Naar boven

NAD Masters M66 BluOS® Streaming DAC-Voorversterker

Art.nr: m66
De Masters M66 BluOS Streaming DAC-Preamplifier is een revolutionaire hifi-component die een audiofiele DAC combineert met een hoge resolutie multi-room muziekstreamer. Voorzien van Dirac Live Room Correction en Dirac Live Bass Control, straalt het elegante ontwerp en het levendige 7″ touchscreen kwaliteit en klasse uit. Koppel hem met NAD's M23 eindversterker voor een verbluffend systeem dat technologisch, sonisch en visueel uitblinkt.
Merk:
NAD
Levertijd:
Alvast te reserveren

Productinformatie

De Masters M66 BluOS streaming DAC-preamplifier is niet alleen de meest geavanceerde voorversterker die NAD ooit heeft aangeboden, hij vertegenwoordigt ook een geheel nieuwe klasse hifi-scheidingscomponenten. Naast een overvloed aan ingangen, waaronder MM/MC phono en HDMI eARC, bevat de M66 een DAC van audiofiele kwaliteit en een multi-room muziekstreamer met hoge resolutie.

Samen met de volledige bandbreedte versie van Dirac Live Room Correction, is de M66 voorzien van Dirac Live Bass Control, waardoor onafhankelijke controle van elke aangesloten subwoofer, voor een soepele, consistente respons in uw luisterruimte. De combinatie van Dirac Live Room Correction en Dirac Live Bass Control stelt de M66 in staat om nauwkeurigere prestaties in de ruimte te leveren dan welke tweekanaals component dan ook.

Met zijn elegante aluminium behuizing, supergladde digitale volumeregeling en levendig 7″ touchscreen straalt de M66 klasse en kwaliteit uit. Visueel, sonisch en technologisch is hij een ideale match met NAD's bekroonde Masters M23 eindversterker. Natuurlijk kan de Masters M66 BluOS Streaming DAC-Preamplifier gekoppeld worden aan elke hoogwaardige versterker.

Overal muziek
Met een netwerkstreamer met hoge resolutie, gebaseerd op het veelgeprezen BluOS multi-room muziekbeheersysteem, biedt de M66 toegang tot meer dan 20 streamingdiensten, waaronder verschillende die lossless en hoge-resolutie audio bieden. Met behulp van de intuïtieve BluOS app op een smart device of personal computer kunnen luisteraars muziek afspelen van hun favoriete streamingdienst, hun persoonlijke muziekbibliotheken en duizenden internetradiostations, in een resolutie tot 24-bit/192kHz. Zoals alle BluOS-compatibele componenten beschikt de M66 over volledige MQA-decodering en -weergave.

Met BluOS kun je naar muziek luisteren in slechts één kamer; of muziek delen via je thuisnetwerk met maximaal 63 extra BluOS-geschikte componenten van NAD en andere hardwarepartners. De M66 integreert eenvoudig met home control systemen van Control4, Crestron, ELAN, RTI, URC en anderen. Luisteraars kunnen het afspelen ook bedienen via spraak met Amazon Alexa of Apple Siri.

Perfecte reactie
De M66 integreert Dirac Live Room Correction en Dirac Live Bass Control. Sluit de meegeleverde gekalibreerde microfoon aan op de USB-poort van de M66 en start vervolgens de Dirac Live app op een smart device of personal computer. De app leidt u door het kalibratieproces en genereert vervolgens correctiefilters die akoestische problemen zoals staande golven en ongewenste reflecties compenseren. U zult genieten van meer getextureerde bas, verbeterde tonale nauwkeurigheid, enorm verbeterde helderheid en meer gerichte beeldvorming.

Een primeur voor een stereocomponent: de M66 beschikt over vier gebalanceerde en vier single-ended subwooferuitgangen en integreert Dirac Live Bass Control, waarmee meerdere subwoofers onafhankelijk kunnen worden gekalibreerd. Dirac Live Bass Control optimaliseert de subwoofer output in zowel het frequentie- als het tijdsdomein, waardoor een naadloze mix ontstaat tussen de subwoofer(s) en de hoofdluidsprekers, en een soepele, consistente basweergave in het hele luistergebied, niet alleen in de sweet spot.

Piekprestaties
Het hart van het digitale gedeelte van de M66 wordt gevormd door ESS Technology's vlaggenschip Sabre DAC en ADC chips. Deze audiofiele ontwerpen staan bekend om hun uitzonderlijk groot dynamisch bereik, ultralage ruis en vervorming, en uitstekende time-domain prestaties.

De M66 is de eerste component met NAD's innovatieve Dynamic Digital Headroom (DDH) circuit. Indien geactiveerd in de BluOS app, elimineert DDH digitale inter-sample peak clipping vervorming, die kan optreden tijdens digitaal-naar-analoog conversie met plotselinge hoogfrequente transiënten. De voordelen zijn vooral merkbaar bij percussie-instrumenten: rim shots zijn impactvoller maar minder scherp; bekkens zijn realistischer en minder spetterend.

Voor de volumeregeling maakt de M66 gebruik van een uiterst nauwkeurige weerstand-ladder schakeling. Vergeleken met traditionele analoge schakelingen vermindert de digitale volumeregeling van de M66 de thermische en aanverwante vervormingen aanzienlijk, maximaliseert het dynamische bereik en stemt de output van het linker- en rechterkanaal nauwkeuriger af over het gehele volumebereik.

Analoge signalen worden standaard omgezet naar digitale signalen zodat functies zoals Dirac Live Room Correction en Bass Control beschikbaar zijn voor alle bronnen. De M66 heeft echter een selecteerbare Analogue Direct modus die alle digitale verwerking omzeilt en aparte signaalpaden voor analoge en digitale bronnen. Intern zijn de analoge en digitale secties fysiek van elkaar gescheiden en afgeschermd met hun eigen aparte voedingssecties, zodat analoge signalen niet worden beïnvloed door digitale interferentie wanneer Analogue Direct Mode is ingeschakeld. Dit resulteert in een duidelijke volumevermindering, uitstekende tracking naar links en rechts en zeer weinig ruis.
Alles verbinden

Met zijn volledige reeks analoge en digitale ingangen is de M66 geschikt voor al uw broncomponenten. Vinyl fans zullen de ultra stille MM/MC phono stage van de M66 waarderen, die is voorzien van nauwkeurige RIAA equalisatie, hoge overbelastingsmarges en een innovatief circuit dat de infrasone ruis onderdrukt die altijd aanwezig is bij het afspelen van vinyl zonder de basweergave te beïnvloeden. Voor TV- en filmweergave is er een HDMI eARC-poort voor aansluiting op een HDTV. Andere opties zijn twee coaxiale en twee optische S/PDIF ingangen, een AES/EBU gebalanceerde digitale ingang, twee paar RCA line-level analoge ingangen en een paar XLR gebalanceerde ingangen.

Naast ongebalanceerde RCA en gebalanceerde XLR uitgangen voor aansluiting op een eindversterker, heeft de M66 vier ongebalanceerde RCA en vier gebalanceerde XLR subwooferuitgangen. De speciale hoofdtelefoonversterker van de M66 heeft een zeer lage uitgangsimpedantie en een zeer hoge maximale uitgangsspanning, waardoor hij veeleisende studio monitor hoofdtelefoons met hoge impedantie kan aansturen. De M66 heeft ook Bluetooth connectiviteit, met ondersteuning voor de AAC, LDAC, en aptX HD codecs.

Specificaties

Ethernet- en Wi-Fi-netwerken
- BluOS netwerkstreamer biedt toegang tot meer dan 20 streamingdiensten, waaronder verschillende die lossless en audio in hoge resolutie leveren
- ESS Sabre ES9038PRO DAC en ES9822PRO ADC-chips van topklasse
- Innovatief DDH-circuit (Dynamic Digital Headroom) elimineert digitale intersample piek-clippingvervorming
- Volledige MQA-hardwaredecodering en -rendering
- Ondersteuning voor Apple AirPlay 2. Spotify Connect, Tidal Connect, Spotify Connect, Tidal Connect
- Naadloze integratie met smarthome controlesystemen zoals Crestron, Control4, ELAN, RTI, URC en anderen
- Ondersteuning voor Amazon Alexa en Apple Siri stembediening
- Dirac Live Room Correction
- Vier gebalanceerde en vier ongebalanceerde subwooferuitgangen
- Dirac Live Bass Control zorgt voor een naadloze mix tussen de subwoofer(s) en de hoofdluidsprekers, en vloeiende basrespons in het hele luistergebied
- Uiterst stille MM/MC phonotrap met nauwkeurige RIAA-equalisatie, hoge overbelastingsmarges en infrasoon filter
- HDMI-poort met eARC-ondersteuning
- Twee optische en twee coaxiale S/PDIF-ingangen, één AES/EBU gebalanceerde digitale ingang, twee paar RCA analoge ingangen op lijnniveau, één paar gebalanceerde XLR-ingangen
- Speciale hoofdtelefoonversterker met lage uitgangsimpedantie en zeer hoge uitgangsspanning
- Uiterst nauwkeurige weerstand-ladder digitale volumeregeling
- 7″ touchscreen op voorpaneel
- Elegante aluminium behuizing
- Twee MDC2-uitbreidingssleuven voor het toevoegen van toekomstige mogelijkheden
- Inclusief hoogwaardige IR-afstandsbediening
*alle vermelde functies en details zijn voorlopig