Naar boven

IFA 2016 - Messe BerlinDe IFA in Berlijn, ieder jaar de meest innovatieve beurs met alle grote merken in consumentenelektronica. Hier worden alle nieuwe producten geïntroduceerd en gedemonstreerd. Wij zijn voor u naar de IFA geweest en vertellen u wat ons het meest is opgevallen. 

Als u nog nooit bij de beurs in Berlijn geweest bent, is de IFA vooral indrukwekkend groot. Doordat er zo veel hallen te zien waren op de plattegrond, vroegen wij ons sterk af of we alles wel binnen twee dagen langs konden gaan, maar het is ons gelukt. We gaan u natuurlijk niet vervelen met alle details en alle producten die iedereen inmiddels al heeft kunnen zien in de winkels. We zullen ons richten op de bijzonderheden en nieuwigheden. 

Bij binnenkomst in de Messe, via ingang Noord, stapt iedereen vrijwel direct de hal van LG binnen en dat is dan ook direct de grootste aandachttrekker. Bij LG hebben ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om te laten zien wat OLED televisies echt kunnen doen, door een koepel te creëren van hun OLED televisies (Foto). Door deze aan elkaar te koppelen, ontstond een prachtig beeld waarop zowel diverse ruimtebeelden als de onderzeewereld getoond werden. Met deze beelden werd prachtig zichtbaar hoe zwart het beeld is met OLED en hoe helder de kleuren zijn die de schermen weergeven. Een zeer goede binnenkomer van LG. Ook verder in de hal van LG wordt vooral aandacht besteed aan OLED, wat ook logisch is. OLED is natuurlijk hét paradepaardje van LG. Te zien is hoe de beeldschermen opgebouwd zijn en hoe flinterdun de televisies zijn. 

Niet alleen LG pronkt dit jaar trots met hun OLED televisies. Ook Panasonic heeft de eerste OLED televisies uitgebracht en Philips maakt hun nieuwe modellen helemaal af door Ambilight aan de televisies toe te voegen. Voor iedereen die inmiddels niet meer zonder Ambilight kan, is er nu dus eindelijk een tv waarbij je zowel van de extra sfeermaker kan genieten als van de beste beeldkwaliteit. 

Sony houdt haar handen nog even af van de OLED rage. Sony focust zich nu nog even op de ZD9, het topmodel van dit jaar met een strak en modern design. Geen ultra thin model dit keer, maar door de vormgeving vinden we het ineens niet erg meer als er een iets dikkere kast achter zit (Foto).

Niet alleen op het gebied van televisies is veel op komst, ook op het gebied van HiFi laten de merken kosten noch moeite gespaard om hun innovaties te tonen. Zo komt Onkyo binnenkort met een eigen multiroom systeem (nog niet te beluisteren op de IFA helaas) en Yamaha breidt haar multiroom systeem MusicCast uit met een eigen tegenhanger van de Sonos Connect en de Sonos Connect AMP, de WXA50 en de WXC50. Met een strak design en uitgebreide aansluit mogelijkheden zijn deze ideaal te combineren in ieder interieur. Een geheel nieuwe functie is dat het met deze apparaten mogelijk is alle knoppen en instellingen naar eigen voorkeur in te stellen. Wilt u een andere kleur lampjes of de lampjes helemaal uit hebben? Het kan! Ook twee nieuwe draadloze speakers zijn er bij Yamaha bij gekomen. Met de WX010 en de ISX-18D heeft Yamaha nu ook speakers in het lagere prijssegment, maar dan wel met de kwaliteit die u van Yamaha gewend bent. En daar hebben ze nog iets leuks bij bedacht; wilt u zien hoe een multiroom speaker in uw interieur past? Download dan de "EzSupportAR Yamaha WX-010" in de AppStore of de Google PlayStore.

Samsung demonstreert haar nieuwe Dolby Atmos soundbar met Atmos surround speakers. Hoewel de soundbar prima klinkt, zijn wij vooral benieuwd naar de prijs van de soundbar en speakers. Wil je nou echt van alle extra speakers en kabels af? Dan wordt eigenlijk de ideale oplossing geboden door Yamaha. Met de EISA Award winnende YSP-5600 soundbar wordt het complete Dolby Atmos surround geluid gecreëerd vanuit een enkele soundbar. Het enige dat de soundbar nodig heeft is muren of  wandpanelen en een plafond waar het geluid op kan reflecteren. Zelfs in de meest bijzondere woonkamers waarbij u zou verwachten dat het geen optie is, is het Yamaha gelukt om het Dolby Atmos geluid te creëren. Wij zijn overtuigd! 

Dali heeft haar pijlers vooral gericht op de nieuwe bluetooth speaker, de Dali Katch. Door de bekende en geroemde geluidstechnologieën van Dali toe te passen op een kleine, draagbare speaker, denken wij dat ze een mooi nieuw product op de markt hebben gebracht. Panasonic heeft weer haar eigen draai gegeven aan de bluetooth speakers. Geweldig gedemonstreerd met een waterval voor de speakers laat Panasonic zien dat ook zij nu bluetooth speakers maken die waterdicht zijn en dus echt overal mee naar toe kunnen. Ook aan het zwembad of op het strand de ideale speaker.