Naar boven
Aanbevolen
Audioquest Chocolate 2,00 HDMI kabel Audioquest Chocolate 2,00 HDMI kabel Geweldig geluid en geweldig beeld, muziek die je grijpt, films die je naar de andere kant van de wereld transporteren... Deze HDMI kabel is een mus... € 149,00
Audioquest Pearl HDMI 2,00 High Speed Audioquest Pearl HDMI 2,00 High Speed Geweldig geluid en geweldig beeld, muziek die je grijpt, films die je naar de andere kant van de wereld transporteren... Deze award winnende HDMI k... € 39,00

Oppo UDP-205 4K UHD BluRay speler

Art.nr: Oppo UDP205 4K UHD BluRay
De nieuwe Oppo 4K UHD BluRay, demonstratieklaar in onze winkel
Merk:
Levertijd:
Bel voor levertijd!!

Productinformatie

De nieuwste Oppo BluRay speler, het geheel is extra verzwaard en extra verstevigd om ongewenste trillingen die de audio- en beeldkwaliteit kunnen beïnvloeden te voorkomen. De speler beschikt over dezelfde technieken voor beeldweergave als de UDP-203, waaronder dezelfde quadcore-processor, en moet vooral op het gebied van audioweergave stappen zetten. De Oppo UDP205 bied referentiekwaliteit audio en heeft onder meer; analoge inputs en clock-precisie van de HDMI audio-output en de ingebouwde koptelefoonversterker. De Oppo UDP-205 beschikt over twee ES9038PRO hoogwaardige DACs.

HDMI Audio Jitter Reductie
De UDP-205 maakt gebruik van een uiterst stabiele en precieze HDMI clock en een speciaal HDMI audio jitter reductie circuit. Dit unieke ontwerp vermindert jitter en elimineert timing fouten waardoor er genoten kan worden van de muziek in zijn meest pure vorm wanneer er gebruik gemaakt wordt van de specifieke hdmi audio uitgang.

Asynchrone USB DAC en digitale ingangen
De asynchrone USB DAC biedt ondersteuning tot 768 kHz PCM en DSD 512. Voor extra gebruiksgemak en flexibiliteit kan de UDP-205 ook gebruikt worden als een DAC voor alle apparaten die gebruik maken van een digitale coax of optische uitgang.

Speciale stereo uitgangen met gebalanceerde XLR connecties
De analoge stereo audio uitvoer kan via de ongebalanceerde RCA of via de gebalanceerde XLR uitgangen. Door de opbouw zorgt de gebalanceerde aansluiting voor minder ruis en storing in de verbinding en zorgt zo voor betere geluidskwaliteit.

Geavanceerde beeldverwerking
Met meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoge kwaliteit DVD- en bluray spelers heeft OPPO wederom de handen ineen geslagen met MediaTek. Samen hebben zij een specifieke 4K UHD Blu-ray chip gemaakt, de quad-core OP8591. Deze chip levert de beste en meest geavanceerde decodering en verwerking van 4K UHD Blu-ray, Blu-ray, DVD en andere media formaten. Hierdoor kan de UDP-205 moeiteloos 4K UHD Blu-rays en andere 4K media formaten afspelen.

HDR en HDR naar SDR conversie
Een van de grote voordelen van het nieuwe 4K UHD formaat in dat er ondersteuning is voor High Dynamic Range (HDR) video en een groter kleurbereik, waardoor er een natuurlijker en realistischer kleurweergave mogelijk is. De OPPO UDP-205 ondersteunt het HDR-10 formaat en kan ook HDR omzetten naar SDR zodat ook oudere schermen er goed mee overweg kunnen.

Ondersteuning voor Dolby Vision wordt in de toekomst door middel van een firmware update beschikbaar gesteld.

Ondersteuning tot 4K@60 resolutie met native 4:4:4 kleurruimte
De UDP-205 biedt ondersteuning voor alle huidige SD, HD, en UHD resoluties, inclusief 4K@60p, 4K@50p, 4K@30p en 4K@24p terwijl er gebruik gemaakt wordt van verschillende kleurruimten zoals PC RGB, Video RGB, YCbCr 4:4:4, 4:2:2 en 4:2:0.

Ringkern voeding – Schone stroom voor een schone weergave
De UDP-205 heeft aparte voedingen voor het digitale en analoge circuit om zo vrijwel alle storende factoren te kunnen elimineren. Het analoge circuit wordt gevoed door een grote ringkern transformator welke voor een erg schone, krachtige en stabiel stroomtoevoer naar de audiocomponenten zorgt.

Speciaal aangepaste 4K drive
De Blu-ray drive in de UDP-205 kent een geoptimaliseerd laser mechanisme dat zorgt voor snelle laadtijden van de schijven, een brede compatibiliteit met verschillende media en een sterke detectie en correctie van fouten om zeker te zijn van een storingsvrije weergave van fysieke schijven.

Lossless hoge resolutie audio
De ondersteuning voor audio formaten is uitgebreid met ondersteuning voor multi-kanaals DSD64/128, als ook 192kHz/24-bit PCM welk gebruikt wordt bij hoge resolutie formaten zoals AIFF, ALAC, APE, FLAC en WAV.

De nieuwste surround formaten
Naast de Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio surround formaten biedt de UDP-205 ondersteuning om de meest recente ‘object-based’ surround formaten, Dolby Atmos en DTS:X, als bitstream door te sturen. Deze nieuwe formaten bieden een nieuwe dimensie in het geluid door hoogte kanalen te introduceren.


Nieuwsbericht Oppo Digital april 2018;
OPPO Digital heeft bekendgemaakt dat zij geleidelijk gaat stoppen met de ontwikkeling van nieuwe Blu-Ray en audio producten.

Bestaande producten blijven ondersteund met onder andere firmware updates en garanties. Er is nog voldoende voorraad van spelers, zoals de UDP 203 en UDP 205, en de productie gaat tot het einde van dit jaar door om bestellingen te kunnen afhandelen tot op zijn minst 1e kwartaal 2019.

Garantie & ondersteuning
Bezitters van bestaande OPPO of Blu-Ray spelers behouden hun garanties en updates en firmware blijven gewoon van tijd tot tijd uitkomen, gegarandeerd tot 2023.

Het komt erop neer dat OPPO niet zal investeren in een opvolger van de huidige spelers en haar trouwe klanten hiervan in kennis wil stellen zodat zij tijdig weten waar zij aan toe zijn.

Hierdoor is de huidige generatie OPPO UDP spelers de laatste in zijn unieke soort.

Specificaties

De Oppo UDP205 heeft 2 hdmi-outputs, een hdmi 2.0 input, 802.11ac WiFi, een USB DAC input, 7.1-kanaals analoge outputs, coaxiale en optische uitgangen, een gebalanceerde stereo-output, passieve koeling, 4K Ultra HD-weergave met HDR-ondersteuning en Dolby Vision-ondersteuning (via een update).
De Oppo UDP-205 ondersteunt de weergave van onder meer DVD-Audio, Ultra HD Blu-ray, 3D Blu-ray, DVD en SACD. Tevens is er ook ondersteuning voor hoge resolutie audio aanwezig, waaronder AIFF, WAV, ALAC, APE, DSD en FLAC, en kan de speler moeiteloos omgaan met surroundformaten als DTS:X en Dolby Atmos.