Naar boven

Canon Speedlite 430 EX III-RT

Art.nr: Speedlite 430 EX III-RT
•Krachtig, maar compact genoeg om overal mee naartoe te nemen •Eenvoudige bediening en een intuïtieve interface •Flits op afstand om het door jou gewenste effect te creëren •Kan met andere Speedlites uit het EOS-assortiment worden geïntegreerd
Merk:
Levertijd:
Bel voor levertijd!!

Productinformatie

Belicht op een nieuwe manier met de krachtige, veelzijdige en draagbare Speedlite-flitser.
Off-camera flitsen is gemakkelijk dankzij de radiofrequentie-activering en opent nieuwe wegen voor creatieve fotografie. Krachtig, maar compact genoeg om overal mee naartoe te nemen
Het richtgetal van 43 (m, ISO100) betekent dat de flitser voldoende kracht heeft voor vrijwel iedere situatie.

De Speedlite 430EX III-RT weegt maar 295 g en is slechts 113,8 mm lang.

De flitser werkt met overal verkrijgbare AA-batterijen en is na een volledige ontlading in amper 3,2 seconden weer gereed om te flitsen.Eenvoudige bediening en een intuïtieve interface
De knoppen op de Speedlite 430EX III-RT zijn vergelijkbaar met die op veel EOS-camera's. De belangrijkste functies zijn toegankelijk met snelmenuknoppen. Met een bedieningswiel kun je instellingen snel aanpassen. Een vergrendelschakelaar voorkomt dat instellingen per ongeluk worden gewijzigd. Instellingen en opname-informatie worden overzichtelijk weergegeven op een verlicht LCD-scherm dat ook goed leesbaar is wanneer het donker is.Flits op afstand om het door u gewenste effect te creëren
Speedlite 430EX III-RT-flitsers kunnen ook los van de camera worden gebruikt om licht uit verschillende richtingen te simuleren.

Speedlite 430EX III-RT-units kunnen met radiofrequentie-activering tot op 30 meter afstand worden gebruikt en hoeven niet binnen de directe zichtlijn van de camera te staan. Dit betekent dat ze op meer plaatsen kunnen worden gebruikt om nog meer stemmingen en effecten te creëren.

De Speedlite 430EX III-RT kan ook met optische activering op afstand worden bediend, zodat de flitser onmiddellijk kan worden ingepast in uw bestaande flitserconfiguratie. De flitser kan op 10 m afstand worden bediend met de optionele Speedlite-transmitter ST-E2 of met de geïntegreerde Speedlite-transmitter die in sommige camera's is ingebouwd.

U kunt meerdere flitsers in groepen gebruiken en de kracht van elke groep afzonderlijk instellen en maximaal vijf groepen maken, met maximaal 15 flitsers in elke groep.
Maak fraaie portretten met teruggekaatst licht
Omdat de flitskop draaibaar is, kunt u het licht laten weerkaatsen tegen grote oppervlakken zoals wanden of plafonds. Dit creëert een zachte belichting zonder schaduwen, die perfect is voor portretten.

Met het ingebouwde reflectorpaneel kunt u 'lichtjes' maken in de ogen van de gefotografeerde persoon, wat tot levendigere portretten leidt.

Gebruik de bijgeleverde Bounce Adapter om het licht nog zachter te maken. Met het bijgeleverde kleurenfilter kun je de kleurtemperatuur van de flitser warmer maken, zodat het flitslicht beter overeenkomt met de lichtkleur van binnenlocaties.

De Speedlite 430EX III-RT heeft een zoomfunctie waarmee het flitslicht van de unit wordt afgestemd op de beeldhoek van de gebruikte lens.Kan met andere Speedlites uit het EOS-assortiment worden geïntegreerd
Gebruik de Speedlite 430EX III-RT samen met andere flitsers zoals de Speedlite 600EX-RT, binnen een configuratie met meerdere flitsers.

U kunt de Speedlite 430EX III-RT los van de camera gebruiken met een flitsbediening zoals de ST-E3-RT of met de Speedlite-transmitter die in je camera is ingebouwd.Dubbele wireless flitsbediening
De Speedlite 430EX III-RT kan los van de camera worden gebruikt met radiofrequentie- of optische bediening. Dit zorgt voor zeer veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Bij gebruik van radiofrequentie-activering kunnen flitsers tot op 30 meter afstand van de camera worden geplaatst en hoeven ze niet direct in de zichtlijn te staan. Dat betekent dat ze op veel meer plaatsen kunnen worden neergezet, zoals buiten het raam van een kamer.

Met optische bediening kunnen EOS-camera's die een ingebouwde Speedlite-transmitter (bijv. EOS 760D, EOS 70D en EOS 7D Mark II) hebben, de Speedlite 430EX III-RT vanaf maximaal 10 meter afstand bedienen zonder dat er extra apparatuur nodig is.

Specificaties

Richtgetal (ISO 100), meter: 43 (105 mm)
ZOOM
Zoomkop: Ja
Bereik brandpuntsafstand: 24-105 mm
Bereik met groothoekpaneel: 14 mm
Automatische zoom voor sensorformaat: Ja
FLITSERMODI
Automatische belichtingsregeling: E-TTLII/E-TTL
High speed sync (FP): Ja
Handmatig / uitvoerinstellingen: Ja - 1/1-1/128
Handmatige stappen: 1/3 stap

FLITSERGERELATEERDE FUNCTIE
FE-vergrendeling: Ja
Flitsbelichtingscompensatie: Ja
Flitsbelichtingbracketing: Nee
Tweede-gordijnsynchronisatie: Ja
Voorbeeldflitsen: Ja
Communicatie kleurtemperatuurinfo: Ja

DRAADLOOS FLITSEN
Transmitter: Ja
Type overdracht: Infrarood / Radio
Max. bereik transmitter ongeveer: Binnen: 12-15 m / 30 m
Buiten: 8-10 m / 30 m
Slave: Ja
Aantal groepen: 3 / 5
Aantal kanalen: 4 / 15
Sluiteractivering op afstand: Ja

BEWEGING FLITSKOP
Omhoog: 45, 60, 75 en 90°
Naar links: 60, 75, 90, 120 en 150°
Naar rechts: 60, 75, 90, 120, 150 en 180 °

AF-HULP

AF-hulplicht: Ja
Aantal ondersteunde AF-punten: 1
Type AF-hulplicht: Infrarood/strobe-flits

VOEDING
Accu: 4 AA-batterijen
Minimale herlaadduur: Ca. 3,5 sec
Externe voeding: Nee

CONSTRUCTIE
Stof- en waterbestendig: Nee
Materiaal flitsvoet: Metaal
OVERIGE
Aangepaste functie: 10 (8 persoonlijke functies)
Flitserinstellingen via cameramenu's: Ja
Belichtingssensor externe flitser: Nee
PC-aansluiting: Nee

Compatibele accessoires:
Flitsschoenkabel OC-E3
Bounce Adapter SBA-E2
Kleurenfilter/houder voor Bounce Adapter
Kleurenfilter SCF-E2

AFMETINGEN EN GEWICHT
Formaat (B x H x L), mm: 70,5 x 113,8 x 98,2
Gewicht (zonder batterijen), gram: 295 gr
Bedrijfstemperatuur: 0 °C - 45 °C
Werkvochtigheid: 85% of minder