Naar boven

Q Acoustics 5040 Vloerstaande Speaker licht Eiken (per set)

Art.nr: Q Acoustics 5040 Vloerstaande Speaker licht Eiken
De nieuwste Q acoustics 5040 heeft een 2-weg ontwerp met twee 125mm bass unit, een 25mm tweeter en een frequentiebereik van 39 Hz tot 30 kHz. Dit resulteert in een gedetailleerde nauwkeurige geluidsweergave met een diepe en strakke bas. De Q Acoustics 5040 heeft een C3 Continuous Curved Cone-ontwerp in de mid/bass-driver. Dit zorgt voor een soepelere integratie van hoge frequenties met de tweeter en superieure basdynamiek.
Merk:
Levertijd:
Binnen 3 werkdagen
Ash

Productinformatie

De Q Acoustics 5040 is een vloerstaander met bescheiden afmetingen.

Het C3 Continuous Curved ConeTM-ontwerp in de midden-/basdriver zorgt voor een soepelere integratie van hoge frequenties met de tweeter en superieure basdynamiek.
Verfijnd, strak en eigentijds ontwerp met donker acryl baffle-motief weerspiegelt het minimalistische C3 Continuous Curved ConeTM-profiel.

Met een ontwerp uit de Concept-serie maar in een nieuwe behuizing, is de hoogfrequente driver volledig hermetisch afgesloten en mechanisch geïsoleerd van het voorste schot om te beschermen tegen interne kastdruk en resonanties van de midden/bas driver.
Het ontwerp van de mid/bass-driver vanaf de grond zorgt voor meer belastbaarheid.
Point-2-PointTM (P2P) interne versteviging verstevigt de kast om lagere frequentietrillingen te minimaliseren, terwijl het stereobeeld wordt gefocust en het geluidsbeeld wordt verbeterd.

De nieuwe 5000-serie van Q Acoustics is een reeks stereo- en thuisbioscoopluidsprekers die uw perceptie van hoe een luidspreker eruit kan zien en klinkt, opnieuw zal kalibreren. Door echte en significante vooruitgang in driverontwerp te belichamen, verheft de baanbrekende C3 Continuous Curved Cone™ mid/bass-driver de 5000-serie boven elke nominale rivaal. Door de integratie van de innovatieve kasttechnologie die voor het eerst werd toegepast in het vlaggenschip van het bedrijf, de Concept-reeks, is de 5000-serie van binnen even compromisloos als verfijnd en eigentijds van buiten

Verfijnd en eigentijds ontwerp

Het gereduceerde karakter van het uiterlijk van de C3 Continuous Curved Cone™ wordt ook weerspiegeld in het minimalistische ontwerp van de 5000-serie, met zijn verfijnde maar eigentijdse lijnen die neigen naar de elegante vorm van de nieuwste Concept-luidsprekerserie. De fronten van de baffle zijn gelamineerd met een laag butylrubber en zwarte acrylafwerking, niet alleen om een ​​dempende laag te bieden om trillingen in de baffle te onderdrukken, maar ook om een ​​opvallend contrapunt te bieden aan de cosmetisch schone frontpresentatie die niet wordt onderbroken door enige bevestigingen.

Mid/bas driver ontwerp

De kern van het volledig nieuwe mid/bass-driverontwerp is de C3 Continuous Curved Cone™. De geometrie van de kegel vereist een goede motorkracht voor optimale prestaties. Aanzienlijke magneten zijn gekoppeld aan grote spreekspoelen om de motorkracht te vergroten - het resultaat is een 50% toename in belastbaarheid en controle ten opzichte van een vergelijkbare driver met een spreekspoel van 25,4 mm. Het resultaat is een verbetering van het dynamisch bereik van de speaker, met name in het basgebied.

Driverontwerp voor hoge frequenties

Gebaseerd op het ontwerpprincipe van de tweeter in de nieuwste Concept-serie, is de driver voor hoge frequenties hermetisch afgesloten en mechanisch geïsoleerd (zwevend) van de baffle om interne drukmodulaties vanuit de kast en de aangrenzende midden-/basdriver te voorkomen. De binnenkamer is ook zorgvuldig geventileerd voor minder vervorming, met een lager crossover-punt voor naadloze integratie door het crossover-gebied.

C3 Continuous Curved Cone™

Het C3 Continuous Curved Cone™-profiel is een echte vooruitgang op het gebied van elementen van het ontwerp van mid/basdrivers en is het resultaat van uitgebreid onderzoek en deskundige engineering om de voordelen van de basprestaties van een traditionele rechte conische conus te combineren met de hoge/mid-frequentieregeling van een uitlopende kegel.

Door een enkel, vloeiend, doorlopend curveprofiel te creëren, zijn de voordelen duidelijk. De uitstekende spreiding, naast de goed gecontroleerde frequentierespons en verminderde harmonische vervorming, zorgt voor een soepelere integratie met de tweeter. Diepe basdynamiek is ook superieur, met dit en strakkere, gedempte low-end geluid dat meer flexibiliteit biedt bij het plaatsen van luidsprekers nabij de muurgrenzen van de luisterruimte.

P2P™-versteviging (Point to Point)
Q Acoustics P2P™-versteviging (Point to Point) die in de hele 5000-serie wordt gebruikt, ondersteunt de delen van de behuizing die moeten worden verstijfd, waardoor de nieuwe behuizingen uitzonderlijk stijf zijn, waardoor de focus van het stereobeeld wordt verbeterd en het geluidsbeeld nauwkeuriger wordt dan ooit tevoren.

Specificaties

 • Baseenheid: 2 x 125 mm (5,0 inch)
 • Treble-eenheid: 1 x 25 mm (1,0 inch)
 • Frequentiebereik (-6dB): 39 Hz - 30 kHz
 • Nominale impedantie: 6 Ω
 • Minimale impedantie: 3,0 Ω
 • Gevoeligheid (2,83V @ 1kHz): 91,5 dB/w/m
 • Aanbevolen versterkervermogen: 25-150 W
 • Crossover-frequentie: 2,5 kHzz
 • Effectief volume: 27 L
 • Afmetingen (per luidspreker / HxBxD) Incl spikes en stabilisator: 967 x 361 x 293 mm
 • Gewicht (per luidspreker): 18,0 kg

Video