Naar boven

Panasonic Lumix Experience Store

Apollo
Panasonic Lumix Experience store

Op deze pagina treft u de informatie over Panasonic Lumix in willekeurige, niet chronologische volgorde. Tips, tricks, product (p)reviews en nog veel meer. Heeft u vragen of opmerkingen? support@apollo.nl of 035 533 90 99

PANASONIC LUMIX TZ200

15x optische zoom en 24mm LEICA groothoeklens, ook geschikt voor het filmen in 4K resolutie.

Panasonic LUMIX TZ200 beschikt over Bluetooth en Wi-Fi. De optische prestaties van de TZ200 zijn erg goed te noemen. De LEICA DC Vario-Elmar groothoeklens van 24mm voorziet in een breed compositiegebied. De geavanceerde 5-assige Hybrid O.I.S.+ optische beeldstabilisatie reduceert ongewenste handtrillingen tijdens het fotograferen en filmen.

Bekijk direct TZ200 in de Apollo Webshop, hier
Lees meer over TZ200 op Let's go DigitalTIPS, TRICKS en FEATURES op TZ200

Auto marking & sequenze composition

Nieuwe 4K photo functies. 4K photo heeft er volop nieuwe functies bij gekregen. Met Auto Marking kun je razendsnel een afwijkend beeld opzoeken. Het kiezen van de beste opname uit honderden met 4K PHOTO vastgelegde frames is nu gemakkelijker dan ooit met de nieuwe functie Auto Marking. Deze functie detecteert en markeert een beweging of gezicht. 

Met Sequence Composition maak je een slow motion beeld door meerdere 4K foto's samen te voegen.PANASONIC LUMIX HC VXF1

Een premium camcorder met 4K opnamemogelijkheid die over professionele videofuncties beschikt.

Op de CES 2018 in Las Vegas heeft Panasonic dit topmodel gepresenteerd. 

Deze 4K camcorder is uitgerust met geavanceerde functies om te voorzien in de behoeften van professionele videografen. Met de kantelbare zoeker kan het onderwerp onder alle omstandigheden nauwkeurig worden vastgelegd. Met de handmatige instelring kan men als een professionele videograaf de scherpstelling, iris en zoom snel en nauwkeurig instellen. Door de twee speciale knoppen voor kan snel tussen de functies worden gewisseld.

De Panasonic HC-VXF1 is ook uitgerust met functies die bij professioneel gebruik erg worden gewaardeerd, zoals variabele witbalans met een instelbaar bereik van 2.000K tot 15.000K, Focus Expand/Peaking en User Button.

Bekijk direct deze camcorder hier
Bekijk ook VX-1 hierTIPS, TRICKS en FEATURES op HC VX1 en VXF1

Cinema-Like Effects

Met de nieuwe videocamera's van Panasonic ( HC-VXF1- VX1) kunt u effecten toevoegen die u ook in de bioscoop ziet. We noemen dit ook wel Cinema-Like Effects. Effecten als Slowmotion Zoom, Dolly Zoom en Slow & Quick Video zijn met slechts 1 makkelijke druk op de knop toe te voegen.

Bekijk deze features in de strakke presentatie van Panasonic op Youtube, klik op onderstaande afbeelding

TIPS, TRICKS en FEATURES Lumix GH5 vs GH5S

Dual Native ISO-technologie 

Bij professionele videocamera's van Panasonic wordt een technologie gebruikt genaamd Dual Native ISO-technologie. Deze technologie garandeert niet alleen een hoge gevoeligheid maar houdt tegelijkterijd de ruisniveaus laag. Dit wordt gerealiseerd door een nieuw ontwikkelde sensor met hoge gevoeligheid te combineren met Dual Native ISO-technologie en met de allernieuwste Venus Engine.

Bekijk hier direct Panasonic Lumix GH5S en de uitgebreide productviceo in de Apollo Webshop.

Bij een ' normale' Single Native ISO gaan de ruisniveaus doorgaans omhoog wanneer de gevoeligheid verhoogd wordt. De beeldsensor implementeert echter twee circuits waardoor het mogelijk wordt om naar een hoge 'native' gevoeligheid over te schakelen alvorens de verwerking te versterken. Anders gezegd, mocht u in situaties met weinig licht willen schieten dan kunt u toch mooie beelden maken met minimale ruis.


Bekijk deze features in oderstaande video en klik op onderstaande afbeelding

PANASONIC LUMIX GH5 


Fotografen kiezen Panasonic Lumix GH-5

Panasonic Lumix GH-5 is een mirrorless camera die gericht is op de videografen. De GH5 volgt de veelgeprezen GH4 op, deze beschikte al over 4k 30fps video en Panasonic had dus een naam hoog te houden met de GH5. De GH5 heeft een aantal verbeterpunten ten opzichte van zijn voorganger. De camera filmt in 4k met 60 frames per seconden en 10 bit kleurendiepte.  De 4.2.2. subsampeling zorgt ervoor dat er meer kleurinformatie in de film te vinden is ten opzichte van de 4.2.0. van zijn voorganger. Bekijk hier dit model.

Lees hier verderPANASONIC LUMIX DC G9


Meest geavanceerde digitale camera

Panasonic Lumix DC-G9 is de meest geavanceerde digitale camera die het Japanse concern ooit gefabriceerd heeft. Mede dankzij de weersbestendige behuizing en de enorme snelheid is de Lumix G9 uitermate geschikt voor outdoor- en natuurfotografen. Het nieuwe topmodel beschikt over een 20,3 megapixel Digital Live MOS sensor zonder AA-filter. Daarnaast is de Panasonic G9 voorzien van een High Resolution modus om 80 megapixel equivalente beelden (10368 x 7776 pixels) in JPEG en RAW te schieten.

Lees hier verderPANASONIC FIRMWARE UPDATE
Beschikbaar per augustus 2017

Lumix Tether-software voor PC

De nieuwe firmware maakt het mogelijk om met de GH5 tethered opnames te maken via USB in combinatie met geïnstalleerde Lumix Tether-software voor pc’s. Gebruikers kunnen de camera bedienen door hem met een USB-kabel aan te sluiten op een pc. Het beeld kan dan worden bekeken op een groot computerscherm. Dit is handig tijdens commerciële fotoshoots waarbij beelden continu moet worden gecontroleerd. Met de functies 6K-PHOTO en 4K-PHOTO kunnen gebruikers het maken van video-opnames starten en stoppen via tethered opnames. Verder is het mogelijk de map te kiezen waarin de beeldbestanden op de pc moeten worden opgeslagen.

Lees hier verderPANASONIC FIRMWARE UPDATE

Wat is Firmware?

Firmware is in feite een computerprogramma die in hardware geprogrammeerd is. Dit kan op eenmalige basis geschieden maar moderne technieken maken het ook mogelijk om firmware te vernieuwen. Het product wordt dan geladen met het nieuwe programma. Firmware wordt vaak gebruikt als besturingssoftware voor elektronica en computersystemen waar een processor aanwezig is, zoals auto's, in huishoudtoestellen, in elektronische apparatuur, computers of camera’s.

Bij het ontwerpen van firmware of ingebedde software zijn vaak heel andere zaken van belang dan in algemene software: kostprijs, geheugenverbruik, snelheid, efficiëntie en energieverbruik en warmteafstraling.

Het nut van Panasonic’s firmware updates

Het is mogelijk dat de firmware op een Panasonic product wordt bijgewerkt naar een nieuwere versie, dat wordt een update genoemd.  Soms is het ook mogelijk om firmware aan te passen. Dit gebeurt bijvoorbeeld met fotocamera’s van Panasonic. Soms heeft de software geen meerwaarde in opties, maar is hij juist gestript van opties om zo sneller te zijn of minder batterij verbruik te genereren.

Waar vind ik een firmware update van Panasonic?

Panasonic stelt haar firmware updates en software downloads beschikbaar op een speciale website. Hieronder treft u de links aan naar de meest recente fimware updates en software downloads voor diverse productgroepen.

De nieuwste updates:

Recente firmware updates en software downloads voor Panasonic LUMIX Fotocamera’s > Klik hier
Recente firmware updates  en software downloads voor Panasonic Camcorders > Klik hier
Firmware update Ver. 2 voor LUMIX GH5 (beschikbaar gesteld 30/8/2017) > Klik hierREVIEW

Panasonic 100-300mm II Review

De Panasonic 100-300mm lens heeft is een compact zoomobjectief in de Panasonic Lumix serie. Deze tweede versie van het objectief is waterbestendig, wat de lens ideaal maakt voor  alle omstandigheden. U hoeft u zich hiermee geen zorgen te maken wanneer de weersomstandigheden niet zo zijn als u had gehoopt. Dit objectief heeft een bereik van 100 tot 300mm,  wat gelijk is aan een 200 - 600mm op een 35mm equivalent. De meeste objectieven met dit bereik zijn groot en zwaar, waardoor ze onhandig zijn om mee te nemen.

Dit objectief heeft een lengte van 126mm en een gewicht van 520g, waardoor dit objectief wel draagbaar is. Hiermee is dit een bereikbaar objectief, ook voor iedereen die niet aangetrokken is tot het meedragen van al die zware objectieven. De 100-300mm lens van Panasonic heeft over het gehele bereik een mooie scherpte en een mooi bokeh, maar de beste scherpte zit in het 100-200mm bereik.

Door de minimale scherpstelafstand 1,5 meter kunt u alle objecten, ook op grotere afstand, beeldvullend op de foto krijgen. Dit objectief is hiermee een ideale aanvulling voor uw lenzencollectie, vooral wanneer u ongestoord foto's wilt maken van natuur of objecten waar u niet al te dicht bij kunt komen. 


Foto's genomen met de Panasonic DMC-G80 met 100-300mm II objectiefREVIEW

Panasonic 20mm 1.7 Review

De Panasonic 20mm lens is een ideaal, compact portretobjectief. Deze lens behoudt met een lengte van 25.5mm de compactheid van het Lumix systeem van Panasonic, waardoor de camera gemakkelijk te hanteren en mee te nemen blijft. De lens creëert foto's met een mooie scherpte en een mooi bokeh.

De lichtsterkte van de lens is meteen diafragma 1.7 perfect voor minder goed belichte omstandigheden. Het bereik van 20mm is ideaaal voor portretfoto's, maar ook voor macro foto's. Het brandpuntsafstand van 20mm zorgt ervoor dat je vrij dicht bij het onderwerp kan staan, waardoor een mooie onscherpe achtergrond gecreëerd kan worden. Je kan daarentegen ook voldoende afstand bewaren tot het onderwerp. Hiermee is dit objectief het ideale objectief ter (compacte) aanvulling van uw objectief set. Foto's genomen met de Panasonic DMC-G80 met 20mm f1.7 objectief

Klik hier voor meer informatie over dit objectiefLINKS

Panasonic Lumix Auto marking en Sequence composition klik hier
Panasonic Lumix Cinema Like effects klik hier
Panasonic Lumix Dual Native ISO technologie klik hier
Panasonic Lumix DMC G80 > inruilactie, lees hier
Panasonic Lumix DC-G9 Klik hier
Panasonic PowerSave LVF & USB Power Supply
Panasonic Lumix GH5 Klik hier
Panasonic Lumix GH5 & Leica lens consumentenactie.
Panasonix 80MP HighRes Mode klik hier
Panasonix DMC-G80 klik hier
Panasonic Lumix 10 Bit filmen Klik hier
Panasonic Lumix L Monochrome Modus Klik hier
Panasonic Lumix V-Log L upgrade Klik hier
Panasonic Firmware update Klik hier
Panasonic Rack Focusing / Focus Transition klik hier
Panasonic Post Focus klik hier