Naar boven

Yamaha RX-V6A AV-Receiver

Art.nr: RX-V6A AV-Receiver
Haal meer uit je entertainment. Met de kristalheldere beelden en het meeslepende geluid van de V6A voelt elk moment levensecht aan. Dolby Atmos® met Height Virtualizer* Plaatst je in het midden van de actie door geluidseffecten op verschillende punten in de ruimte te positioneren, ook boven je. *Deze functie is beschikbaar via een firmware-update.
Merk:
Levertijd:
Op werkdag voor 16:00u besteld, volgende werkdag in huis.

Productinformatie

Dolby Atmos® met Height Virtualizer*
Voor gebruikers die geen plafond- of naar boven gerichte luidsprekers in hun systeem hebben, simuleert Dolby Atmos met Height Virtualization Technology de Atmos-ervaring met voorwaarts gerichte drivers. Configureer maximaal vijf luidsprekers om het effect van twee plafondluidsprekers na te bootsen of gebruik alle zeven kanalen om het krachtige effect van vier bovenluidsprekers te simuleren.

Voel elke dimensie met Dolby Atmos. Geniet van een 5.1-surroundsoundsysteem en twee extra bovenluidsprekers of twee Dolby Atmos-hoogteluidsprekers voor dramatische geluidseffecten van boven waarin je helemaal opgaat – inclusief Dolby Surround-upmixer voor oudere content.

*Deze functie is beschikbaar via een firmware-update.

DTS:X®
Meeslepende DTS:X-audioformattering plaatst geluid waar het normaal zou klinken in een ruimte, zodat je levensechte, multidimensionale audio krijgt. De geïntegreerde Spatial Remapping Engine van DTS Neural:X™ maakt al je favoriete films meeslepender en realistischer.

CINEMA DSP 3D voor films, muziek en games
Deze unieke Yamaha-technologie voor het creëren van geluidsvelden is ontwikkeld door data van gemeten geluidsvelden te combineren met digitale signaalverwerking. Yamaha heeft data van geluidsvelden in allerlei beroemde concertzalen en muziekclubs over de hele wereld verzameld en daar de eigen uitgebreide ervaring met het ontwerpen van concertzalen, PA-systemen en mixen op losgelaten. Door deze enorme hoeveelheid informatie te digitaliseren en en verwerken op speciale LSI-apparaten, wordt de ruimtelijkheid van concertzalen en muziekclubs effectief bij je thuis gereproduceerd. Ga helemaal op in het verbluffende realisme van je films en ontdek een wereld van indrukwekkend bioscoopgeluid.

Voordeel van een hoge slew-rate
Dit zorgt voor een exacte signaaloverdracht en is daardoor met name geschikt voor Hi-Res-audiosignalen. In het algemeen hebben versterkers met een hoge slew-rate een instabiele signaaloverdracht, maar het nieuwe, door Yamaha ontworpen circuit zorgt dat de signaaloverdracht stabiel blijft.

Compressed Music Enhancer
Als muziek wordt gecodeerd in een digitaal gecomprimeerd formaat zoals mp3, heeft dit negatieve gevolgen voor de frequentierespons. Maar de klankverbetering voor gecomprimeerde digitale muziek (Compressed Music Enhancer) maakt gebruik van geavanceerde digitale signaalverwerking op basis van exclusieve algoritmes om te herstellen wat verloren is gegaan. Zo klinkt muziek altijd klinkt zoals die is bedoeld.
FILMS EN GAMES ZOALS NOOIT TEVOREN

HDR10+*
HDR10+ geeft niet alleen per scène (of zelfs per frame) het dynamische bereik (het bereik van licht tot donker) van videocontent weer, maar behoudt daarnaast met behulp van een kleine hoeveelheid metagegevens de scènekenmerken tussen licht en donker, zodat er geen belangrijke details verloren gaan. Zo worden de beelden realistischer gereproduceerd op de manier die de maker heeft bedoeld.

*Deze functie is beschikbaar via een firmware-update.

8K/60 Hz, 4K/120 Hz*
Ondersteunt end-to-end 8K/4K-resoluties en oplossingen met een hogere vernieuwingsfrequentie via één geüpgradede kabel voor naadloze integratie in het HDMI-ecosysteem. 8K biedt een bijzonder meeslepende kijkervaring met twee keer de horizontale en verticale resolutie van 4K en vier keer zoveel pixels. In combinatie met de vernieuwingsfrequentie van 60 Hz zorgt dit voor een vloeiende en scherpe weergave van content met snelle actie. 4K/120 Hz maakt ultrasnelle bewegende UHD-beelden mogelijk die helder en haarscherp zijn, wat ideaal is voor sport, actiefilms, geavanceerde games en VR.

*Deze functie is beschikbaar via een firmware-update.

Speciale gamingfunctie (ALLM, VRR, QMS, QFT)*
Uitgebreide gaming- en mediafuncties zorgen voor vloeiende bewegingen en naadloze overgangen bij games, films en video. ALLM (Auto Low Latency Mode) selecteert automatisch de ideale latentie-instelling voor vloeiende, ononderbroken beelden en interactiviteit zonder haperingen. VRR (Variable Refresh Rate) vermindert of voorkomt haperingen, schokken en frame tearing voor een soepele en gedetailleerde weergave van games. QMS (Quick Media Switching) voor films en video elimineert vertragingen die kunnen leiden tot lege frames voordat content wordt weergegeven. QFT (Quick Frame Transport) vermindert de latentie voor vloeiendere games zonder haperingen en realtime interactieve VR.

*Deze functie is beschikbaar via een firmware-update.
EENVOUDIG TE INSTALLEREN EN GEBRUIKSVRIENDELIJK

AV Setup Guide-app voor eerste installatie
Geen gedoe en geen onduidelijkheid. Deze speciale app biedt deskundige ondersteuning bij de installatie van je AV-receiver en bronapparaten. Verder word je geholpen bij diverse andere instellingen, bijvoorbeeld voor je luidsprekers, tv, bronapparaten en versterker.

Meer informatie over de AV Setup Guide-app 

Eenvoudige bediening met MusicCast-app
Gebruik je smartphone of tablet samen met de MusicCast Controller-app om de AVR te bedienen en snel en eenvoudig instellingen te wijzigen. Dezelfde Controller-app fungeert als afstandsbediening voor al je MusicCast-compatibele apparaten en biedt alle instellingen voor Multiroom Audio.

Meer informatie over de MusicCast-app 

Spraakbediening (Alexa, Google Assistent)
Handmatige of spraakbediening – aan jou de keuze. Gebruik de intuïtieve bediening voor één bepaald MusicCast-product of bedien met Alexa of de Google Assistent alle systemen samen en hoor hoe je huis tot leven komt.

*De beschikbaarheid van spraakbediening via Amazon Alexa en de Google Assistent verschilt per regio.

*Voor het geven van spraakopdrachten is een apparaat van derden vereist.
GEMAAKT VOOR ELKE RUIMTE

YPAO™R.S.C/Multi-Point
YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyseert de akoestiek en je systeem en past de verschillende audioparameters aan voor het beste geluid in jouw ruimte. Plaats de meegeleverde microfoon gewoon op je luisterpositie en schakel YPAO in. Het systeem wordt dan automatisch gekalibreerd voor optimale prestaties van je thuisbioscoop.

Draadloze achterluidspreker
Combineer deze AV-receiver met de MusicCast 50 of MusicCast 20 draadloze streamingluidspreker en geniet van het verbluffende comfort van een thuisbioscoop met draadloze surround sound. Bovendien krijg je sensationeel, realistisch geluid uit een nette installatie zonder allerlei kabels. Verander je woonkamer moeiteloos in een speciale entertainmentomgeving waar je volledig kunt opgaan in films en muziek.

Indrukwekkend en krachtig designconcept
De opvallende, gestroomlijnde behuizing van Yamaha straalt de belangrijkste aspecten van Home Entertainment Control uit. Het iconische design dat zowel verfijnd als ongetemd is, biedt hoge prestaties en naadloze toegankelijkheid. Deze harmonische constructie is het toonbeeld van elegantie, functionaliteit en vakmanschap.

Programmeerbare scèneknoppen voor nummers en zenders
Er zijn vier scèneknoppen, die je kunt programmeren voor verschillende ingangen of voor een geluidsveldprogramma, Music Enhancer, HDMI-uitgang en meer. De ingangen kunnen worden ingesteld op specifieke bronnen, zoals een FM- of internetradiozender, een zender op een streamingservice, een usb-apparaat of een nummer op een pc of NAS (netwerk). Wanneer je ze hebt ingesteld, druk je op een van deze knoppen op de hoofdunit of de afstandsbediening om de receiver in te schakelen en de gewenste muziek te luisteren. De knoppen kunnen op elk moment opnieuw worden ingesteld.
OVERIGE

Multiroom Audio – MusicCast
Stel je voor, al je favoriete muziek overal in huis – vanaf elke bron. Van je favoriete vinyl tot AirPlay® en van Bluetooth® tot streamingdiensten* of het geluid van je tv... MusicCast maakt het allemaal mogelijk.

Bovendien zijn alle MusicCast-producten ontworpen met geluidskwaliteit als topprioriteit. Hi-Res formaten, zoals Apple Lossless (ALAC) tot 96 kHz, WAV, FLAC en AIFF tot 384 kHz worden allemaal ondersteund.

*De beschikbaarheid van streamingdiensten verschilt per regio.

Airplay 2
Hey Siri. Play music in the kitchen and living room.

AirPlay2 maakt het mogelijk om Apple Music en andere streamingdiensten te streamen naar meerdere MusicCast-apparaten in je hele huis. Voor de bediening gebruik je je iPhone of iPad, je koppelt er een HomePod aan of je vraagt het gewoon aan Siri met een spraakopdracht.

Streamingdienst
Ontdek een wereld van muziek via de geïntegreerde streamingdiensten*. Synchroniseer de afspeellijsten en nummers van je smartphone of computer met de AV-receiver. Streamingdiensten maken het supereenvoudig om je favoriete muziek te beluisteren of nieuwe muziek te ontdekken.

*De beschikbaarheid van streamingdiensten verschilt per regio.

eARC
Haal meer uit je 4K-content. Enhanced Audio Return Channel (vaak aangegeven als eARC) is de volgende generatie van ARC – nu beschikbaar in de toonaangevende AV-receivers van Yamaha.

eARC geeft de volledige resolutie van meerkanaals audioformaten zoals Dolby® TrueHD en DTS-HD® weer via je bestaande HDMI-aansluiting. Zo krijg je de meest realistische surround sound om helemaal op te gaan in je favoriete films of scènes.
 
Zone2
Dankzij Zone2-compatibele luidsprekeraansluitingen kan dit systeem dezelfde AV-content (of zelfs andere) als in de hoofdruimte ergens anders afspelen. Stel, je hebt luidsprekers in je slaapkamer of keuken, dan kun je naar de andere ruimte gaan en daar ook naar dezelfde content of juist andere content kijken of luisteren als in je hoofdruimte.
 
Phono
Deze AV-receiver heeft een speciale phono-ingang waarop je een platenspeler kunt aansluiten om ook van je vinylcollectie te kunnen genieten.

Specificaties

Populaire specificaties
Speaker kanalen
7.2
Video inVideo in
Het type video-aansluiting waarover het apparaat beschikt.
7x HDMI
Video uit
HDMI
Audio in
4x 2.0 Tulp Analoog, Digitaal Coax (S/PDIF), Digitaal Optisch (S/PDIF)
Audio uit
Jackplug 6.3mm
Frontspeakervermogen (RMS)
100W
Alles sluiten
Speakers
Speaker kanalen
7.2
Frontspeakervermogen (RMS)
100W
Centerspeaker vermogen (RMS)
100W
Surroundspeaker vermogen (RMS)
100W
Luidsprekeraansluiting
Banaanstekker, Schroefaansluiting
Uitgangspecificaties
Totale harmonische vervorming
0,06%
ImpedantieImpedantie
Impedantie staat voor de weerstand die een wisselstroom ondervindt in een geleider. Een koptelefoon of speaker vormt een belasting voor de versterker waarmee deze gekoppeld is. Om deze samenwerking goed te laten verlopen is het belangrijk dat de uitgangs-impedantie van de versterker in overeenstemming is met de impedantie van de koptelefoon of de speaker.

Audioverbinding
Audio in
4x 2.0 Tulp Analoog, Digitaal Coax (S/PDIF), Digitaal Optisch (S/PDIF)
Audio uit
Jackplug 6.3mm
Videoverbinding
Video inVideo in
Het type video-aansluiting waarover het apparaat beschikt.
7x HDMI
Video uit
HDMI
Hoogste HDMI versie
HDMI 2.1
HDMI opmerking
Video In
3x HDMI 2.1
4x HDMI 2.0
Overige verbindingen
(enhanced) Audio Return Channel (ARC)
enhanced Audio Return Channel
Bluetooth en netwerk
Verbinding (Bluetooth)Verbinding (Bluetooth)
Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Een nieuwere versie heeft een hogere datasnelheid en een lager stroomverbruik.
Bluetooth (versie onbekend)
Ethernet (RJ45)Ethernet (RJ45)
Wat is de snelheid van de data-overdracht via ethernet uitgedrukt in Mbps.
Ethernet 100Mbps
Verbinding (wlan)Verbinding (wlan)
Wireless Local Area Network (WLAN) is een draadloze en lokale netwerkverbinding. Wordt in de volksmond ook wel WiFi genoemd
802.11 (onb. type)
Ondersteuning
Audio filters
Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD, DTS:X
Upscaling
Ja
Apple Airplay
AirPlay 2
Lokale netwerkdiensten
Spotify Connect
Radio
AM-Radio, DAB, FM-Radio
Online muziekdiensten
Spotify
Eigenschappen Receiver
Appbediening, Firmware upgrade mogelijk
Stroomverbruik
Stroomverbruik (stand-by)
0,1W
Afmetingen
Hoogte
171mm
Breedte
435mm
Lengte
377mm
Gewicht en kleur
Gewicht
9,8kg
Kleur
Zwart
Meer informatie
Product
Yamaha RX-V6A
Categorie
Versterkers en receivers