Naar boven

Panasonic Lumix L Monochrome Modus

L Monochrome-modus van Panasonic

Het simuleert de oude vintage zwart wit film van de analoge camera's. Het geeft diepe contrasten in de hooglichten en schaduwen en maakt zo het verschil van dag en nacht met de concurentie. Monochrome wakkert het vuur aan van de fotograaf in ons.


Een camera voorzien van het zogenaamde L Monochrome is bijvoorbeeld de Panasonic Lumix GX85 of de PANASONIC LUMIX DMC GX-80.

Controle over scherpte en contrast

L Monochrome is een nieuwe JPEG-modus of zeg een foto functie. Met deze functie maakt u beelden in een enkele kleur in verschillende tinten. Doordat het een JPEG-modus betreft behoudt u hierbij wel de controle over instellingen als bijvoorbeeld de scherpte en contrast. Het beste kunnen we u dit tonen door het delen van een aantal afbeeldingen, zoals onderstaand, gemaakt in deze modus.

Creatievere fotografie

U produceert met deze functie geweldige monochrome foto’s met diepe zwarttinten en rijke gradatie. Het resultaat doet denken aan een zwart-wit film. Een voordeel van fotograferen vanuit de L Monochrome-modus is dat het LCD-scherm het beeld direct in zwart-wit toont. U ziet dus direct wat het resultaat is.Apollo is Panasonic Lumix Experience Store > lees hier verder