Naar boven

LG OLED 2020

Diverse nieuwe 2020 series

LG brengt in 2020 OLED TV's in verschillende series uit. Te weten, de volgende series: BX, CX, GX, WX, ZX en RX. Er zijn al modellen uitgebracht en er worden nog modellen gepresenteerd. De ZX-modellen met 8k-resolutie en het oprolbare RX-model verschijnen later.

LG modellen

LG BX, CX, GX, WX, ZX en RX Serie

Belangrijke features 

De BX-serie en CX-serie zijn instapmodellen. De CX-serie heeft er nu echter een 48-inch oled tv bijgekregen. De GX-serie is terug van weggeweest. Dit zijn modellen met een dun frame en een zeer slanke muurbeugel wat ze een soort schilderij aan de muur maakt. De WX-serie is de serie met het bekende Wallpaper-design waarbij de tv als een stuk behang aan de muur hangt. De RX-serie bestaat uit oprolbare modellen, en de ZX-serie bestaat uit 8K oled tv’s.

Alpha 9 Gen 3-processor & Deep learning

De processor heeft zoals gezegd dit jaar een upgrade gekregen, althans voor de CX-serie en hoger. De Alpha 9 Gen 3-processor beschikt over de mogelijkheid om verschillende typen objecten te herkennen en aan de hand daarvan de optimale beeldinstellingen te kiezen. Ook herkent de derde generatie processor verschillende soorten content om aan de hand van die analyse de beeldkwaliteit verder te optimaliseren. In de ZX-serie met 8K-tv’s wordt de processor uitgerust met ‘deep learning’ om lage resolutie content naar 8K te upscalen. De 8K-televisies ondersteunen 8K-contentstreaming met een 60fps.

Bekijk direct 2020 modellen in onze webshop

Alle LG TV's in de webshop van Apollo
Selecteer en bekijk deze direct!

CX Serie: opvolger populaire C9 serie

Was voorheen de kleinste OLED maat die van 55 inch, die positie is nu overgenomen door LG OLED 48CX. Het toestel beschikt over meer dan 8 miljoen pixels en deze 48"-oled-tv van dit Koreaanse topmerk is 1 van de CX-modellen. Eerder waren OLED TV’s beschikbaar in de maten 55", 65" en 77". Daar kwam 88" bij door introductie van 8K-OLED, maar kleiner dan 55" waren de modellen dus nog nooit.

Upscaling Alpha 9-beeldprocessor 

Het design van dit nieuwe model is vergelijkbaar met de C9. De voet van het toestel is donkerder en specificaties zijn ook vergelijkbaar met eerder genoemde C9. Het kleurbereik en helderheid zijn gelijk gebleven, net als vorig jaar en het jaar daarvoor. Volgens LG is upscaling van de Alpha 9-beeldprocessor sterk verbeterd doordat hij nu het afgespeelde beeldmateriaal zou herkennen. 

Samenwerking met Nvidia voor 4k-weergave met 120fps 

Er is de samenwerking opgezocht met Nvidia om 4k-weergave met 120fps mogelijk te maken. Modellen van vorig jaar konden dit al, dankzij hdmi 2.1-ondersteuning maar er zijn nog helemaal geen videokaarten en gameconsoles beschikbaar met hdmi 2.1. Modellen van vorig jaar gaven alleen 120fps weer op 1440p en lager. Door gebruik te maken van 8 bits kleurdiepte met 4:2:0 chroma subsampling is 4k met 120fps nu ook mogelijk met de huidige Nvidia RTX-kaarten die nog van hdmi 2.0 zijn voorzien. Zie onderstaand uitgebreide specificaties van de CX Serie. De modellen in deze serie beschikken over dezelfde beeld specificaties als topmodellen maar zijn eenvoudiger uitgevoerd. 

Apollo, al meer dan 30 jaar uw vertrouwde adres 

Voor LG OLED TV’s, voor alle LG TV's, bent u bij Apollo natuurlijk ook aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres voor Foto, Film, Hifi, pasfoto’s, witgoed, TV en meer. U bestelt een LG TV, bijvoorbeeld de CX Serie, bij Apollo 24 uur per dag, iedere dag, veilig online.

U kunt gewoon langskomen bij Apollo!

U kunt ook langskomen in onze winkel voor een gesprek, om te luisteren of voor een kop koffie in het gezellige Almere stad aan de Korte Promenade 5.

Specificaties CX Serie

OLED  Scherm

4K-resolutie

Alpha9 Gen3 AI-processor

4K HFR (120p)

Cinema HDR (HDR 10, HLG, Dolby Vision, Dolby Vision IQ en Filmmaker Mode)

Perfect Viewing Angle

AI Picture Pro en AI Brigthness

Pixel Dimming

40 Watt / 2.2-kanaals audiosysteem

Dolby Atmos

AI Sound Pro

WiSA ondersteuning

WebOS met ThinQ AI

AI Home Dashboard

Google Assistant en Amazon Alexa

Apple HomeKit

Magic Remote

WiFi

HDR Gaming

G-Sync en FreeSync

HGiG

4x HDMI 2.1

3x USB

Bluetooth 5.0

Apple AirPlay 2