Naar boven

Panasonic Lumix H-FS1442AE 14-42mm Zilver

Art.nr: Panasonic Lumix H-FS1442AE-S
De LUMIX G VARIO 14-42mm/F3.5-5.6 II ASPH. /MEGA O.I.S. heeft een veelzijdig zoombereik van 14-42 mm (vergelijkbaar met 28-84 mm op een 35mm-camera) en is geschikt voor uiteenlopende onderwerpen, van landschappen tot portretten.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

Het lenssysteem, dat bestaat uit 9 elementen in 8 groepen, heeft 2 asferische lenzen. Hierdoor kon een lens worden geproduceerd die nog kleiner en lichter is, maar wel uitstekende optische prestaties biedt over het totale zoombereik. Het interne scherpstelsysteem, dat wordt aangedreven door een stappenmotor, zorgt voor een verbluffend resultaat. Dit komt vooral tot zijn recht in het ultrasnelle contrast AF-systeem en bij het maken van video-opnames.

De MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) van Panasonic zorgt ervoor dat er zelfs bij weinig licht uiterst scherpe opnames kunnen worden gemaakt, doordat de onscherpte die het gevolg is van handtrillingen wordt onderdrukt. Zelfs als er volledig wordt ingezoomd heeft de nieuwe lens een minimale scherpstelafstand van 20 cm (14-20 mm)/30 cm (21-42 mm). De maximale fotografische vergroting is hierdoor 0,17x (vergelijkbaar met 0,34x op een 35mm-camera). Zeven diafragmabladen vormen samen een ronde diafragmaopening en zorgen voor een aantrekkelijke vloeiende weergave in onscherpe delen, zelfs bij opnames met een groot diafragma.

De nieuwe LUMIX G VARIO 14-42mm/F3.5-5.6 II ASPH. /MEGA O.I.S. voor de LUMIX G heeft een aangepast design in metallic zwart en zilver. De Digital Single Lens Mirrorless (DSLM) camera's uit de LUMIX G serie, die perfect geschikt zijn voor het maken van creatieve snapshots, zien er hierdoor stijlvol uit.

De nieuwe lens is los verkrijgbaar is, maar wordt ook geleverd in de twee nieuwe kits voor de DMC-GF5. DMC-GF5KA (DMC-GF5 + H-FS1442A) De DMC-GF5KA kit bestaat uit een DMC-GF5 camera en een LUMIX G VARIO 14-42mm/F3.5-5.6 II ASPH. /MEGA O.I.S (H-FS1442A) lens. Deze nieuwe standaard zoomlens is nog kleiner en lichter dan zijn voorgangers. Deze kit biedt de gebruiker niet alleen veel vrijheid, maar door de uitstekende prestaties van de camera en de lens kan men er ook hoogwaardige beelden mee vastleggen. Zowel de camera als de lens beschikken over een zeer stijlvol design en passen daardoor uitstekend bij elkaar.

Specificaties

 • Brandpuntafstand: f=14 mm tot 42 mm
 • Diafragma type: 7 diafragma bladen / cirkelvormig diafragma opening
 • Diafragma bereik: f/3.5 tot f/5.6
 • Lens constructie: 9 elementen in 8 groepen (2 asferische lenzen)
 • Maxiamale beeldvergroting: 0.17x
 • Optische beeldstabilisator
 • Micro Four Thirds Mount
 • Beeldhoek: 75° - 29°
 • Filter diameter: 46 mm
 • Maximale diameter: +/- 56 mm
 • In het zwart