Naar boven

Rotel RDD-1580 Zilver

Art.nr: Rotel RDD-1580 Zilver
Rotel's nieuwe DAC geeft de luisteraar de meest accurate geluidsweergave mogelijk vanaf ieder mogelijke digitale bron, of het nu gaat om PCM-bronnen of de nieuwste digitale bestandsformaten. De RDD-1580 biedt een uitmuntende geluidskwaliteit voor dit prijsniveau en is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende populariteit van high-definition digitale audio.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Het hart van de RDD-1580 bestaat uit een Wolfson WM8740 DAC. Maar waar concurrerende producten gebruik maken van slechts één zo een DAC voor twee kanalen, maakt de RDD-1580 gebruik van twee WM8740's, die de ruis en vervorming vermindert op een manier die een enkele DAC niet kan bieden.

Een ander voordeel van de RDD-1580 is de flexibiliteit in ingangen. Een USB-ingang op het frontpaneel ondersteunt Apple iPod, iPhone en iPad, evenals streaming via Bluetooth met de meegeleverde adapter. De PC-USB-ingang op de achterkant ondersteunt audio tot 24-bit/192kHz. Twee sets, van de op de achterkant gemonteerde, RCA-stijl coaxiale en optische digitale ingangen zijn geoptimaliseerd voor LPCM datastromen. Dit geldt ook voor CD's 16-bit/44,1kHz standaard tot high definition bronnen met 24-bit/192kHz audio data.

Aan de basis van de RDD-1580's goed gereguleerde voeding ligt een, door Rotel zelf ontworpen en vervaardigde, ringkerntransformator. Geavanceerde en speciaal ontworpen split-folie condensatoren bieden elektrische opslagcapaciteit, wat ervoor zorgt dat substantiële en stabiele spanningen altijd de kritische circuitfases voeden.

Het zorgvuldig afgestemde analoge gedeelte is een ander voorbeeld van Rotel's bekroonde 'Balanced Design'-aanpak, waarbij elektronische onderdelen niet worden geselecteerd op specificaties alleen. In plaats daarvan worden er uitgebreide luistertests uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden. Gedurende deze tests word het hele circuit zorgvuldig afgestemd om sonisch nauwkeurige signaal reproductie te kunnen bieden.

De RDD-1580 biedt zowel single-ended als gebalanceerde uitgangen met RCA en XLR aansluitingen. De RDD-1580 is zich bewust van de huidige veranderende smaak in audiobronnen, de RDD-1580 biedt zelfs een high-current oplaadmogelijkheid (2,1 ampère) voor een iPad of een soortgelijk apparaat.

De RDD-1580 is gebouwd voor verbluffende geluidskwaliteit, maar ontworpen voor de hedendaagse, groeiende, digitale wereld. De RDD-1580 is een combinatie van eerste klas superieure sonics en gemak.

Specificaties

  • Ingangen: Digitaal Coaxiaal (S/PDIF), Digitaal Optisch (Toslink), USB, USB (A-SYNC)
  • Uitgangen: RCA (Line), XLR (Line)

  • DAC: 24-bit/192kHz

  • Gewicht: 5.1 kg
  • Afmetingen: 431 x 55 x 316 (BxHxD)

Wat zit er in de doos?

  • RDD-1580 
  • Netsnoer
  • Bluetooth adapter
  • Handleiding