreeks afkomstig is van de high-end Contour-serie. Deze heeft een krachtige ferrietkeramische magneet, een korte versie van de aluminium spreekspoel met een diameter van 38 mm (speciaal geoptimaliseerd voor prestaties in het middengebied) en een lichtgewicht surround. Hij is ontworpen voor snelheid en precisie.

Tweaters
De Cerotar-tweeter van de Dynaudio Emit 50 is dezelfde als die u in de Evoke-familie vindt. Het is een ontwerp van de grond af waarbij gebruik wordt gemaakt van belangrijke technologieën die zijn ontwikkeld voor onze bekroonde Special Forty jubileumluidspreker, plus Confidence en zelfs onze Core-serie professionele studioreferentiemonitors. 

Cerotar’s 28 mm gecoate stoffen soft-dome diafragma zit bovenop een andere innovatie van Dynaudio: de Hexis. Deze ingenieuze, gekartelde binnenkoepel is dicht genoeg achter de stof geplaatst om ongewenste resonantie die terugkaatst naar de achterkant van het speelvlak tegen te houden. Dit houdt de frequentierespons vloeiend voor zuiverdere, zoetere hoge tonen – en meer detail in uw muziek.

De tweeter wordt aangedreven door een krachtige Ferrite+ strontiumcarbonaat keramische magneet voor meer gevoeligheid. 

Slim crossover-ontwerp
Het wisselfilter van de Dynaudio Emit 50 is een hybride ontwerp. Er is een traditioneel Dynaudio-circuit van de eerste orde voor de tweeter, een ontwerp van de tweede orde voor de middentoner, en een topologie van de vierde orde voor de woofers. 

Authentiek Deens ontwerp
De kasten zijn in Denemarken ontworpen en afgesteld. Ze zijn gemaakt van 18 mm MDF en gedempt met speciaal geselecteerd polyestermateriaal om ervoor te zorgen dat de drivers een zo stabiel mogelijk platform hebben. Elk spoeltje, elk membraan, alle onderdelen zijn helemaal in eigen huis gemaakt. Maar ook voor de selectie van de grondstoffen ligt de lat bijzonder hoog. 
Dat is niet alleen zeldzaam, het garandeert ook totale kwaliteitscontrole en dat ziet u niet alleen maar u zal dit zeker horen!

Specificaties

  • Krachtige vloerstaande luidspreker
  • Hoog belastbaar
  • 28mm Cerotat Tweeter
  • 150mm MSP Midrange
  • 2x 180mm MSP Woofers
  • Gewicht: 15,53 kg
  • In wit, zwart of walnoot uitvoering