Naar boven

Panasonic Firmware updateWat is Firmware?

Firmware is in feite een computerprogramma die in hardware geprogrammeerd is. Dit kan op eenmalige basis geschieden maar moderne technieken maken het ook mogelijk om firmware te vernieuwen. Het product wordt dan geladen met het nieuwe programma. Firmware wordt vaak gebruikt als besturingssoftware voor elektronica en computersystemen waar een processor aanwezig is, zoals auto's, in huishoudtoestellen, in elektronische apparatuur, computers of camera’s.

Bij het ontwerpen van firmware of ingebedde software zijn vaak heel andere zaken van belang dan in algemene software: kostprijs, geheugenverbruik, snelheid, efficiëntie en energieverbruik en warmteafstraling.

Het nut van Panasonic’s firmware updates

Het is mogelijk dat de firmware op een Panasonic product wordt bijgewerkt naar een nieuwere versie, dat wordt een update genoemd.  Soms is het ook mogelijk om firmware aan te passen. Dit gebeurt bijvoorbeeld met fotocamera’s van Panasonic. Soms heeft de software geen meerwaarde in opties, maar is hij juist gestript van opties om zo sneller te zijn of minder batterij verbruik te genereren.

Waar vind ik een firmware update van Panasonic?

Panasonic stelt haar firmware updates en software downloads beschikbaar op een speciale website. Hieronder treft u de links aan naar de meest recente fimware updates en software downloads voor diverse productgroepen.

Firmware updates en software downloads

Recente firmware updates en software downloads voor Panasonic LUMIX Fotocamera’s > Klik hier
Recente firmware updates  en software downloads voor Panasonic Camcorders > Klik hier