Naar boven

Acoustic Energy

De start in 1987

Het bedrijf werd opgericht in 1987 en was aanvankelijk bekend als Eldonfield Limited maar al snel werd de naam gewijzigd in Acoustic Energy. 

Lees ook de Phil Jones Story, een prachtig verhaal over de oprichter van dit Engelse hifi merk.

AE1 actieve luidspreker en van monitor tot vloerstaande speakers

Het begon allemaal met het ontwerpen en vervaardigen van de vermaarde AE1 luidspreker. Deze creëerde een nieuwe standaard in geweldige audio performance in een compacte behuizing. De hele reeks van luidsprekers, van monitor speakers tot het vlaggenschip in de 500 serie, is ontstaan vanuit de studio wereld maar zijn heden ten dage specifiek ontworpen om muziek in alle details en complexiteit weer te geven in en om uw huis. 

De jaren 80 en 90

Dankzij de groei van hifi eind jaren 80 en jaren 90, vond Acoustic Energy een partner in het buitenland die niet alleen financieel krachtig was maar ook aan de manufacturing kant zeer belangrijk werd voor het Britse bedrijf. Dit sloot naadloos aan op op AE’s doelstellingen wereldwijd uit te breiden met goed geprijsde speakers en hifi. Inclusief Bluetooth™ speakers en Wi-Fi Internet radios.

Om een dergelijke groei te faciliteren verhuisde AE van London naar een grotere locatie in het historische Cotswold town of Cirencester. Een aantal jaren geleden in 2017 werd het bedrijf weer volledige Brits en opereert het tot de dag vandaag als “Acoustic Energy Loudspeakers Limited”.

Meer dan 100 jaar ervaring en expertise

Als ware muziekliefhebbers zijn de vier directeuren Mat Spandl, Neil Truckell, James Luce and Martin Harding meer dan twintig jaar betrokken het bedrijf en staan zij gezamenlijk voor meer dan 100 jaar ervaring en expertise in de audio industrie.

Awards, reviews en meer

Sinds de start meer dan dertig jaar geleden heeft het bedrijf honderden awards, vele reviews en vermeldingen in de wacht gesleept in hifi media in Engeland.

Een prestigieuze fabrikant van topklasse luidsprekers ontworpen en vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk

Dergelijke waardering van media en journalisten in Engeland maar ook in andere landen helpen de status van Acoustic Energy te beschermen als een zeer hoog aangeschreven Engels hifi merk in de Britse audio industrie.

Bekijk hier het merk Acoustic Energy door de jaren heen.

Apollo en Acoustic Energy

Wij zijn er als Apollo.nl en Apollo in Almere trots op u dit prestigieuze en alom geprezen Engelse topmerk te mogen aanbieden! Neem vrijblijvend contact met ons op. Mailen kan via het mailadres support@apollo.nl en bellen kan via het telefoonnummer 036 533 9099. Ook voor uw luidspreker van Acoustic Energy bent u bij natuurlijk Apollo aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres voor Foto, Film, Hifi, pasfoto’s, witgoed, TV en meer. U bestelt uw Acoustic Energy producten 24 uur per dag, iedere dag, veilig online. 
 
U kunt langskomen in onze winkel voor een praatje, om te luisteren of voor een kop koffie in het gezellige Almere stad aan de Korte Promenade 5. Note: Apollo is momenteel druk bezig het gehele assortiment van Acoustic Energy online aan te bieden in de webshop.


Ga hier terug naar boven