Naar boven

B+W Filters

B+W Filters

B+W camerafilters sinds 1947

B+W is sinds 1947 toonaangevend op het gebied van filters voor fotografische toepassingen. De camera filters worden anno nu nog steeds volledig in Duitsland geproduceerd en behoren tot de optische hoofdklasse.

Marktleider in camerafilters

De kwaliteit wordt gewaarborgd door een zeer strenge controle gedurende het gehele productieproces en heeft B+W marktleider gemaakt op het gebeid van camera filters. De filters zijn verkrijgbaar in alle soorten zoals het 010 UV-filter, het 007 MRC-beschermingsfilter, het ND-grijs en -grijsverloopfilter, het circulair polarisatiefilter, het UV-IR sper-filter, de (vergrotings) voorzetlenzen en kleurenfilters.

Premium-lijn en professional-lijn

B+W maakt onderscheid tussen de premium-lijn en professional-lijn. De premium-lijn (in zwarte verpakking) wordt gekenmerkt door een dunne XS-Pro Digital-vatting en een MRC nano-coating. De professional-lijn (in blauwe verpakking) bestaat meestal uit camera filters met een iets dikkere F-Pro vatting en is verkrijgbaar met een enkelvoudige of MRC-coating. In alle gevallen zijn de camera filters met veel passie en precisie gemaakt in de fabriek van Schneider Optische Werke in Bad kreuznach, Duitsland.