Naar boven

Hoya PL-CIR SLIM 62mm

Art.nr: Hoya PL-CIR 62mm
Hoya Circulair polarisatie filter 62mm, geschikt voor ontspiegelen van ruiten en water en om contrast te vergroten. hierdoor worden blauwe luchten mooier en is het een must have voor op de wintersport vakantie.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen
Filtermaat:

Productinformatie

Polarisatie filters zijn filters die vaak voor speciale situaties gebruikt worden. Een CP-filter is wat blauwer in vergelijking met een UV-filter. Dit betekent o.a. dat er door het filter lichtverlies optreedt. Het is daarom niet aan te raden om een CP-filter binnen of 's avonds op een objectief te gebruiken. Een CP-filter is mooi te gebruiken voor landschapsfoto's, door aan het CP-filter te draaien kunt u verschillende kleuren blauw tevoorschijn laten komen. U kunt dus zelf bepalen hoe blauw u uw lucht wilt hebben. Ook voor wateroppervlakken is een CP-filter aan te raden. U kunt namelijk door middel van het filter kiezen of het water spiegelend is, of dat u "de diepte" in wilt fotograferen.
Ook voor CP-filters geldt net als bij UV-filters dat u op de filtermaat moet letten en dat er prijs- en kwaliteitsverschil tussen de filters is. CP-filters zijn door hun speciale werking in ieder geval al duurder dan UV-filters.