Naar boven

Dali Phantom E60 inbouw luidspreker (Prijs per stuk)

Art.nr: Dali Phantom E60 inbouw luidspreker (Prijs per stuk)
Dali Phantom E60, elektronisch beveiligd tegen oververhitting, makkelijk in te bouwen en een prima geluidskwaliteit.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen

Productinformatie

DALI PHANTOM E-60 – MASSIEF EN ONZICHTBAAR GELUID IN HET PLAFOND

Robuust en genoeg vermogen

De PHANTOM E-60 is een uitstekende tweeweg-luidspreker die je heel eenvoudig in je plafond kunt inbouwen. Met een robuuste 6,5” bas-/middenspeaker heeft hij meer dan genoeg vermogen om bijvoorbeeld een keuken of kamer te vullen met goed geluid, zonder dat hij opvalt. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken als zij- of achterluidspreker voor je home cinema.

Handige features en ook te gebruiken in badkamer en onder overkapping

Naast een indrukwekkende geluidskwaliteit heeft de PHANTOM E-60 enkele handige features die hem erg flexibel maken. Hij is eenvoudig te monteren en zijn luidspreker en tweeter kunnen zo worden ingesteld dat het geluid optimaal wordt gespreid. De membraan is gemaakt van vochtbestendig polypropyleen, dus hij is ook te gebruiken in de badkamer of buiten onder een overkapping.

Achteraf monteren in een bestaand plafond

Bovendien is de E-60 de enige luidspreker uit de PHANTOM E-serie die je heel eenvoudig achteraf in een bestaand plafond kunt monteren, bijvoorbeeld als je vanwege het geluid of vanwege de brandveiligheid een backbox moet gebruiken (apart verkrijgbaar). De E-60 heeft namelijk een speciaal ontworpen backbox die niet breder is dan de luidspreker zelf. Je hoeft dus geen enorme gaten in je plafond te maken om hem te installeren.

Veelzijdig

De PHANTOM E-serie is een extreem veelzijdige luidsprekerserie. Hij is ideaal om in het plafond te monteren of overal waar je wilt genieten van echt hifi-geluid, zonder dat het meer kost of ingewikkelder wordt dan absoluut noodzakelijk is. En zoals is te verwachten bij DALI heeft hij ook een erg ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve, waarmee je zelfs ‘gewone’ versterkers en receivers heel goed kunt aansturen.

De bas-/middenspeaker is gemaakt van polypropyleen, een materiaal dat vochtbestendiger is dan de traditionele houtvezelmembranen van DALI. Hierdoor kun je PHANTOM E-luidsprekers ook in je badkamer of buiten monteren, bijvoorbeeld op een overdekt terras.

Altijd maximale geluidskwaliteit

Net als de traditionele luidsprekerontwerpen van DALI is de PHANTOM E-serie gebouwd volgens het ‘Wide Dispersion’-principe. Dit geeft altijd een maximale geluidskwaliteit, ook al zit je niet precies midden voor de luidsprekers. De softdome-tweeter zit op een speciaal vleugelprofiel boven het membraan van de bas-/middenspeaker voor een optimale integratie van het geluid zonder ‘coaxiale kleuring’.

De luidsprekers kunnen zelfs worden ingesteld voor maximale focus of maximale spreiding. Je hebt daarbij de keuze tussen een nauwkeurige en natuurlijke weergave of een gelijke verdeling van het geluid in de hele ruimte, bijvoorbeeld in een winkel of een wachtkamer.

Met de ‘kompasring’ van de PHANTOM E-luidsprekers kun je zien hoe groot de hoek is tussen de luidspreker en het oppervlak waarin hij gemonteerd zit – bijvoorbeeld het plafond. Dit maakt het veel gemakkelijker om de luidspreker nauwkeurig te richten op je favoriete luisterpositie.

Monteren en lakken

Je kunt de grill zelf in de gewenste kleur lakken, zodat hij onopvallend in het plafond past. En met het bijgeleverde montagesjaboon is het heel eenvoudig om de montagegaten te markeren voordat je echt begint te boren. En als je dat mooier vindt: een vierkante voorgrill is apart verkrijgbaar.

Let op: Als je inbouwluidsprekers in een buitenmuur of een dak monteert en te maken krijgt met de vochtisolatie, is het verstandig om een backbox te gebruiken. Voor advies kun je terecht bij 1 van Apollo’s adviseurs.

Specificaties

 • Categorie : Tweeweg-inbouwluidspreker voor plafond
 • Tweeter : 28 mm soft-dome
 • Woofer : 6,5” polypropyleen
 • Frequentiebereik (-3dB) : 52-25.000 Hz
 • Impedantie : 8 ohm
 • Gevoeligheid : 88 dB
 • Aanbevolen akoestische werkruimte: 5 - 50 liter
 • Scheidingsfrequentie: 3300 Hz
 • Minimale diepte achter de luidspreker (gemeten vanaf het montageoppervlak) 10 cm
 • Bijgeleverde accessoires: sjabloon, handleiding en logo-badge
 • Een vierkante voorgrill en een speciaal ontworpen backbox zijn apart verkrijgbaar
 • Kleur : Wit (kan overgeschilderd worden)
 • Doorsnede montagegat: 22,5 cm
 • Afmetingen : 25,8 x 9,9 cm (doorsnede / diepte)
 • Gewicht : 1.9 kg