Naar boven

14 dagen bedenktijd

Herroepingsrecht
Als consument van Apollo heeft u binnen de Europese en Nederlandse wetgeving recht op een zogenoemde afkoelingsperiode (herroepingsrecht) wanneer u een product via onze webshop aankoopt. Binnen deze periode van 14 dagen heeft u de mogelijkheid om het product kort te testen, zoals u in een fysieke winkel zou kunnen doen bij een aankoop. Dat betekent in het algemeen dat u het geleverde artikel ook zal mogen uitpakken en zo nodig mag inschakelen en gebruiken zoals u dat in de winkel ook zou mogen. Zolang u als klant echter nog niet besloten hebt het product te houden, mag u het product weliswaar proberen, echter niet gebruiken. Indien u van uw herroepingsrecht gebruik maakt, dient u het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan Apollo Almere retourneren, de producten die Apollo verkoopt kunnen altijd in de originele verpakking retour.

De Wet Koop op Afstand is een wet voor consumenten, het product dient privé te zijn aangeschaft. Indien de factuur op een zakelijke naam staat en er dus geen sprake is van een consumentenkoop, vervalt het herroepingsrecht.

Termijn; 14 dagen om te melden - vervolgens 14 dagen om te retourneren
U kunt gebruik maken van uw herroepingsrecht als u ons dit binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling meld, vervolgens heeft u nog 14 dagen om ervoor te zorgen dat uw bestelling bij ons retour komt. U kunt het retour persoonlijk in onze winkel (in Almere-Stad) afgeven of opsturen, mocht u kiezen voor opsturen let u er dan op dat het artikel goed is verpakt en verzekerd wordt verzonden. Het retourzending is voor uw kosten/risico.

Klik hier voor het Modelformulier voor ontbinding / herroeping

Praktijkvoorbeelden;
U koopt een televisie via de onze website. U mag de televisie aanzetten en beoordelen of bijvoorbeeld het beeld goed is of de menu's uit te proberen. Er mag echter niets mee worden gedaan dat de 'nieuwstaat' van het product aantast. Intensief gebruik is niet toegestaan en een tv aan de muur monteren valt onder onnodig gebruik en is derhalve ook niet toegestaan.

Een kledingstuk mag men passen, maar niet gaan dragen. Een wasmachine mag men bekijken, etc maar men mag er geen wasjes mee draaien. Een paar schoenen mag men passen, maar men mag er geen wandeltochten mee houden.
Na akkoord voor retourzending vragen wij u er zorg voor te dragen dat het product zo snel mogelijk bij ons aangeboden wordt.

--------------------------------------- belangrijk ------------------------------------------

Het artikel mag niet worden geregistreerd (bv voor een Cashback Aktie of langer garantie termijn) en de streepjescode van het artikel moet op de doos blijven voor het geval u gebruik maakt van uw herroepingsrecht.

Retouren - Restitutiebedrag

U mag het product pas retour zenden nadat u melding heeft gemaakt van dit recht gebruik te willen maken. De kosten voor de retourzending zijn voor uw rekening.
Wij controleren ieder retour gezonden artikel bij binnenkomst op schade, defect en/of verpakking. Is deze compleet en onbeschadigd dan word het aankoopbedrag dat op de factuur vermeld staat binnen 14 dagen na ontbinding teruggestort.

Bij een defect, beschadigd of incompleet product zullen wij contact met u opnemen om u op de hoogte te stellen van de waardevermindering.
Producten uit een 'bundel-aanbieding', waarbij korting of een gratis product wordt aangeboden wanneer men één of meerdere producten koopt, kunnen alleen tezamen worden geretourneerd. Mocht u een product retourneren uit een 'bundel-aanbieding', zonder de gebundelde producten mee te sturen, dan behoudt Apollo Almere zich het recht voor om u te belasten voor de niet geretourneerde producten.

Mocht een retourpakket onverhoopt niet bij ons aankomen, dan bent u als afzender van het pakket aansprakelijk. Zorg er dus altijd voor dat het pakket deugdelijk verpakt met Handtekening voor Ontvangst (HVA) aan ons retour komt. Het retoursturen van een artikel kan naar ons winkeladres, zoals deze op de factuur vermeld staat, verzonden worden
Korte Promenade 5, 1315 HM Almere, maar uiteraard mag u het artikel ook persoonlijk in de winkel langsbrengen.

Apollo Almere algemeen
Allerlei consumenten elektronica kunnen defect raken of spontaan vreemd gedrag vertonen. Uiteraard berust op alle producten fabrieksgarantie. Er bestaan per leverancier en productsoort verschillende termijnen van fabrieksgarantie. De garantievoorwaarden treft u vaak in de originele verpakking van het product of deze zijn vrij opvraagbaar bij de fabrikant of leverancier.

Suggesties
Mocht u in het algemeen een suggestie willen doen, opmerking plaatsen of een mogelijke storing melden dan kunt u ons mailen via support@apollo.nl
 
Correspondentieadres
Korte Promenade 5, 1315 HM Almere.
 
Het komt zéér regelmatig voor dat wij zonder tussenkomst van de monteur het apparaat weer werkend krijgen, ook kan Apollo Almere u normaliter informeren hoe het defect zo snel mogelijk hersteld kan worden. Heeft u een verlengde garantie aangeschaft bij Apollo dan gelden hier de voorwaarden zoals vermeld in het bijgesloten Garantie-service paspoort.
 
Neem contact met ons op
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande of om andere redenen meer informatie wensen, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.
 
Bron: Rijksoverheid
klik hier voor meer informatie over de wettelijke 14 dagen bedenktijd.