Naar boven

Blue Aura

 


Afgebeeld: Blue Aura V40LE Limited edtition Walnoot/chroom

Een relatief nieuw Brits hifi merk

Een relatief nieuw Brits merk in de audiomarkt op gebied van moderne hifi apparatuur. Het team achter het merk Blue Aura bestaat echter uit hifi veteranen die beschikken over meer dan dertig jaar ervaring opgedaan bij een aantal van de meest bekende Britse audio fabrikanten.

De filosofie

De Blue Aura filosofie is relatief simpel te beschrijven. De doelstelling is het vervaardigen van smaakvolle, hoogwaardige audio producten die de oude en nieuwe generatie muziek luisteraars aanspreekt. En, die op eenvoudige wijze gebruikt en toegepast kan worden in de huidige tijd van muziek- en geluidsbeleving.


Streamen en een uitmuntende kwaliteit

De passie bij het merk Blue Aura is onder andere het ontwikkelen en integreren van uitmuntend klinkende compacte en vloerstaande wireless hifi producten en apparatuur volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van streaming- en connectiviteit.


Hybride buizenversterker met ingebouwde DAC

Nieuw is de V-serie met een hybride buizenversterker met ingebouwde DAC en Bluetooth met 2 modellen passieve luidsprekers als optie. Old & new school in één. De hifi specialisten van Apollo Almere en Apollo.nl zijn onder de indruk geraakt van de prestaties van deze en andere versterkers. Klik op onderstaande afbeelding of klik hier om deze Blue Aura buizenversterker direct te bekijken in de webshop van Apollo.


Afgebeeld is Blue Aura V40 buizenversterker Zwart/chroom

Meer enthousiasme bij het beluisteren van muziek

Het doel is verder om comfortabele, opmerkelijk goed klinkende muziekweergave te creëren voor overal in huis. Betaalbaar met behoud van duurzaamheid. En een kwalitatief hoogwaardige elektronische- afwerking- en constructiekwaliteit. Om meer enthousiasme te creëren bij het beluisteren van muziek en geluid.

Hi fi Valley / St. Neots, United Kingdom

Het bedrijf is in 2010 opgericht door audioveteraan Nick Holland. Ex-Mission en daar één van de mensen van het eerste uur. Gevestigd in St. Neots, Engeland, (vlakbij Huntingdon, een klein gebied waar veel hifi fabrikanten (‘Hi-fi Valley’) gevestigd zijn zoals Quad, Meridian, Mission, Cyrus en Avid).

Blue Aura, het alternatief

Alle producten worden in 'hi fi valley' ontworpen en ontwikkeld. Met de producten van Blue Aura wil het bedrijf uit het verenigd koninkrijk een welkom alternatief bieden tegenover de klassieke, conventionele grote via kabels verbonden luidsprekersystemen en de enorme hoeveelheid veelal matig klinkende en uit plastic vervaardigde low-cost draadloze luidsprekers die vandaag de dag op de markt te koop zijn. Hierdoor ontstaat een zeer interessant en flexibel alternatief dat een volledig geïntegreerde oplossing biedt voor een nog boeiender muziekbeleving én gelijkertijd TV- en internet entertainment voor thuis.

 

 De Blue Aura producten bestaan uit drie series, te weten:

> Performance serie

Met producten van de Performance serie biedt het merk Blue Aura haar klanten multi-room en multi-source draadloze audio.

Gebruik maken van 2.4GHz, zijn het eenvoudige plug and play systemen. Kabel(s) erin en klaar. Dit systeem werkt met ieder apparaat met koptelefoon aansluiting, RCA of USB en het bereik is maar liefst circa 30 meter. Verder maakt het systeem gebruik van SMSC® wireless technology, de sampling rate is 48,1 KHz. Zeg maar, CD kwaliteit en is niet van invloed op andere draadloze netwerken in huis.

De Blue Aura performance serie is uitermate geschikt voor iedereen die muziek wil streamen ergens in huis naar luidsprekers waar dan ook in huis.

Afgebeeld: Blue Aura WS90t draadloze luidsprekers

> X-Serie Bluetooth

De Blue Aura ‘pair and play’ X serie is ontwikkeld met de nieuwste technieken om de weergave van gecomprimeerde muziek te verbeteren. Door het gebruik van aptX®, wordt de muziek, via Bluetooth, weergegeven in CD kwaliteit.

Of u nu via de laptop luistert, de tablet, internet radio, een ander apparaat met Bluetooth of muziek streamt via bijvoorbeeld spotify, het audiosignaal wordt probleemloos afgeleverd bij de Blue Aura X serie luidspreker.
En, om het leven nog mooier te maken hebben de designers van dit Britse merk NFC verwerkt in de speakers. Tik op een apparaat met NFC, smartphone of tablet en u maakt direct een connectie waarmee automatisch de koppeling wordt gemaakt met de luidspreker.

> V serie - Blackline Series

De Blue Aura Blackline buizenversterkers (en klasse AB eindversterkers) combineren het warme geluid dat bij een buizenversterker hoort met het gemak van muziekweergave via Bluetooth.

Prachtige styling en tijdloze functionaliteiten. Met het design van de Blackline range  heeft het merk geprobeerd zo goed als mogelijk het hele ontwikkelingsproces weer te geven. Van de tekentafel tot de eindgebruiker ervaring.


Afgebeeld: Blue Aura V40 Zwart/chroom met de PS40 luidsprekers

Alle modellen leveren een verrassend hoogwaardige geluidskwaliteit en hebben een luxe uitstraling. Vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen waarbij de afzonderlijke onderdelen elkaars specifieke en speciale eigenschappen versterken. Met als resultaat geweldige muzikale prestaties voor luidsprekers van acceptabele compacte afmetingen. Het merk heeft dan ook een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Luisteren in de cloud

De manier van muziek beluisteren heeft de laatste jaren een duidelijke verandering ondergaan. Steeds meer muziekliefhebbers beluisteren muziekcollecties opgeslagen in de cloud, op pc’s, laptops, tablets en smartphones.

Innovatief

Deze devices fungeren als opslag- en muziekbron en worden via apps op smartphones en tablets bestuurt. Blue Aura heeft zich hierbij als doel gesteld haar enorme ervaring en expertise in de industrie en acoustic engineering in dienst te stellen voor het ontwikkelen en ontwerpen van hiervoor geschikte betaalbare, nieuwe en innovatieve producten. Blue Aura koppelt daarbij gebruiksgemak aan een uitmuntende geluidskwaliteit en bedieningscomfort.

Duurzaam

Alle Blue Aura X en WSi modellen worden geleverd met eigen afstandsbediening en zijn in Faux Leather afgewerkt (duurzamer dan echt leder, geen onderhoud nodig, geen UV verkleuring, dit materiaal wordt ondermeer in de auto industrie in luxe interieurs toegepast). De producten zijn betaalbaar (geen versterker meer nodig) en daarmee een interessante ‘draadloze muziek-oplossing’ voor een brede groep consumenten van jong tot oud.