Naar boven

ELAC S12EQ Subwoofer

Art.nr: ELAC S12EQ Subwoofer
De Debut S12EQ levert een kolossale kiloWatt aan BASH® versterkerkracht aan een enorme 300 mm woofer, aangevuld door een 300 mm passieve weergever. Een basweergave die de fundamenten van uw huis laat trillen. ELAC SubEQ en de geavanceerde Bluetooth® bediening laten u deze compromisloze subwoofer bedienen met uw smartphone of tablet.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

De Debut S12EQ levert een kolossale kiloWatt aan BASH® versterkerkracht aan een enorme 300 mm woofer, aangevuld door een 300 mm passieve weergever. Een basweergave die de fundamenten van uw huis laat trillen. ELAC SubEQ en de geavanceerde Bluetooth® bediening laten u deze compromisloze subwoofer bedienen met uw smartphone of tablet.

Geavanceerde Bluetooth® bediening
Om de traditionele analoge bedieningsknoppen te vervangen is de subwoofer voorzien van ons geavanceerde digitale bedienings-systeem. Download de ELAC SubEQ app op uw smartphone of tableten u hebt de complete controle. Geen gewurm meer aan de achterkant van de subwoofer!

De Elac Debut S12EQ is eenvoudig te bedienen met een App (Android en iOS), die u gratis kunt downloaden. Vanaf uw luisterpositie kunt u met uw smartphone of tablet de fijnafstemming van alle instellingen uitvoeren. En het mooiste is: er is geen gecompliceerde netwerkverbinding nodig, want de verbinding tussen subwoofer en smartphone of tablet komt tot stand via BLE (Bluetooth Low Energy) (*). Een bijkomend voordeel van dit digitale bedieningsconcept is, dat het ongewenst verstellen van de traditionele knoppen en regelaars achterop een subwoofer (door kinderen of huisdieren, of bij het afstoffen) niet meer mogelijk is.

Elac heeft vier preset-opties vooraf ingesteld, die met een knop in de app kunnen worden geselecteerd: Normal, Music, Cinema en Night. Wie wat dieper in de mogelijkheden van de besturings-app duikt, ontdekt diverse professionele opties zoals een 12-bands parametrische equaliser, een low-pass filter of een individuele instelling van de stroombesparende automatische aan/uit-schakeling. De spectaculairste optie is de mogelijkheid, de S12EQ te kalibreren via de ingebouwde microfoon van een smartphone of tablet. De app meet de geluidsterkte, het frequentiebereik en reflecties in de ruimte, waarna de S12EQ optimaal wordt aangepast. Een volledig handmatige afstemming is ook mogelijk.

Een  nieuwe speciaal ontwikkelde 300mm langeslag-woofer zorgt voor baskwaliteit en baskwantiteit. Dit is essentieel om de veeleisende film-soundtracks en muziekopnames van vandaag op een levensecht niveau te kunnen weergeven. Een passieve weergever van 300mm verbetert de transient-weergave en verhoogt de efficiëntie van de subwoofer.

Alle ELAC-subwoofers gebruiken BASH® versterkers. In tegenstelling tot gewone versterkers volgen BASH® versterkers het inkomende signaal en voorzien dit van de benodigde spanning, waarna het wordt doorgegeven aan een traditionele 1000 Watt Klasse A/B versterker. Dit maakt de versterker ongelooflijk efficiënt, maar zorgt tevens voor kracht op het moment dat die nodig is voor dynamische film-soundtracks of muziek. De subwoofer merkt zelf dat hij een audiosignaal ontvangt en schakelt in. Om stroom te sparen zal de subwoofer zichzelf na een flinke periode van inactiviteit uitschakelen.

Een horizontale centrale versteviging versterkt de kast en maakt hem stijver Ongewenste vibraties, die de muziek of de film-soundtrack kunnen kleuren, worden zo geminimaliseerd. De compacte behuizing is fraai afgewerkt in geborsteld vinyl. In de voeten bevinden zich draadbussen (M6) voor het indraaien van bijgeleverde spikes (zonder schoteltjes).

(*) Let op: het apparaat dat u gebruikt voor de bediening met de App moet compatible zijn met Bluetooth 4.0 (minimaal iOS 7® en Android® 4.x). Vrijwel alle apparaten die vanaf midden 2013 op de markt zijn verschenen, zijn hiervan voorzien.

Specificaties

  • 1-weg powered basreflex 
  • Frequentiebereik: 25 - 150 Hz
  • Crossover-frequenties: 50 - 150, traploos instelbaar
  • Drivers: 1x 300mm, onder hoge druk geperste en geïmpregneerde papierconus
  • Passieve radiator: 1x 300mm, onder hoge druk geperste en geïmpregneerde papierconus
  • Versterkervermogen: 40 - 140 Watt 

  • Afmetingen: 460 x 433 x 440 mm (HxBxD)
  • Gewicht: 22,7 kg