Naar boven

Sennheiser

Sennheiser is een Duitse fabrikant van onder andere hoofdtelefoons, microfoons, en andere soorten geluidsapparatuur.

Sennheiser electronic GmbH & Co. KG

Het bedrijf werd in 1945 opgericht door Fritz Sennheiser in Wennebostel (gemeente Wedemark, bij Hannover) onder de naam "Laboratorium Wennebostel" ("Labor W"). 
In 1958 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in "Sennheiser". Aanvankelijk produceerde het bedrijf meetapparatuur, later werd het assortiment uitgebreid tot microfoons, hoofdtelefoons en aanverwante artikelen.

De beginjaren

In de beginjaren produceerde Labor W voornamelijk millivoltmeters en meetapparatuur voor het elektronicabedrijf Siemens. In 1946 werd Fritz Sennheiser door Siemens benaderd voor de productie van microfoons. De eerste microfoon was een exacte kopie van de door Siemens ontwikkelde HM 1-microfoon. Omdat Sennheiser niet tevreden was over het uiterlijk en het productieproces van de microfoon, ontwikkelde Labor W de DM 2. Deze microfoon werd door Siemens verkocht onder de naam “6 S Ela 1203”. 

Labor W wordt Sennheiser electronic 

In 1958, veranderde men van naam. Labor W werd ‘Sennheiser Electronic’. Dit was het begin van een nieuw tijdperk.
In Duitsland begon de economie aan te sterken dankzij betere contacten met andere naties. De Duitse economie werd geïntegreerd in de wereldeconomie en er ontstond beduidend meer concurrentie. Sennheiser haalde destijds 90 procent van zijn inkomsten uit de levering aan grote bedrijven en merkte dat de markt veranderde. De marges stonden onder druk door de concurrerende bedrijven. Fritz Sennheiser probeerde het merk Sennheiser te versterken en koos daarom voor een nieuwe strategie, waarbij getracht werd de naam Sennheiser beter te positioneren.

De eerste open hoofdtelefoon

De eerste open hoofdtelefoon (HD 414) werd in 1968 geïntroduceerd. Het succes van de HD 414 betekende dat de omzet en het aantal werknemers bleef groeien. In 1970 stond het aantal werknemers op 750 en begon Sennheiser wederom de fabriekslocaties uit te breiden. Drie jaar later werkten er ruim 800 personen en genereerde Sennheiser een omzet van meer dan 30 miljoen Duitse mark, een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar eerder. 29 procent van de omzet kwam van de verkoop van microfoons – in 1970 was dit meer dan 60 procent – terwijl de hoofdtelefoons goed waren voor een aandeel van 42 procent. Het exportaandeel was 40 procent en de Sennheiserproducten waren inmiddels wereldwijd verkrijgbaar
“Bij Sennheiser willen we de toekomst van audio vormgeven door unieke geluidservaringen voor onze klanten te creëren. Als familiebedrijf zijn we even trots op onze geschiedenis van drie generaties en onze eerdere prestaties in de audiowereld als op onze ambitie om de toekomst vorm te geven. Lees meer over onze drijfveren, over hoe het is om met ons samen te werken en over ons laatste nieuws”, aldus Sennheiser

De visie

Bij Sennheiser staat de klant centraal: om echt van audio te kunnen genieten, moet u eerst en vooral op uw apparatuur kunnen vertrouwen. Daarom maken we audioproducten waarop u kunt vertrouwen: op het podium, bij het luisteren naar muziek en tijdens conferenties en vergaderingen. Door geluid te ontwerpen dat mensen niet alleen kunnen horen maar ook voelen, gaan we verder dan het maken van betrouwbare producten om onze visie te verwezenlijken: we geven de toekomst van audio vorm en creëren unieke geluidservaringen voor onze klanten.

Apollo en Sennheiser

Sennheiser advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op
Mocht u hulp nodig hebben schroom niet advies in te winnen bij ons, geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting kunt u ons mailen via het mailadres support@apollo.nl

Apollo, al meer dan 30 jaar uw vertrouwde adres

Ook voor uw Sennheiser en bijvoorbeeld de Ambeo soundbar bent u bij Apollo aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres voor Foto, Film, Hifi, pasfoto’s, witgoed, TV en meer. U bestelt uw Sennheiser Ambeo het hele jaar, 24 uur per dag, iedere dag, 100% veilig online.

Lees meer https://nl.wikipedia.org/wiki/Sennheiser