Naar boven

Ook voor Google Home Mini bent u bij Apollo aan het juiste adres

Art.nr: Google Home Mini Grijs
De draadloze luidspreker van Google Home Mini maakt verbinding met uw draadloze netwerk om zo vrijwel al uw smart-apparaten te kunnen bedienen
Levertijd:
Op werkdag voor 16:00u besteld, volgende werkdag in huis.

Productinformatie

Google Home Mini

Nu ook met Nederlandse ondersteuning/spraak

Mooi design

Google heeft inmiddels geleerd hoe ze mooie producten ontwerpen. De Google Home Mini heeft ongeveer de grootte van een manderijn. De onderkant is van kunststof, de bovenkant is omhuld met stof. Dat laatste zorgt volgens Google enerzijds voor een betere geluidskwaliteit, anderzijds oogt hij hierdoor minder als een technisch apparaat en meer als een futuristisch designobject.

Google Home Mini setup

Zodra u de Google Home Mini aansluit op een stopcontact, beginnen er aan de bovenkant vier lampjes te knipperen. Een aangename en zuiver klinkende stem meldt dat het nu tijd is om de Google Home-app te openen. Een download verder maakt de Google Home Mini al verbinding. Geen gedoe met bluetooth of verbinding maken met netwerken – de iPhone en Google Home Mini lijken op een magische manier met in elkaar in contact te treden.
Uiteraard is het geen magie: de Google Home Mini produceert voor ons niet waarneembare geluiden en communiceert zo met de iPhone. Dat doet hij overigens alleen voor de eerste configuratie.

Bediening

De bediening gebeurt uiteraard vooral via gesproken commando’s. Maar er zijn optioneel ook nog traditionele knoppen. Aan de zijkanten zitten twee aanraakgevoelige knoppen om het volume mee in te stellen, de muziek te pauzeren of de wekker te stoppen. Uiteraard kan dat alles ook met uw stem (engelstalig)

Standaard wordt TuneIn gebruikt om radiostations af te spelen en naast Google Play Music kan de Assistant ook overweg met Spotify en Deezer. Stelt u een van de laatste twee diensten in als favoriet, dan wordt deze standaard gebruikt om muziek af te spelen.

Heeft u andere Google-apparaten in huis, dan biedt dat natuurlijk wel voordelen. Hangt er een Google Chromecast aan uw televisie, dan kunt u de Google Home Mini opdracht geven een Netflixserie op te zetten. Uw televisie gaat aan en de serie wordt gestart. Tevens kan de Google Mini Home communiceren met al uw andere 'smart'producten, oa HUE, verlichting, gordijnen en andere smart gestuuurde producten.

Audio

Van een speaker van dit formaat mogen we geen wonderen verwachten, maar de Mini klinkt verrassend goed, voor achtergrondmuziek voldoet de speaker. Er is wat weinig bas, maar de midden- en hoge tonen worden prima weergegeven.

Tijdens het muziek spelen werkt de spraakbesturing ook nog. U hoeft niet overdreven hard te schreeuwen om de aandacht te vragen en dan wordt de muziek direct gedempt, tevens is het mogelijk om het geluid naar een Chromecast Audio te sturen. Op dit moment werkt deze nog niet in het Nederlands, hier is Google mee bezig maar het is nog niet bekend wanneer de Google Home Mini dit ondersteund.

Video