Naar boven

Panasonic Lumix Experience Store

Apollo is Panasonic Lumix Experience store

Hier treft u de nieuwste informatie over Panasonic Lumix


PANASONIC FIRMWARE UPDATE

Wat is Firmware?

Firmware is in feite een computerprogramma die in hardware geprogrammeerd is. Dit kan op eenmalige basis geschieden maar moderne technieken maken het ook mogelijk om firmware te vernieuwen. Het product wordt dan geladen met het nieuwe programma. Firmware wordt vaak gebruikt als besturingssoftware voor elektronica en computersystemen waar een processor aanwezig is, zoals auto's, in huishoudtoestellen, in elektronische apparatuur, computers of camera’s.

Bij het ontwerpen van firmware of ingebedde software zijn vaak heel andere zaken van belang dan in algemene software: kostprijs, geheugenverbruik, snelheid, efficiëntie en energieverbruik en warmteafstraling.

Het nut van Panasonic’s firmware updates

Het is mogelijk dat de firmware op een Panasonic product wordt bijgewerkt naar een nieuwere versie, dat wordt een update genoemd.  Soms is het ook mogelijk om firmware aan te passen. Dit gebeurt bijvoorbeeld met fotocamera’s van Panasonic. Soms heeft de software geen meerwaarde in opties, maar is hij juist gestript van opties om zo sneller te zijn of minder batterij verbruik te genereren.

Waar vind ik een firmware update van Panasonic?

Panasonic stelt haar firmware updates en software downloads beschikbaar op een speciale website. Hieronder treft u de links aan naar de meest recente fimware updates en software downloads voor diverse productgroepen.

De nieuwste updates:

Recente firmware updates en software downloads voor Panasonic LUMIX Fotocamera’s > Klik hier
Recente firmware updates  en software downloads voor Panasonic Camcorders > Klik hier


REVIEW

Panasonic 100-300mm II Review

De Panasonic 100-300mm lens heeft is een compact zoomobjectief in de Panasonic Lumix serie. Deze tweede versie van het objectief is waterbestendig, wat de lens ideaal maakt voor  alle omstandigheden. U hoeft u zich hiermee geen zorgen te maken wanneer de weersomstandigheden niet zo zijn als u had gehoopt. Dit objectief heeft een bereik van 100 tot 300mm,  wat gelijk is aan een 200 - 600mm op een 35mm equivalent. De meeste objectieven met dit bereik zijn groot en zwaar, waardoor ze onhandig zijn om mee te nemen.

Dit objectief heeft een lengte van 126mm en een gewicht van 520g, waardoor dit objectief wel draagbaar is. Hiermee is dit een bereikbaar objectief, ook voor iedereen die niet aangetrokken is tot het meedragen van al die zware objectieven. De 100-300mm lens van Panasonic heeft over het gehele bereik een mooie scherpte en een mooi bokeh, maar de beste scherpte zit in het 100-200mm bereik.

Door de minimale scherpstelafstand 1,5 meter kunt u alle objecten, ook op grotere afstand, beeldvullend op de foto krijgen. Dit objectief is hiermee een ideale aanvulling voor uw lenzencollectie, vooral wanneer u ongestoord foto's wilt maken van natuur of objecten waar u niet al te dicht bij kunt komen. 


Foto's genomen met de Panasonic DMC-G80 met 100-300mm II objectiefPanasonic 20mm 1.7 Review

De Panasonic 20mm lens is een ideaal, compact portretobjectief. Deze lens behoudt met een lengte van 25.5mm de compactheid van het Lumix systeem van Panasonic, waardoor de camera gemakkelijk te hanteren en mee te nemen blijft. De lens creëert foto's met een mooie scherpte en een mooi bokeh.

De lichtsterkte van de lens is meteen diafragma 1.7 perfect voor minder goed belichte omstandigheden. Het bereik van 20mm is ideaaal voor portretfoto's, maar ook voor macro foto's. Het brandpuntsafstand van 20mm zorgt ervoor dat je vrij dicht bij het onderwerp kan staan, waardoor een mooie onscherpe achtergrond gecreëerd kan worden. Je kan daarentegen ook voldoende afstand bewaren tot het onderwerp. Hiermee is dit objectief het ideale objectief ter (compacte) aanvulling van uw objectief set. Foto's genomen met de Panasonic DMC-G80 met 20mm f1.7 objectief

Klik hier
voor meer informatie over dit objectief

Lees ook over:

Panasonic Lumix 10 Bit filmen 
Klik hier
Panasonic Lumix L Monochrome Modus
Klik hier
Panasonic Lumix V-Log L upgrade
Klik hier
Panasonic Firmware update 
Klik hier
Panasonic Rack Focusing / Focus Transition
klik hier
Panasonic Post Focus klik hier