Naar boven

Sony PS HX500 Platenspeler

Art.nr: Sony PS HX500 platenspeler
De Sony PS-HX500 heeft een plateau van gegoten aluminium. De band wordt aangedreven door een motor die de twee standaard snelheden biedt. De akoestische plint van 30 mm heeft een hoge dichtheid en een nieuw ontworpen rubber mat van 5 mm en vier isoleerpoten.
Merk:
Levertijd:
Bel voor levertijd!!

Productinformatie

Dat Sony als bedrijf waarde hecht aan muziek van hoge kwaliteit mag bekend zijn. Het was dan ook Sony dat in 2013 met Hi-Res Audio op de proppen kwam, een verzamelnaam voor alle audiobestanden die beter klinken dan een cd. De introductie van Hi-Res ging gepaard met de woorden: ‘Muziek zoals de artiest het bedoeld heeft’. Kortom, muziek van kwaliteit, muziek digitaal opgeslagen als bestanden die kwaliteit kunnen garanderen. Vanaf het moment dat de term Hi-Res het levenslicht zag lanceerde Sony talloze toestellen, te herkennen aan het gouden logo, die Hi-Res Audio weer kunnen geven. Hoofdtelefoons, smartphones, draadloze speaker, receivers; van alles passeerde de revue. Behalve een platenspeler.

De converter van de Sony PS-HX500
Welnu, een primeur. Sony heeft begin 2016 een platenspeler in de markt gezet die in staat is om analoge tracks vanaf vinyl om te zetten naar Hi-Res audiobestanden. De PS-HX500, dat is zijn naam, is de eerste platenspeler die is voorzien van een DSD-converter (A/D-converter), die vinyl kan omzetten naar Hi-Res Audio in DSD-formaat. De kwaliteit van DSD staat gelijk aan SACD (Super Audio CD). De aanwezigheid van de DSD-converter maakt in één klap een eind aan gedoe met audio-to-digital converters, pre-amps en geluidskaarten. Sluit de platenspeler met een USB-kabel aan en u kunt gelijk beginnen met rippen. De Sony PS-HX500 ondersteunt Double-rate (5,6 MHz) en Single-rate (2,8 MHz) DSD-bestanden. Tevens is het mogelijk om bestanden op te slaan in 24-bit WAV.